pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
  olimpiada marmolada
wiem że pytanie które zadam jest natury osobistej , i zdaję sobie też sprawę że jest wśród nas przeważająca większość pasjonatów sportu , ale czy uwzględnia ktoś mały osobisty bojkot zbliżających się igrzysk . Igrzysk które będą odbywały się w skandalicznych warunkach ( śmiało to można już tak nazwać ) . O tym że pekin łamie elementarne prawa człowieka oraz wolności osobistej , to jeszcze zadziera z najbardziej poważanym środowiskiem wśród społeczności artystycznej jakimi są fotografowie , na stronie fotografuj.pl ukazała się nie potwierdzona oficjalnie informacja o tym że nie będzie można robić zdjęć ( dżyzes ) podczas tych komicznych igrzysk , a przecież dla fotografa ( szczególnie amatora ) największą frajdą podczas takich imprez jest spacer z wymarzonym sprzętem na który ciężko się zapracowało . Ja osobiście już postanowiłem , więcej informacji -->"http://www.fotografuj.pl/News/Pekin2008_zakaz_wnoszenia_lustrzanek_na_trybuny/id/2122 .
PS.
Autor tej publikacji nie miał w zamiarze obrażać czyichkolwiek uczuć .

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Oj, wątek pod specjalnym nadzorem. Coś czuję, że skończy się na pyskówce i zamknięciu. Pażywiom, uwidzim.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
pikolo, temat bardzo ciekawy, ale lepiej się nie ładować w taką dyskusję:
http://pentax.org.pl/faq.php#1 - regulamin pkt. 1

Mamy się tu przecież wszyscy lubić.

[ Dodano: 2008-08-04, 23:17 ]
Jarek Dabrowski, a ja tu nic więcej nie napiszę, o! :-P

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
idę po chipsy i colę

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
Oj, wątek pod specjalnym nadzorem.

Ditto. Uwazajcie na polityke, bo poleca ostrzezenia.

Natomiast od siebie powiem, ze tez bojkotuje organizatorow; powodzenia zas zycze uczestnikom.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Mnie w sumie smieszy to, ze nagle sie obudzili wszyscy w sprawie Tybetu.
"Moda na Tybet" sie zrobila. Gdyby nie te Igrzyska, to gdyby zapytac 70-80% Polakow/Europejczykow czy wiedza na czym polega problem Tybetanczykow, odpowiedzieliby jedynie glupim spojrzeniem.
Jest wiele miejsc gdzie lamie sie prawa czlowieka, a Swiat milczy.
Palestyna.

Wkraczamy w temat zabroniony Regulaminem tego forum.

O takich rzeczach mozemy pogadac ze znajomymi przy :-B

Jesli chodzi o sam problem lustrzanek na widowni ... przeciez na wiele koncertow w Polsce tez nie wejdzie sie z lustrzanka, choc w sumie koncert to nie igrzyska.

przepraszam , ale jak przeczytałem info ze strony fotografuj .pl to coś mnie wzieło . Osobiście też proszę adminstratora o szybkie reagowanie na jakiekolwiek nadużycia . Mam też nadzieję że jeżeli będzie się tu odbywała jakakolwiek dyskusja to będzie ona toczona w sposób kulturalny . Ja nie dam się wciągnąć w żadne pyskówki . Ale też nie będę obojętny wobec łamania moich elementarnych praw , niezależnie od tego czy to będzie łoszyngton czy pekin . Zbyt ciężko pracuję na mój sprzęcio .

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ej, ale jednak pozwolę sobie jeszcze coś napisać - bo to offtopowo - nie o Olimpiadzie lecz:

pikolo napisał/a:
Pekin (...) zadziera z najbardziej poważanym środowiskiem wśród społeczności artystycznej jakimi są fotografowie

Uważasz, że istnieje jakiś taki, powiedzmy "ranking", poważania określonych profesji wśród "społeczności artystycznej"? :shock:

dobranoc panowie , idę spać , trochę nudna ta pyskówka .

pikolo napisał/a:
Ja nie dam się wciągnąć w żadne pyskówki
pikolo napisał/a:
trochę nudna ta pyskówka
To jak to jest?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
pikolo napisał/a:
ale czy uwzględnia ktoś mały osobisty bojkot zbliżających się igrzysk .

I tak się nie wybierałem.

pikolo napisał/a:
Ale też nie będę obojętny wobec łamania moich elementarnych praw , niezależnie od tego czy to będzie łoszyngton czy pekin . Zbyt ciężko pracuję na mój sprzęcio .

A co, zrezygnowałeś z wyjazdu, bo nie pozwalają fotografować? Czy bojkotujesz, oglądając "M jak Miłość" zamiast meczu Złotek albo startu Otylii?

lipalipski napisał/a:
Czy bojkotujesz, oglądając "M jak Miłość"
Teraz podobno jest jakiś nowy serial "Larwy szczęścia", czy jakoś tak.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Cholewa, zupełnie wypadłem z obiegu. :-/

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Jarek Dabrowski napisał/a:
"Larwy szczęścia"

I w takich momentach zaluje, ze nie mam polskiej telewizji :roll:

OT:
Ostatnio czytalem artykul, w ktorym fotograf opisal swoja wymarzona podroz do Korei Polnocnej. Zabral ze soba dwa kompakty, bo tylko na tyle mu pozwolono, a w pokoju nocowal z oficerem politycznym, ktory pilnowal, zeby np z laptopa nie wysylal czego nie trzeba na biezaco (tresc zdjec monitorowana). Ow fotograf nocami przegrywal zdjecia na odtwarzacz mp3 pod koldra ;-) i wywiozl wiecej niz by oficiele chcieli.

Aaa. spodobalo mi sie wymienione w artykule podanym przez pikolo. Pozycja "na zombie" :mrgreen:

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja generalnie olimpiadę olewam. I sport jako taki też, poza małymi wyjątkami.

buran  Dołączył: 06 Kwi 2008
Ja tam jestem za Chinami,ale żeby nie wyjść na człowieka nieczułego na cudze krzywdy to popieram wolną Korsyką :evilsmile:

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
sportowcy używają dopingu, sterydów, zakazanych środków.
Nadaje się obywatelstwo sportowcom, żeby wzmacniać kadrę.
przywiązuje się do sportu całą machinę marketingową (dziś mecz = piwo)

nie lubię oglądać telewizji ani takiego sportu.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
pikolo napisał/a:
czy uwzględnia ktoś mały osobisty bojkot zbliżających się igrzysk
I tak bym pewnie nie oglądał z racji tego, że sportem jakoś nigdy się nie interesowałem. Jakbym pojechał do Chin to wolałbym pozwiedzać niż siedzieć na stadionie. Ale to juz kwestia upodobań.

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
djack napisał/a:
wolałbym pozwiedzać

Pozwiedzałbyś :evilsmile:
http://www.sport.pl/sport...nej_troski.html

callistratis  Dołączył: 31 Sie 2007
a ja wogole nie mam tv i aby na mecze reprezentacji chodzilem do sasiedniego pokoju poogladac :-) albo do knajpy ;-)

bojkot tez.

Skocz do: