gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
Monitor/telewizor 22"-26" jaki wybrać
Mam dość duży dylemat.Chcę kupić jakiś wyświetlacz i teraz zastanawiam się nad tym czy ma być to monitor czy telewizor.Mam do dyspozycji 1500PLN to pole manewru jakieś jest.Z tym że jak monitor to 1000zł jak telewizor to 1500zł.Nie będę tłumaczył czemu każdy kto ma do czynienia z płcią piękną może się domyślić ;-)
Teraz powiem jeszcze im taniej tym lepiej,ale jeżeli im drożej i lepszy sprzęt non problem.
Bardziej mnie kusi jakiś monitorek 22" lub większy.
Nie będę się więcej rozpisywał bo reszta wyjdzie pewnie w dyskusji.
Myślałem głównie nad NEC LCD 22" E221W BK DVI SWIVEL,ale kwestia wyboru otwarta zupełnie.Fajnie byłoby go powiesić na ścianie i ma tryb portretowy.....

Teraz 1
Teraz 2

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008

Samsung LCD 20 TV T200 z HD TUNER pomyśl nad tym ma super kolory i ostrość a i są też 22 cale z tego. Ma dużo wejść sam nie wiem do czego to ale Szafagieros jest informatykiem i sprawił sobie taki w cenie promo z MM.Estetyka wykonania też przekonuję zwłaszcza Kobiety 8-)

ot słuchaj ten t200 super sprawa nawet nie patrzyłem na 20" bo przeskok robiłem 19-22
chyba warto się zastanowić

coś w tym stylu szukam :D jakby coś większego się trafiło to fajnie a jak nie :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W tej cenie to zmieści się jeszcze T240HD

plwk napisał/a:
W tej cenie to zmieści się jeszcze T240HD
true ale jak monitor z funkcją TV albo sam monitor to raczej tylko do 22"....mam małe biurko te jedne co wkleiłem wcześniej więc 24 będzie za dużo :D
ale z kolei napaliłem się na t220 z tv :D

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
SiekaSS napisał/a:
Ma dużo wejść sam nie wiem do czego to ale Szafagieros jest informatykiem i sprawił sobie taki w cenie promo z MM
Powinieneś się zawdodowo zająć recenzowaniem sprzętu.

Jarek Dabrowski napisał/a:
Powinieneś się zawdodowo zająć recenzowaniem sprzętu.

;-) jednak co by nie mówić zwrócił moją uwagę na ten model :mrgreen: no wejść ma i to takie które chciałbym mieć
Cytat
Gniazdo D-Sub 1 szt.
Gniazdo DVI 1 szt.
Gniazdo HDMI 2 szt.
Wejście audio Tak
Wyjście audio Tak
Tuner TV Tak
Pilot Tak
Czytnik kart Nie
Głośniki 3W x 2ch (SRS TruSurround XT)

jak dla mnie rewelacja/monitor z takimi wejściami odpowiada mi w 100%

Jeszcze Component Video oraz Euro-Scart

plwk napisał/a:
Jeszcze Component Video oraz Euro-Scart

czyżby szczęśliwy posiadacz owego modelu?

Nie, ale drążę temat bo potrzebuję coś do pokoju syna żeby mógł oglądać telewizję przy wyłączonym komputerze. Problem jest z tym, że ja mam dużo ciaśniej i tam wejdzie maksymalnie 19-tka więc wybrałem Samsunga 932MW. Jeszcze tylko muszę przekonać żonę, że to najniezbędniejszy wydatek listopada ;-)

ok zmiana klimatów :mrgreen: monitor mam teraz inna sprawa .... TV plazma czy LCD ? tak z 42" w cenie do 2500zł

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Gajos007, masz rozmach...
... a może taniej by wyszło po staroświecku wytapetować ściany zamiast je wykładać wyświetlaczami? :-P

thrackan napisał/a:
a może taniej by wyszło po staroświecku wytapetować ściany zamiast je wykładać wyświetlaczami

o to chodzi że żaden nie wisi ;) mam 4 pokoje...w jednym mam LCD 32'' ale nie jest mój a starszych ;-) teraz chcę umeblować swój pokój mam już monitorek T240 bez funkcji TV to chcę do xbox360 i N dobrać jakiś fajny telewizor...wpadło trochę kaski ostatnio to mogę sobie pozwolić :mrgreen: chciałbym plazmę ale boję się tego wypalenia itp (chodzi o to że trzeba ją jakoś przez 330 godzin stroić w sensie oglądania jakiś rzeczy na połowie kontrastu czy coś takiego i najlepiej żeby nie było tych logo kanałów) a znowu LCD pewniejszy ale obraz nie teges...skalowanie i rozciąganie mnie nie bawi... dlatego pytam bo może ma ktoś do czynienia z plazmą i coś podpowie :-B

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
wybór monitora z funkcją TV
Witajcie!
mam pewien problem.
Mój 21" Thomson kineskopowy leci do właściciela prawowitego a ja zostałem z malutkim Philipsem 14"

Nie jest to dla mnie wystarczające więc muszę poszukać czegoś w dobrej cenie.
Widząc, że monitory są jakieś takie mniejsze, chciałbym jakoś 22" z HD ready
Musi obsługiwać Xboxa360 (hdmi)
Telewizję kablową
dobrze jakby miał jakieś złącze starego typu. Tj. cinche lub eurozłącze.

Decyduję się na monitor a nie telewizor bo po prostu... są o wiele tańsze.
Mam do wydania jakieś 800zł

pomocy ^^

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
YellowLabel, scaliłem Twój post z istniejącym tematem.

Zdano, dzięki

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
właśnie to pisałem :-P a to Już był podobny temat na tym forum...
Polecam jak wcześniej Samsung tu masz przykładowy link na aukcje http://www.allegro.pl/ite...i_fv_gw_3l.html

Wiem że kilka miesięcy temu była promocja w MM i były one po 899zł jakoś.
Super kolory ładny wygląd dobry sprzęcik. :evilsmile:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
YellowLabel,
http://www.agito.pl/powyz...352.335727.html
http://www.agito.pl/powyz...352.330708.html

[ Dodano: 2008-11-23, 15:18 ]
przy okazji

miał ktoś w łapkach ViewSonic nx2240w :?:

kurde, 20" to troche za mało :P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
YellowLabel, no to do ceny którą podałeś, mieści się chyba tylko ten ViewSonic

sam się nad nim zastanawiam, ale nie wiem jak z jakością

Samsunga widziałem w sklepie, ale jakiś taki rozdygotany był - nie zachwycił mnie stabilnością niestety

Skocz do: