siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
Padł mi TV, chyba trzeba kupić LCD...
Bańka padła naprawa nieopłacalna... Nie oglądam dużo TV, sygnał mam z UPC (mają umowe ze spółdzielnią) podstawowe kanały chyba już jest cyfrowy (pojawiają się czasem artyefekty) częsciej oglądam DVD i DIVX...

Raczej nie planuję zakupu platformy cyfrowej, podobnie jak i odtwarzacza HD, DVD mi styknie jeszcze, przez pare lat.

Podstawowe pytanie LCD czy jednak szukać jeszcze bańki :?:
A jak LCD to full HD, czy wystarczy do moich zastosowań HD ready :?:
No i na jakie firme patrzyć, ew. proszę polecić konkretne modele.
Rozmiar 32" większy nie wejdzie we wnęke w meblach ;-)

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
Heh... mój TV leży naprawiony w serwisie od przeszło 2 miesięcy i jakoś wogóle nie mam ochoty go odbierać.
siwyyy77, kup radio :-D

jungli
[Usunięty]
siwyyy77,

Odkad zakupilem Popcorna (popcorn hour aka nmt itd) jade tylko na sygnale HD i gdybym mial sie cofnac do standard rezoluszyn, to bym sie pozbyl tv, w zasadzie to mam Nke jeszcze ale zona oglada 1 serial, a i dziecko disney channel, ja, kompletnie nic.

Jesli obstajesz przy UPC, kup:

A) Dobra banke po raz kolejny, bo do analoga to nie ma bata,
B) LCD fujHD, tak juz na zapas moze Ci palma odbije na wujHD.

hej

PS
Ale chyba wujHD 32 cale to troche malo bedzie, no jak masz ok 1,5m to bedzie git:)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
do analoga, kup kineskopowca

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
siwyyy77, jakbyś chciał kineskopowca to możesz mojego z serwisu odebrać jakiś grundig 35", 100Hz, przeszło 50kg telewizora.

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Panasonic 32 cale atrakcyjna cena . Obraz jest bezkonkurencyjny w stosunku do innych firm . Cena najnowszych typów jest wysoka ale można kupić roczny model z hurtowni . Najpierw sprawiłem sobie Panasonica potem nagrywarkę tej firmy w Szczecinie . Jakość bije na głowę wszystkie komplety , natomiast nie ma tam mowy o najnowocześniejszych pomysłach . Panasonic to mocny tradycjonalista z najlepszą jakością i trwałością .

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
siwyyy77, olej to . nie kupuj TV.

Zapisz sie do biblioteki !

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
darius_Er napisał/a:
Zapisz sie do biblioteki !
Ja właśnie chciałem, ale żadna w okolicy nie miała ostatnich meczy ligowych w wydaniu książkowym. Gdyby takie posiadała, polska piłka postrzegana by była o wiele lepiej (inwencja autora, wyobraźnia czytelnika).
Może nawet ktoś dostałby kolejnego nobla w dziedzinie literatury. :roll:

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
siwyyy77, Było już sporo w tym wątku :arrow: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=17839

arild  Dołączył: 28 Sty 2009
Co do Panasonica to fakt, solidna firma, moi rodzice od 15 lat maszyny nie mogą zajeździć :)

arild, Zajrzyj do wątku wyżej ja miałem Finluksa czyli Nokię , jak on skończył ,też nie chciał zejść z tego świata dobrowolnie. :mrgreen:

Wybór chyba padnie na Sharpa LC-32D44E :-)
Zbiera dobre opinie, nieźle radzi sobie z sygnałem SD.

Miał ktoś styczność z tym modelem :?:

komar  Dołączył: 19 Kwi 2006
Szkoda, ze jesteś ograniczony do tych 32". Bo jeśli możesz to jakoś obejść to polecam plazmę Panasonica 37" PV80. W tej cenie, czyli ok. 2000zł nic lepszego do SD TV chyba nie znajdziesz.
Pozdrawiam

darius_Er  Dołączył: 29 Sie 2006
emigrant napisał/a:
Ja właśnie chciałem, ale żadna w okolicy nie miała ostatnich meczy ligowych w wydaniu książkowym.

czytajac ksiazke z meczu przez tydzien mialbys rozlozone emocje; a tak 2 godz i po meczu hehe :]

komar napisał/a:
Szkoda, ze jesteś ograniczony do tych 32". Bo jeśli możesz to jakoś obejść to polecam plazmę Panasonica 37" PV80

No niestety wnęka ma swoje wymiary, że nawet nie wszystkie 32" wchodzą... njie pamiętam dokładnie ale wys. ok580mm a szer. ok 860mm.
Poza tym za małe pedełka mam w mieszkaniu by wpychać 37" no chyba, że zrobiłbym sobie pokój a'la sala kinowa ale na to niestety nie mogę sobie pozwolić :-(

siwyyy77, LCD do kanałów SD , wyjdzie bitwa pod Grunwaldem , jak już to Toshiba 32AV500 lub inne .Pokazały się już plazmy 32 cale , ale u Panasonica jeszcze nie widziałem , jak do SD to plazma .

roket, Rozumie, że widziałeś tego sharpa w akcji... co z nim nie tak, co mu brakuje ;-)

siwyyy77, Nie Sharpa nie widziałem .Na twoim miejscu przerobił bym pokój i upchnoł Panasa 37PV80 .

Ale ja nie potrzebuję 37", nie jestem z tych c patrzą jaki rozmir ma sąsiad i musze być lepszy, 32" to nawet za dużo ;-)

Dostanę ciut lepszy obraz i gratis drugie tyle prądu strace :evil: dziękuje postoje ;-)

dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
W tą wnękę wejdą tylko 32"i większych nie ma co rozważać.
Jeżeli do ekranu masz powyżej 3m to pomyśl nad 37" i zmianą mebli bo warto,nawet jeżeli sąsiad ma 19" ;-) .

Skocz do: