pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Komu zależy?
Znalazłem na allegro ciekawą ofertę Fuji S20Pro, którego to chcę sobie kupić, pobawić się i pewnie odsprzedać za jakiś czas. Wiedząc, że to nie nowy aparat (choć na zdjęciach wygląda dobrze) poprosiłem o kilka zdjęć wykonanych tym aparatem na maila. Nie wiem, czy jestem w stanie wypatrzyć jakichś oznak psucia się, ale na pewno będę widział, czy matryca jest sprawna. Taki mail otrzymałem:
Witam. Szanowny Panie. To naprawde nie jest moja zła wola czy niechęć, ale ja
nie mam specjalnie czasu na robienie dodatkowych fotek. Daję Panu słowo aparat
pracuje poprawnie jak z fabryki, wygląd też bardzo dobry. Pozdrawiam.

I komu tu zależy bardziej? Mi na kupnie, czy sprzedającemu na sprzedaży??? :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
albo sprzedający jest przekonany o tym, że i tak sprzeda, jak nie tobie, to komu innemu ;-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
pawelek-79 napisał/a:
I komu tu zależy bardziej? Mi na kupnie, czy sprzedającemu na sprzedaży???

W tej sytuacji bardziej zależy Tobie na kupnie.

[ Dodano: 2009-02-07, 18:23 ]
(albo i nie zależy, bo gdyby zależało, to już byś kupił)

Samp, no, mi zależy. Cena przyzwoita i jeśli aparat będzie w stanie popracować jeszcze co najmniej przez rok, to będzie ok. Ale nie chcę się bawić w odsyłanie i reklamowanie itp nieprzyjemności.
Raczej więc nie kupię. Może w międzyczasie Pentax pokaże coś na tyle ciekawego, że zdecyduję się przesiąść na K300D albo K30D, bo już mnie ciągnie do kupna nowej zabawki :evilsmile:

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
pawelek-79 napisał/a:
no, mi zależy.

To kup.
pawelek-79 napisał/a:
Raczej więc nie kupię

To nie kupuj.

pawelek-79 napisał/a:
bo już mnie ciągnie do kupna nowej zabawki :evilsmile:

i nie będzie już k110d na forum :?:

buuuuu

opiszon, będzie. Bo nie opłaca mi się sprzedawać tego korpusu. Za to pod szerokokątne szkło jak znalazł :mrgreen:

pawelek-79 napisał/a:
pod szerokokątne szkło jak znalazł :mrgreen:

że jak :?:
czemu pod szerokokątne :?:

kupujesz olympusa, że k110d będzie lepsze do szerokiego kąta :?:

;-)

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
A ja bym tanio chętnie kupił k110d :D
(kwestia czy moje tanio odpowiada twojemu "wystarczająco" :) )

bix, na razie to nie sprzedaje, ale jak będę miał i K110D i S20Pro i K300/30D, to jednak będę musiał coś sprzedać, bo w domu poniewiera się jeszcze Canon A640 :evilsmile:
No i Pentaksa kupiłem za jakieś 1800zł, a teraz musiałbym oddać poniżej 900zł (cena najtańszej lustrzanki ze sklepu), czyli pewnie coś za 600zł. To ja wolę dokupić Sigmę 10-20 i nawet przyspawać ją do K110D :evilsmile:

pawelek-79 napisał/a:
To ja wolę dokupić Sigmę 10-20 i nawet przyspawać ją do K110D :evilsmile:

ale wytłumacz mi o co chodzi z tym szerokim kątem :?:

co ma ten k110d czego nie ma ten fuji, ani pentax k300d i k30d :?: ;-)

takseo  Dołączył: 25 Wrz 2008
Cytat
ale wytłumacz mi o co chodzi z tym szerokim kątem :?:

Może chodzi o to, że praktyczne nie trzeba używać AF :evilsmile:

opiszon, po prostu miałbym szeroki kąt podpięty pod puszkę i nie musiałbym żonglować szkłami. A do K300D miałbym podpiętą albo Sigmę 17-70, albo coś dłuższego. Tu bym żonglował. Natomiast nie podpiąłbym szkieł odwrotnie, bo przy szerokim kącie to na mpx mi nie zależy, ale przy tele to każdy milion mpx może przełożyć się na rozdzielczość szczegółów.
A Fuji S20Pro ma zakres ogniskowych 35-210, migawkę centralną i dynamikę jak z Warszawy na Antarktydę ;-)

pawelek-79, ano racja :-)

ariel007  Dołączył: 25 Sie 2008
Re: Komu zależy?
pawelek-79 napisał/a:
Znalazłem na allegro ciekawą ofertę Fuji S20Pro, którego to chcę sobie kupić, pobawić się i pewnie odsprzedać za jakiś czas.

Witam

Mam S20Pro, fajny aparat, ale po 2,5 roku odleciała mu matryca :-( Tak więc radzę uważać na używane S20Pro. Podobno te matryce to była ich wada (na zachodzie wymieniali na nowe matryce nawet po gwarancji a w Polsce: sorry 600 zeta za nową z wymianą). Objawy to widok na wyświetlaczu jak z Predatora :evil:

pozdrawiam

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Re: Komu zależy?
ariel007 napisał/a:
Objawy to widok na wyświetlaczu jak z Predatora :evil:

to tak na wypasie jest! żadna wada! :P

ariel007  Dołączył: 25 Sie 2008
Ale nie da się wybrać trybu X-ray :-D Jest tylko jeden defaultowy czyli "pikseloza na maksa w odcieniach B-W i zarysy duchów"

pozdrawiam

sTaHCu  Dołączył: 08 Cze 2008
ariel007 napisał/a:
Objawy to widok na wyświetlaczu jak z Predatora :evil:

To już wiadomo skąd ten avatar :-P

ariel007, dzięki za info. To już chyba wiem, skąd ta niechęć do zrobienia kilku zdjęć tym aparatem.
Czy możesz mi pożyczyć swojego S20Pro. Pracuję teraz w Szkocji, jak widać z mojego podpisu. Dasz mi pudełka i co tam masz, a ja powiem, że mój i spróbuję zareklamować, może wymienią. A jak wymienią, to i sobie będę mógł kupić :evilsmile:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Samp napisał/a:
pawelek-79 napisał/a:
no, mi zależy.

To kup.
pawelek-79 napisał/a:
Raczej więc nie kupię

To nie kupuj.

nie ma to jak dobra rada :mrgreen:

Skocz do: