Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
A może byc szybki ansłer? Będzie pasować wszystko z bagnetem Pentaksa (czyli bagnetem K)chomik napisał/a:Proszę o fast odpowiedź.
chomik napisał/a:jakieś inne bagnery (nie wiem... Praktica przykładowo) mają inne nazwy, ale będą też do zamocowania. Bo to na oko prawie tak samo wygląda
djack napisał/a:np. bagnet Riciha będzie się różnił tylko stykami
Parowóz, widziałem parowóz!!!
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
ClicoFantastico napisał/a:Na dpreview jakiś czas temu ktoś opisywał jak podłączyć do Pentaksa obiektywy Nikona. Okazuje się że podobno pasuje większość obiektywów non-Ai, czyli tych najstarszych. Obiektywy Ai natomiast nie pasują, ponieważ posiadają jakiś dodatkowy element w bagnecie.
Osobiście tego nie testowałem, bo nie mam dostępu do takich obiektywów, ale kilka innych osób na dpreview potwierdziło tą informację.
Canin napisał/a:A jakiś link można prosić?
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
K10D, K1000, ME, P30t, SFX, Z70, MZ-M, DA16-45/4, M28/2.8, DA35/2.8 Limited, FA50/1.7, A50/1.7, S EX28-70/2.8, FA135/2.8, M135/3.5, S DG55-200/4.5-5.6, AF400FTZ, S EF500DG Super
brizz napisał/a:Nowsze szkielka nikona prawie pasuja taki plastikowy cycek maja ktory sprawia, ze szklo do korpusu rowno nie przylega ale mimo to da się zdjecia robic :D ;)
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matb napisał/a:To ja poproszę jakoś po ludzku, bo o innych systemach niż jedynie słuszny bagnet K nie mam pojęcie :-p To jakich tych Nikkorów trzeba szukać? Tych "F" jak rozumiem (cokolwiek to F jest)? I one bezproblemowo pasują do Pentaxów, czy trzeba jakieś czary-mary robić? No i czy cała operacja warta jest świeczki - znaczy, czy są tam jakieś fajne szkła, mogące stanowić alternatywę dla SMC lub kundelków?
matb napisał/a:To ja poproszę jakoś po ludzku, bo o innych systemach niż jedynie słuszny bagnet K nie mam pojęcie :-p To jakich tych Nikkorów trzeba szukać? Tych "F" jak rozumiem (cokolwiek to F jest)? I one bezproblemowo pasują do Pentaxów, czy trzeba jakieś czary-mary robić?
ClicoFantastico napisał/a:
guerilla, a SMC-K 85/1.8 to co ? Jest takie szkiełko. Fakt że rzadkie, ale jest .
guerilla napisał/a:
to taki fakt , że aż nie autetntyczny :D
ClicoFantastico napisał/a:guerilla napisał/a:
to taki fakt , że aż nie autetntyczny :D
Co masz na myśli ? Ja go co prawda w ręce nie miałem, ale znam z opowieści i ze strony Dimitrova.
Pentaksów trzy, w tym sprawne dwa... i nieco szkła.