hasos  Dołączył: 08 Kwi 2009
Obiektyw - błędna cena
Mam takie pytanie - trafiłem dziś na stronę internetową, gdzie cena sigmy 12-24 była 3zł (!). Oczywiście zamówiłem i przyszło, że do zapłaty mam 43 zł z przesyłką :). Moje pytanie: czy ta transakcja jest dla sklepu wiążąca i mimo ewidentnego błędu powinni mi wg prawa sprzedać obiektyw za 3zł?

pawgra  Dołączył: 29 Maj 2008
pokaż ten sklep!! ;)

meehaw  Dołączył: 21 Paź 2007
Jak zapłacisz to wtedy jest wiążąca. Ale głowy nie dam sobie uciąć.

Daj link do sklepu :)

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
Taka transakcja jest dla sklepu wiążąca - trudno gapowe się płaci. W razie problemów wygrasz w sądzie - był taki przypadek, że ktoś sprzedał na aukcji samochód za śmieszne pieniądze, bo zapomniał ustawić cenę minimalną... - sad przyznał rację nabywcy.
Przyłączam się do poprzedników - podaj link do sklepu ;-)

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Płać i się nie zastanawiaj bo mogą wysłać poprawioną fakturę albo zadzwonić. Jak zapłacisz możesz się kłócić że wszystko z Twojej strony jest zgodne z umową a oni zawalają nie dostarczając Ci szkła :-)

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
hasos, była czyli już nie jest?

http://www.fotino.pl/p/pl...erical+hsm.html

zamówcie, jak by co to w grupie zdziałamy więcej :). ja zamówiłem 2 - jeden za pobraniem, a za drugi wpłaciłem więc transakcja dokonana :). napisałem też żeby wysłali mocowanie pentax, ale jak nie będzie to jakiekolwiek...

jak wybrać coby na pentaksa było bo już zadaleko chyba jestem ; /

Ja kupiłem dwa i przelałem pieniądze :)

nie ma wyboru, ja wpisałem w uwagach

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
ale będą jaja :mrgreen: :mrgreen:

jak ktoś dostanie jakąś odpowiedź od sprzedawców niech pisze!

na stronie zmieniła się informacja o dostępności: wcześniej było 3 dni, teraz jest 1 dzień :)

Zamówiłem 4, a co ! Wysłałem im majla potwierdzajacego + że chce pentaksa, no i zapytanie o dostępność.

Jak zaakceptują to będzie ciekawie :-P

kaczor  Dołączył: 04 Lut 2008
Ciekawe :lol: . Braknie im towaru na te wszystkie zamówienia :-P .

foxikos  Dołączył: 29 Gru 2008
I ja zamowilem, i przelalem na ich konto juz pieniazki...
Zobaczymy co to bedzie...

Jak komuś potwierdzą przelanie pieniędzy to też napiszcie, znaczy że przejdzie :-D

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
to chyba nadaje sie link do dobra cena na pentaxa :mrgreen:

Fragment regulaminu sklepu:

Ceny - podawane przy produktach, jeśli nie podano inaczej, są cenami BRUTTO, tj. zawierającymi podatek VAT. Cena widniejąca przy produkcie jest wiążąca dla obu stron transakcji w momencie kładania zamówienia.

blade74  Dołączył: 25 Lut 2009
Ja też zamówiłem 3 sztuki i to kurierem, obojętnie jakie mocowanie, ew. się wymieni :-) . Jakby było K7 nawet za 25 zł to biorę 20 sztuk :-) . To jest super cena :-) .

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
Też zauważyłem. Przypadkiem zamówiło mi się dwie sztuki. Zapomniałem wyraźnie zaznaczyć, że chce Pentaksowe mocowanie, więc dla pewności posłałem jeszcze jedno :mrgreen:

Ale z opcją odbioru osobistego, więc czekam na wiadomość od sklepu i wybieram się do Lęborka :) Niech stracę piątkę na bilet kolejowy :P

Skocz do: