Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
PPD, a sprzęt foto
Na VI PPD miałem okazję obejrzeć i przetestować Sigmę 30/1.4, co utwierdziło mnie w chęci jej nabycia. Obecnie rozważem chęć potrzeby zakupu jasnego zooma z zakresu 70-200. Czy ktoś z wybierających się na tegoroczne PPD ma szkło z tego zakresu (Sigma/Tamron) i zechciałby je wziąść ze sobą cobym mógł je zobaczyć i w miarę możliwości się doń przymierzyć?

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Sylwiusz zapowiadał że będą ludzie z Sigmy i przywiozą szkła. Może będą mieli coś co CIę interesuje...

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Cytat
Sylwiusz zapowiadał że będą ludzie z Sigmy i przywiozą szkła. Może będą mieli coś co CIę interesuje...
Jako alternatywę przywożę świeżego dość Tamrona z jasnością 2.8.
Pomacasz, pomyślisz...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Ja ufam, że koledzy nie zostawią swoich średnioformatowych cacek Pentaksa w domach i wezmą na PPD. Bym się chętnie ponapalał.

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
Ja mam sigmę ale na śrubokręt.

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
marfalc napisał/a:
Ja mam sigmę ale na śrubokręt

:shock: Sam ostrzysz śrubokrętem? :-P

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
jacekh,
Cytat
marfalc napisał/a:
Ja mam sigmę ale na śrubokręt

:shock: Sam ostrzysz śrubokrętem? :-P

od tego mam wiertarkę ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Cytat
Ja ufam, że koledzy nie zostawią swoich średnioformatowych cacek Pentaksa w domach i wezmą na PPD. Bym się chętnie ponapalał.
Zobaczymy, zwykle biorę ze sobą Aparat :-D

tref napisał/a:
zwykle biorę ze sobą Aparat

O-o-o-o-o, i to jest słuszna koncepcja. Zwykle oprócz aparatu przydatny jest otwieracz do butelek. :evilsmile:

[ Dodano: 2010-04-27, 21:45 ]
jorge.martinez napisał/a:
Ja ufam, że koledzy nie zostawią swoich średnioformatowych cacek Pentaksa w domach

Znając PPD-owe obyczaje to niejedno serce zadrży z lęku o sprzęt wędrujący bóg jeden wie przez czyje ręce :mrgreen: :-B

[ Dodano: 2010-04-27, 21:48 ]
jacekh napisał/a:
Sylwiusz zapowiadał że będą ludzie z Sigmy i przywiozą szkła

Jak to mówią nasi bracia ze wschodu:" parziwiom, uwidim ". Ja wolę liczyć na forumowiczów.
fotonyf napisał/a:
przywożę świeżego dość Tamrona

Jeśli tylko się dopcham do oglądnięcia, to ja chętnie :mrgreen:

Hermes napisał/a:
Znając PPD-owe obyczaje to niejedno serce zadrży z lęku o sprzęt wędrujący bóg jeden wie przez czyje ręce

Jak człek wystarczająco dużo wypije, to mu nic nie drży.

DeTe  Dołączył: 14 Maj 2008
Re: PPD, a sprzęt foto
Hermes napisał/a:
Czy ktoś z wybierających się na tegoroczne PPD ma szkło z tego zakresu (Sigma/Tamron) i zechciałby je wziąść ze sobą cobym mógł je zobaczyć i w miarę możliwości się doń przymierzyć?

mam w posiadaniu kilka szkieł Sigmy, od 10 do 500 mm :-D
70-200 HSM też więc masz jak w banku że z niej "postrzelasz" :-)
myślę, ze wezmę wszystko co mam, być może ktoś będzie chciał pomacać coś innego
jadę dużym autem więc się zabiorę :-P

DeTe, już się cieszę. Ja też przyjadę dosyć dużym autem, więc powinno mi się zmieścić duuuuuuuuużo browaru :mrgreen:

tomekz  Dołączył: 10 Kwi 2007
A ja przywiozę Telezenitara 300/4.5. Na jakiejś dawnej Chabówce mieliśmy go porównać do L-ki Pentagrama ale jakoś stchórzył :evilsmile: Może teraz się uda

;-)

[ Dodano: 2010-05-07, 18:44 ]
A piwa to ze Stolicy wiózł nie będę bo tu same siki. Na Lubelszczyźnie za to Perła w każdym sklepie :mrgreen:

tomekz napisał/a:
Perła w każdym sklepie

Nie wiem czy się nie zawiedziesz, na VI PPD wziąłem ze sobą 20 butelek Perły, ale lepszy okazał się Kasztelan(dzięki plwk). Jeśli trafisz, to kup Kasztelana niepasteryzowanego :-D , to jest piwo :-D .

DeTe  Dołączył: 14 Maj 2008
tomekz napisał/a:
A piwa to ze Stolicy wiózł nie będę bo tu same siki.

eee no nie przesadzaj, zawsze jak jestem w Wa-wie to szwagier raczy mnie znakomitym produktem z browaru Łomża, którego u mnie nie uświadczy
ale masz rację, Perełka też super więc nie ma co wozić drzewa do lasu :-D

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Przyjadę na PPD z zepsutym K-7. Wysyłałem dwie Sigmy do kalibracji i nie dość, że wróciła tylko jedna (druga uszkodzona mechanicznie) to wróciło uszkodzone body - nie działa podświetlanie punktów AF.

plwk, sam z siebie przestał wyświetlać?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wysyłałem to wyświetlał, wrócił i nie wyświetla. Szukałem w menu ale nie znalazłem możliwości wyłączenia (może źle szukam).

Kurczę, a gdyby tak do tego samego serwisu wysłać K-x'a, to może by wrócił z podświetleniem?

A ci z serwisu, to nie widzieli, że nie wyświetla?

adrian  Dołączył: 06 Mar 2007
Cytat
..Szukałem w menu ale nie znalazłem możliwości wyłączenia (może źle szukam)...

Menu C -3 (numer 15) - nakładanie obszaru AF :-)

Skocz do: