superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
Video DSLR
Drodzy forumowicze. Zwracam się do was z ogromną prośbą o pomoc. Jako student trzeciego roku jestem na etapie pisania licencjatu (cóż, jak mus to mus). Tematem jest wykorzystywaniu funkcji video w lustrach i bezlusterkowcach. Bardzo proszę o poświęcenie minutki czy dwóch na wypełnienie króciutkiej ankiety (8 prostych pytań).
Ankieta skierowana jest do osób posiadających lustrzankę/bezlusterkowca z funkcją video.
http://www.moje-ankiety.p...onariusz/15061/

Z góry dzięki :)

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008
Wypełnione :mrgreen:

Pozdrawiam

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie cierpię pisania uzasadnień.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
plwk, mogę Ci coś podpowiedzieć.

;-)

Niestety, trawię ankiety tylko jeśli wystarcza klikanie.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
superkomornik, udostępnisz wyniki? :-P

Nie trzeba się rozpisywać. Ilość pytań otwartych zmniejszyłem do minimum minimum :-)
Jeśli gawiedź będzie chciała to mogę udostępnić. Póki co potrzebuję tego do pracy dyplomowej (niestety o vDSLR nie powstało zbyt wiele prac naukowych).

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
pojszło w eter...

btw.jeżeli o mnie chodzi lustrzanki ustępują pod tym względem hybrydom (GH1,GF1,E-PL1 itp)
ale jak to się mówi lustrzanki do zdjęć,kamery do video,pasta do zębów.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
superkomornik, poszło - jeżeli pomoże to się cieszę :mrgreen: - wiem jak ciężko potrafi iść pisanie pracy dyplomowej (mi zajęło prawie 5lat od rozpoczęcia na 4tym roku do szczęśliwego zakończenia)

opiszon napisał/a:
(mi zajęło prawie 5lat od rozpoczęcia na 4tym roku do szczęśliwego zakończenia)
A ja miałem dobrego promotora.

plwk, coś w tym jest - mój promotor działał na mnie demobilizująco (jakby nie wystarczyło że sam na siebie tak działałem) - tzn nie żeby był jakiś okropny, źle nastawiony, czy coś takiego - to swój chłop, całkiem młody, ale olewał to dokładnie w takim stopniu jak ja - na 4tym i 5tym roku kontaktowałem się z nim tylko po to, żeby się dowiedzieć na kiedy mam zrobić prezentację założeń projektu na seminarium, na którym odbierałem wpis do indeksu - mała gadka szmatka o tym jak mi idzi
- jak idą postępy pracy :?:
- panie doktorze, ja idę cały czas :!: (ale w złym kierunku ;-) )

potem ponad 2 lata sporadycznego kontaktu (a jakże, zależało mi - szczególnie wtedy kiedy WKU zaczęło się mną interesować na poważnie :-P ) no ale jakoś dobrnąłem do końca

znamienne jest to, że mój promotor przeczytał moją pracę po raz pierwszy 2 dni przed ostatecznym terminem złożenia :-P

Mój załatwiał wszystko: wykonanie próbek w Instytucie przetwórstwa Tworzyw Sztucznych w Poznaniu (łącznie z zaklepaniem zakwaterowania i wyżywienia), badania próbek w laboratorium WSK Świdnik (w roku 80-tym to było coś nie do załatwienia przez jakiegoś studenta) i potem na bieżąco kontrolował pisanie pracy tak, że w efekcie byłem w drugiej grupie broniącej z mojej specjalizacji (dwa dni po dwóch osobach stanowiących pierwszą grupę).

plwk napisał/a:
w efekcie byłem w drugiej grupie broniącej z mojej specjalizacji (dwa dni po dwóch osobach stanowiących pierwszą grupę).

ech, kujon i prymus :-P

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Powodzenie w ogarnianiu wyników ankiety :-)

k33l  Dołączył: 20 Lut 2010
Również zagłosowałem, wpisałem stary aparat bo w nowym nie mam takiej funkcji bo jest to dla mnie zbędny balast, starym nakręciłem może dwa filmiki przez 3 lata uzytkowania.

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
wypełniam.. i mała sugestia:
"Jak często wykorzystujesz funkcję filmowania?"
wydaje mi się, że pytanie powinno mieć odpowiedzi względem całościowego używania aparatu, czyli coś w stylu:
- za każdym razem gdy używam aparatu
- sporadycznie jej nie używam
- mniej więcej co drugi raz
- sporadycznie jej używam
- nigdy jej nie używam

Myślę, że to miałoby większy sens, bo jak ja zaznaczam raz w miesiącu, to jest tak, że sporadycznie jej nie używam kiedy w ogóle używam aparatu ;) Choć teraz to już nie ma znaczenia. Nieoptrzebnie mieszam. Wypełniłem.

Powodzenia z pisaniem. Ja jakoś tak zmobilizowałem się na 3 tygodnie przed terminem obrony, w 2 tygodnie napisałem pracę i poszło.. też miałem coś pokrewnego z fotografią, matryce, szumy i wideo ;)

SeizeThePicture napisał/a:
Powodzenie w ogarnianiu wyników ankiety :-)

Przeglądam wyniki i...faktycznie, przyda się :mrgreen:

user  Dołączył: 27 Mar 2008
http://www.youtube.com/wa...ature=topvideos
nie wypowiadając się o treści..
ale jak widać na filmie wykorzystanie aparatów do filmowania jest wykorzystywane można powiedzieć profesjonalnie..

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
I od ja poszło też :-B

Dziękuję wszystkim za pomoc :-)

Skocz do: