siono  Dołączył: 14 Sty 2009
amazon
mam pytanie-czy można normalnie do Polski zamawiać na amazonie, czy trzeba mieszkać w jednym z krajów, w którym amazon istnieje?konto udało mi się założyć tylko pytanie czy będę mógł cokolwiek kupić.

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Na 100% nie jestem pewien, ale chyba nie da rady zamawiac do Polski.

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Wczoraj zerkałem na kraje, do których wysyła amazon.co.uk i nie zobaczyłem Polski. Ale kiedyś na najbliższej poczcie widziałem przesyłkę na której było logo amazon. I co? dalej nie wiem jak to jest - póki co, książki zamawiałem w innych księgarniach.

krzpob  Dołączył: 17 Lis 2009
A może to zależy od sprzedawcy działającego ramach amazon?

python28  Dołączył: 09 Lis 2009
Ja kupowałem na Amazon.de i tam na pewno można było do polski zamówić.

Anno  Dołączyła: 04 Sie 2007
Kupowałam na Amazon, Amazon.fr i Amazon.de i nigdy nie było problemów z wysyłką do Polski (u Francuzów są zbójeckie koszty wysyłki). Ograniczenia są na tzw. Amazon Marketplace. Niestety nie obejmuje Polski :-(

sylwesto  Dołączył: 16 Sie 2008
Od kilku lat kupuję na amerykańskim amazonie. Wysyłają do Polski wszystko z wyjątkiem programów komputerowych, sprzętu elektronicznego, foto i empetrójek.

wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
Kupowałem na Amazonie amerykańskim i brytyjskim. Nigdy nie było problemów z wysyłką.

akagi66  Dołączył: 16 Lis 2007
a jak jest z gwarancją na np aparat pentaxa zakupiony na amazonie ? Trzeba słać do UK czy można naprawić w Polsce ?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wyślesz do Polski to za słoną opłatą prześlą do Francji.

akagi66  Dołączył: 16 Lis 2007
czyli reklamacje w okresie gwarancyjnym słać do amazonu i po sprawie

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
akagi66 napisał/a:
czyli reklamacje w okresie gwarancyjnym słać do amazonu i po sprawie

moga ci proponowac naprawe w serwisie ale najlepiej odsylać bezposrednio do nich

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
hej,

zamówiłem kilka albumów z amazon.co.uk.
Podałem wszystkie dane, ale od kilku dni nic się nie dzieje.
Komunikat cały czas "jeszcze nie wysłane"
Z karty środków nie pobrało.

Czy kompletowanie 4 albumów w 1 paczkę może tyle trwać? Ma ktoś takie doświadczenia?

pozdrawiam
gilby

KamilW  Dołączył: 18 Maj 2012
Z tego co mi wiadomo, to z amazon.co.uk za zakupy powyżej £25 przesyłka do polski jest za darmo.

andy68  Dołączył: 11 Wrz 2008
gilby napisał/a:
Czy kompletowanie 4 albumów w 1 paczkę może tyle trwać? Ma ktoś takie doświadczenia?

jak najbardziej moze, czy czytales w jakim terminie bedzie wysyłane ?

kiedys kupowalem odswiezacze do zmywarki i było napisane ze wysyłka bedzie ok 3 tygodni od tej daty, skonczylo sie kilka misiecy pozniej skasowaniem zamówienia przez moja osobe, przysyłali tylko maile o przesunieciu terminu wysylki

berpa  Dołączył: 01 Lis 2010
U mnie miały być 2 tygodnie ale po miesiącu "kompletowania" przesyłki odpuściłem i skasowałem zamówienie ( W tym przypadku na ebay-u wyszło taniej, a co ważne dostałem paczkę po tygodniu :mrgreen: Ale nie ma reguł ).

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
gilby napisał/a:
Tak, to normalne.

gilby  Dołączył: 28 Lut 2007
ok, dzieki za info.
bede cierpliwie czekal.

qjot1  Dołączył: 12 Sty 2011
Sprzęt elektroniczny jak Kindle bardzo chętnie wyślą, ale tylko z USA. Niestety z UK nie. Za to z USA idzie szybciej jak Pocztą w Polsce :)

pszczołowaty  Dołączył: 07 Gru 2009
Wypatrzyłem sobie na amerykańskim amazonie scyzoryk, mam do Was pytanie. Czy te ceny na amazonie są bez podatku czy trzeba doliczyć 7 czy 8% Chciałbym tam założyć konto , kupić i wysłać na adres USA, być może będzie jechał ktoś ze znajomych :)

Skocz do: