M.W  Dołączył: 20 Sie 2008
W nagrodę grupa śmierci
Wygrali i w nagrodę dostali :lol:
http://www.sport.pl/siatk...zgryzienia.html

Cytat
Po wygranym przez Polaków meczu z Serbią w mistrzostwach świata we Włoszech, gwiazdor naszych rywali Nikola Grbic przyznał, że system rozgrywania tych mistrzostw jest chory, gdyż przegrywając dwa mecze ląduje się w łatwiejszej grupie.

http://www.sport.pl/siatk...jest_chory.html

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Mnie to nie rusza. Jeżeli chcemy być mistrzami musimy wygrać ze wszystkimi. Nawet z Brazylią.

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
Benek, popieram, każdy z zespołów który kombinował, w końcu się na tym przejedzie. Mam takie małe przekonanie, że nasi dojdą do półfinałów ...

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Śmieszą mnie takie tytuły w mediach , jak sie jedzie na taka imprezę to trudno - szczególnie po grupie - o przypadkowe drużyny , no chyba że się samemu organizuje i uczestniczy jako gospodarz ;)

walec  Dołączył: 11 Sie 2008
Macie rację, żeby wygrać mistrzostwa powinno się być najlepszym. Przyznacie jednak, że to z kim się gra ma znaczenie, szczególnie w kontekscie przyszłych meczów. Po rozegraniu wyczerpujących pojedynków, nawet wygranych, może zabraknąć siły w decydującym momencie. Niestety system na tych mistrzostwach jest skrajnie niesprawiedliwy i nie mówię tu o drugiej fazie grupowej, tylko o fazie trzeciej. Będą wtedy 4 grupy, po 3 drużyny w każdej, z tym że w 2 z nich bedą grały 2 zespoły które wyszły z drugiego miejsca w grupie i jeden zwycięzca, a w dwóch bedzie po 2 zwyciezców i jeden zdobywca drugiego miejsca. Oczywiście Polacy zwyciężając Bułgarię i Brazylię trafiają do tej grupy z dwoma zwycięzcami...

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
W czwartek Brazylia a potem mecz o wszystko.
Obym się mylił ;-)

pawcio, w czwartek Brazylia a potem patrzenie jak się biją o 2 miejsce ... optymistą trzeba być i wierzyć w siebie ... no w tym wypadku w naszych.

rysiekll, sęk w tym, że my przegrywamy z Brazylią zanim jeszcze wyjdziemy na boisko. Ale wierzę w chłopaków!

koralik  Dołączyła: 16 Sty 2009
Obawiam się trochę meczu z Brazylią :-/ Chłopaki będą się musieli bardzo postarać, bo ostatnio w ich grę wkradało się wiele błędów a to może ich zgubić :-?
Ale i tak w nich wierzę i mam nadzieje że wygraja bo ich na to stac :mrgreen:

pawcio napisał/a:
sęk w tym, że my przegrywamy z Brazylią zanim jeszcze wyjdziemy na boisko
eee tam, ostatnie mecze to przede wszystkim sparingi w okresie przygotowawczym i ciężko w ogóle o nich cokolwiek powiedzieć
koralik napisał/a:
Obawiam się trochę meczu z Brazylią :-/ Chłopaki będą się musieli bardzo postarać, bo ostatnio w ich grę wkradało się wiele błędów a to może ich zgubić :-?
Zbytnia pewność siebie mogłaby ich zgubić, jeżeli popełniają błędy, to od tego jest sztab szkoleniowy żeby je eliminować ...
pawcio napisał/a:
Ale wierzę w chłopaków!
koralik napisał/a:
Ale i tak w nich wierzę
Wiara przenosi góry i czyni cuda ... a tak poza tym, to naprawdę dobra reprezentacja i należałoby w końcu tak do niej podchodzić, a nie równać do innych (noga, kosz) gdzie do każdego meczu podchodzimy z drżeniem rąk i palpitacją serca ...

Pomijając fakt że mecze z Kanadą i Niemcami za dobre nie były, a mecz z Serbami to można między bajki włożyć, to należy się spodziewać poprawy w grze i radochy po każdym meczu. Jak napisałem, mam jakieś takie przekonanie że będą w półfinałach, a tam to już wszystko stać się może ...

M.W  Dołączył: 20 Sie 2008
Cytat
Siatkarski mundial skandalem stoi. Krętactwa stały się taktyką, przez zabijający ducha sportu regulamin Serbom nie zależało na zwycięstwie nad Polakami, którzy za bezkompromisowość zapłacą morderczą drogą do półfinałów

http://www.sport.pl/siatk...ka_przeciw.html

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Powiem tak - wolę nie wejść do półfinałów odpadając po meczach z Kubą i Brazylią, niż szachrajstwami ten półfinał zdobyć, pokonując po drodze potęgi typu Portoryko, .

Co z tego, że taka Korea w 2002 r. weszła do półfinałów mundialu skoro w 1/8 pokonała Włochów którym sędziowie nie uznali trzech prawidłowo strzelonych bramek, a w 1/4 w podobny sposób gospodarze przy pomocy sędziów przekręcili Hiszpanię?

Mówiąc szczerze, porażka z Brazylią nie byłaby tragedią. Po niej zwycięstwo z Bułgarami powinno dać nam awans do kolejnej rundy rozgrywek. Na co liczę.

Przy przegranym jednym meczu będziemy czekać na wynik potyczki Brazylii z Bułgarią.
Trza wygrać oba!!! I tego się trzymajmy ;-)

Tak jest :mrgreen: :mrgreen: Ja mam zamiar ten mecz oglądać w lokalu :mrgreen: Mam nadzieję że go nie rozniesiemy :mrgreen:

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
pawcio napisał/a:
Trza wygrać oba!!! I tego się trzymajmy

Dokładnie, siatkówka to mój ukochany sport i nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Nasi nie walczyli. A już tym bardziej, żeby jakimiś pseudo układami weszli do półfinałów.
Tu zgadzam się z Benkiem, wolę, żeby przegrali po walce z Brazylią i Bułgarią, niż gdyby mieli kalkulować "co się bardziej opłaca"...

Ale i tak nie przegrają! :D

Janusz Gdula napisał/a:
A już tym bardziej, żeby jakimiś pseudo układami weszli do półfinałów.

Dokładnie trzeba grać i wygrywać :mrgreen:

Ktoś wie czy będzie transmisja na otwartym Polsacie? W programie TV jest tylko na Polsat Sport.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
media trąbią od rana, że tylko na Polsacie Sport, bo na TV4 będzie transmisja Lech Poznań - Red Bull Salzburg, a na zwykłym Polsacie w tym czasie muszą lecieć "Szpilki na Giewoncie" (ponoć mają 500tys. większą oglądalność niż siatkówka, dlatego nie mogli wrzucić meczu :-/ )

Cytat
"Szpilki na Giewoncie" (ponoć mają 500tys. większą oglądalność niż siatkówka, dlatego nie mogli wrzucić meczu :-/ )

I to jest ból że jakis głupawy serial ma większą oglądalność niz siatkówka ehhh..... :-?

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
koralik napisał/a:
ma większą oglądalność niz siatkówka
No ale to tylko kilkunasu facetów rzucających się kawałkiem nadmuchanej skóry. :-P

Skocz do: