CytatFotografie Tima Walkera obejrzymy w Victoria & Albert Museum oraz w National Portrait Gallery w Londynie, gdzie znajduje się stała kolekcja jego prac.
Pierwsza poważna wystawa miała miejsce w Design Museum w Londynie w 2008 roku. Zbiegła się ona z jego pierwszą publikacją "PICTURES" wydaną przez Neues. W tym samym roku Walker otrzymał nagrodę ‘Isabella Blow Award for Fashion Creator’ przyznaną przez British Fashion Council.
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Z pewnością różnica kulturowa, bo nie rozumiem o co Ci chodzi.Sebastian napisał/a:Co to jest? Co to znaczy? Z czego to wynika? Rożnica kulturowa?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
jorge.martinez napisał/a:Z pewnością różnica kulturowa, bo nie rozumiem o co Ci chodzi.Sebastian napisał/a:Co to jest? Co to znaczy? Z czego to wynika? Rożnica kulturowa?
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Myślę, że to fałszywa diagnoza.Sebastian napisał/a:Czy w Polsce Artysta może tworzyć wyłącznie "depresyjno-śmieciową łomografię"?
Serio nie ma?Sebastian napisał/a:Dlaczego nie ma miejsca w galeriach i na wystawach na niebanalne zdjęcia z pogranicza portretu i, nazwijmy to, fashion?
A jacy wielcy fotografowie doczekali się wystaw w Polsce?Sebastian napisał/a:nie doczekali się polskich wystaw nawet Newton i Avedon a Leibovitz pokazana była wyłącznie w kontekście "sztuki feministycznej".
to też płycizna.Sebastian napisał/a:depresyjno-śmieciową łomografię
i promuj fotografów i fotografię taką.Sebastian napisał/a:z pogranicza portretu i, nazwijmy to, fashion
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
pozdrawiam,
dzerrry
120 | 135 | APS-C
pozdrawiam,
dzerrry
jorge.martinez napisał/a:[...]
Im bardziej fotografia chce być sztuką, tym większy jest opór światka artystycznego przed zaproszeniem jej do swego grona, no i też na tym większe koncesje idzie sama fotografia romansując np. ze sztuką krytyczną.
Sebastian napisał/a:Bardzo ciekawe stwierdzenie, dzięki. Wydaje się wyjaśniać to moje odczucia, że nie ważne są zdjęcia, ważniejsze jest to, co o nich napisze w recenzji zaprzyjaźniony krytyk.
Sebastian, nie rozumiesz.Sebastian napisał/a:Bardzo ciekawe stwierdzenie, dzięki. Wydaje się wyjaśniać to moje odczucia, że nie ważne są zdjęcia, ważniejsze jest to, co o nich napisze w recenzji zaprzyjaźniony krytyk.
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Sebastian napisał/a:wojtekk, ależ ja się uczciwie przyznałem do generalizowania. Osobiście nie odbieram żadnej z dziedzin fotografii miana sztuki, w przeciwieństwie do naszych galerii i światka artystycznego dla którego, mam wrażenie, istnieje tylko ta "brzydka jak cholera".
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20