dudziks  Dołączył: 27 Maj 2006
Program na Androida
Witam,
skoro Hydepark jest o wszystkim i o niczm, to może i ten temat tu pasuje.
W sumie to chciałem się pochwalić programem, który napisałem na Androida, i przy okazji namówić jak najwięcej z Was na zainstalowanie i wypróbowanie :) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dudziak.zakupy

Generalnie program napisałem z dwóch powodów:
1. Żeby się nauczyć pisać pod Androida
2. Żeby ułatwić sobie życie, a w szczególności robienie zakupów.

W skrócie program to lista zakupów (jakich są setki, czy może tysiace). Dążyłem do tego, żeby ułatwiał mi życie i był czytelny. Główne cechy: produkty na liście grupowane są w kategrie, dzięki czemu mniej się trzeba nachodzić w markecie między półkami, dodakowo produkty odhaczone jako 'kupione' znikają z pola widzenia (przenoszone są na dół listy, wyszarzane i przekreślane).

Wiem że temat nie jest mocno fotograficzny... ale jeśli by na liście zakupów umieścić obiektyw, body, statw i kartę pamięci, to już trochę jest ;)

Tak czy inaczej - zapraszam do używania i testowania - a wszelkie komentarze/uwagi i krytyka mile widzane.

Pozdrawiam,
Michał

Teos  Dołączył: 01 Lis 2010
Mam 2 telefony: HTC Desire i Samsung Galaxy S+.
Z obydwoma aplikacja jest niezgodna ;-(
Dlaczego ?

Jakie masz na nich wersje systemu? Jedyny powód który mi przychodzi do głowy to wersja androida.
Powinien chodzić od wersji 3.0 i nowszych.

Pozdrawiam,
Michał

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
No to kolacji dziś nie będzie , na LG P500 też niezgodna ;)
PS. Ano tak , u mnie siedzi stary sprawdzony 2.3.3 .

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Eee, tam. Ja mam 2.1. Chętnie bym potestował, ale cóż...

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
Na pierwszy rzut oka wygląda dobrze, trochę mi przypomina Handyshoppera na Palm`a, chyba najlepszy program zakupowy, którego nigdy nie używałem do zakupów, tylko jako listę Todo

Najlepiej jakby program chodził tak samo na każdej wersji, ale niestety jest tak, że z każdą nową wersją pojawiają się nowe udogodnienia i wynalazki. I jak się chce z jakiegoś skorzystać, to przykrą konsekwencją jest to że nie wszędzie działa.

A ja skorzystałem - już nie pamiętam co to było - co wymusiło odcięcie starszych wersji.

Pozdrawiam,
Michał

fuen  Dołączył: 13 Lis 2012
A u mnie działa.

dudziks napisał/a:
A ja skorzystałem - już nie pamiętam co to było - co wymusiło odcięcie starszych wersji.
Tak, tak... A chodzi tylko o to, żebyśmy co i rusz kupowali nowe telefony. ;-) Na moim już nawet dropboxa nie da się zainstalować. Że nie wspomnę o wuala, które kiedyś też było i znikło (jedno i drugie kiedyś "chwilowo" wykasowałem z telefonu, bo potrzebowałem miejsca, a potem okazało się, że już w markecie nie ma)...

Uroczyście oświadczam, że nie czerpię osobiście żadnych korzyści z kupowania przez ludność nowych telefonów ;-)

Pozdrawiam,
Michał

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
PiotrR, google play nie jest przeciez jedynym zrodlem pobierania programów...

A skąd można ściągnąć jakąś starą wersję wuala?

(Hm, coś tam znalazłem. Teraz muszę ogarnąć, co będzie działało na moim telefonie)

Witek  Dołączył: 07 Lis 2008
dudziks, To ja mam takie pytanie o ważną funkcjonalność:
Np.
Żona na swoim telefonie wypełnia listę i chce przesłać mężowi, który jest w markecie.
Dodatkowo za chwilę, żona chce dopisać nowe produkty do zakupów i znów chce dosłać
mężowi tak by nie kasować mężowi aktualnego stanu (to już kupione a to nie)

Czy program to spełnia ?

Jeszcze takiej funkcjonalności nie ma, ale planuję to dodać. Znam problem z własnego doświadczenia. Jedyne co można w tej chwili zrobic w takiej sytuacji, to mozolnie przepisać nowe zakupy z SMS

Pozdrawiam,
Michał

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Zainstalowałem, wydaje się fajna. Potestuje i bedę pisał.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
tez zainstalowalem - za jakis czas podziele sie wrażeniami :)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Odważniejszym posiadaczom starszych telefonów polecam wizytę na http://forum.xda-developers.com/ i sprawdzenie, czy do ich modelu są wydane nieoficjalnie nowsze wersje Androida. Można się zdziwić, jak stare urządzenia są w stanie obsłużyć Andka 4.x ;-)

Taaa, kiedyś chciałem, ale jak poczytałem, ile zabiegów muszę wykonać, żeby zainstalować nieoficjalny rom, to mi się odechciało. Pół dnia grzebać się w oprogramowaniu telefonu to nie dla mnie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Są już narzędzia znacznie to skracające. Root w wielu telefonach robi się za pomocą programiku framaroot. Instalujesz program, klikasz ekranowy przycisk i gotowe.

j@m@l  Dołączył: 05 Lip 2010
albo wgrywając nowy room ,masz już w nim roota i wszystkie inne bajery , żeby nie było że nie na temat to ,zainstalowałem również przetestuje zobaczymy ,
na pierwszy rzut oka przydało by się ,wysyłanie gotowej listy z telefonu na telefon nie koniecznie przez sms ,czy internet , ale choć przez bluetooth , wpadam do domu po pracy ,żona przekazuje w ten sposób gotową listę i załatwione.

Skocz do: