argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Tamron 17-50/2.8 z bagnetem K ?
na Dpreview podali taki o to link. Niestety, link jest z krzaczkami. Popatrzcie na mocowania tego Tamrona
Czy to znaczy, ze jednak będzie pod nasz bagnet ?

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
uohoho, nie wiadomo... :-)

Ale fajnie by było - bo ostatnio koledze Canonierowi bardzo poleciłem, kupił i mu zadroszczę....

ArturMaly  Dołączył: 26 Gru 2007
" Canon AF, Nikon AF-D, Sony AF-D, Pentax (upcoming) digital single-lens reflex cameras"
Szansa jest tylko ciekawe kiedy...

bbartlomiej  Dołączył: 10 Wrz 2007
W tabelce jasno wypisany też Pentax. Mniam, pora sprzedawać sigmę 17-70? :evilsmile:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
O! Stanieją DA 16-45/4 na wtórnym rynku. To sobie może wreszcie kupię "coś zamiast kita" :-D

regis  Dołączył: 30 Gru 2006
bbartlomiej napisał/a:
Mniam, pora sprzedawać sigmę 17-70?

jakbyś się chciał wyzbyć tej sigmy czymprędzej za pół ceny to ja ją chętnie przygarnę :evilsmile:

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Dobre wieści. Też mam chrapkę na tego Tamrona :-D .

Choć 2.8 to też ciemno :-P Lepsze to niż kit :mrgreen:

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Żaba napisał/a:
Choć 2.8 to też ciemno

wole taka ciemnice od kita :) a juz powaznie myslalem by kupic sigme.

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
Na dpreview pisza, ze ma wejsc w kwietniu! Bardzo sie ciesze. Trzeba zaczac tuczyc skarbonke :mrgreen: :-B

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Mnie tylko ciekawi, dlaczego na photozone już od jakiegoś czasu pojawia się ten Tamron (Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP LD XR Di II) w ocenach użytkowników Pentaksa?

http://www.photozone.de/R...formance-survey

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
swietne szklo 8-)

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
Ale wg photozone.de sigma jest bardziej ostra od tego tamrona nie wspominając już o SMC 16-45 f4 który oba te szkła bije o głowę. Zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w Pentaxa...

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
Szumak napisał/a:
Ale wg photozone.de sigma jest bardziej ostra od tego tamrona nie wspominając już o SMC 16-45 f4 który oba te szkła bije o głowę. Zastanawiam się czy nie lepiej zainwestować w Pentaxa...

Już miałem nadzieję, że będzie coś zamiast kita.
Jak dla mnie f4 za ciemny.
Już myślałem o tym Tamronie ale zostanie zdajesie Sigma 17-50 albo 17-70 albo poczekam na 16-50HSM Pentaxa w wersji poprawionej o ile takie coś nastąpi.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Zbynio napisał/a:
ale zostanie zdajesie Sigma 17-50 albo 17-70
Myślisz, że na 2.8 będzie ostro ?
Zbynio napisał/a:
albo poczekam na 16-50HSM Pentaxa w wersji poprawionej o ile takie coś nastąpi.
A jak sie dowiesz, że poprawili ? Możliwe, ze już są dobre egzemplarze. Ale czy w Polsce, tego chyba nikt nie wie :-/ .

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
argawen napisał/a:

Na moje oko nie jest źle ;-)

Arorx  Dołączył: 10 Paź 2007
Podniecenie przed fala rozczarowania :evilsmile: Autofocus nie jest mocna strona tego obiektywu w canonach i nikonach. Mialem pare zoomów m.in. 17-70; 18-50 i musze przyznac ze odkad nabylem 16-45 problem FF i BF sie skonczyl! Nic nie przebije tego plastikowego pentaxa troche ciemny i to jedyny powazniejszy problem.

Zbynio  Dołączył: 07 Maj 2007
argawen napisał/a:

Zawsze pozostanie wiara i :-B przed...

argawen napisał/a:
A jak sie dowiesz, że poprawili ? Możliwe, ze już są dobre egzemplarze. Ale czy w Polsce, tego chyba nikt nie wie .

Pójdę do wróżki. :lol:
i :-B po...

[ Dodano: 2008-01-15, 20:31 ]
Arorx napisał/a:
...odkad nabylem 16-45 problem FF i BF sie skonczyl! Nic nie przebije tego plastikowego pentaxa troche ciemny i to jedyny powazniejszy problem

Ciemny i to go u mnie dyskwalifikuje. Niestety.
Moje zapotrzebowanie na słoiki klaruje się wyraźnie. Tylko jasne szkła.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Według ostatnio przeprowadzonej ankiety, można (a nawet należy) zwracać uwagę na błędy ortograficzne. A więc:
Szumak napisał/a:
bardziej ostra

Powinno chyba być "ostrzejsza", ale nie jestem pewien. Jak się mylę, to niech ktoś mnie poprawi :-P .

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Stachu, poprawiamy, owszem, ale takie rażące bardziej, np. jak ktoś napisze "wsiadłem do ałtobósu" (cytat z życia wzięty)

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Zbynio napisał/a:
Ciemny i to go u mnie dyskwalifikuje. Niestety.

Różnica to cała 1 działka. Ja chyba wolę ciemniejszy ostry od pełnej dziury niż jaśniejszy, który muszę przymknąć...

Skocz do: