karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Wybrałem nareszcie :-D : Nikona D700 + 50/1.4G + 85/1.8D

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
supa, zazdroszczę i gratuluję :)

powodzenia! :-B

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Powiem tak, tydzien temu bylem na weselu i tam fotograf miał D700, nikkora 50/1.4 i Sigmę 24-70/2.8.
I tymi dwoma szkiełkami gość obrządził całe wesele. Początkowo wydawało mi się że mało tych szkiełek, ale po obejrzeniu fotek okazało się, że wystarczyło. A jaka jakość, jaka plastyka, chyba zasługa CMOSa. I raptem kilka razy koles błysnął lampą. Większość zdjęc robionych przy świetle zastanym z żarowek, ISO 2000, zdjęcia w ruchu w tańcu, jakość rewelacja.
Zazdroszczę takiej puchy. :-B

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Wito76 napisał/a:
zdjęcia w ruchu w tańcu, jakość rewelacja.

[A tłum krzyczy]: Pokaż zdjęcia! Pokaż zdjęcia! (jeśli masz jakiegoś linka or something)

forestowy
[Usunięty]
Cytat
I raptem kilka razy koles błysnął lampą

Nie dziwota, dla tej puszki ISO 3200 to chleb powszedni.
karmazyniello gratuluje i troszkę zazdroszcze, chociaż ISO 1600 to u mnie też normalka :)

Wito76, poka, poka :-D :!:

Wito76  Dołączył: 10 Kwi 2008
Chcialbym, ale nie mam. Widzialem na wyswietlaczu i przez chwile w laptopie w samochodzie fotografa. To nie jest jakis mój znajomy. Za jakies 2-3 tygodnie mlodzi moze dostaną zdjęcia, jesli da radę to cos zalinkuję.

sahib  Dołączył: 14 Lut 2009
karmazyniello napisał/a:
Z dumą oświadczam iż pozostaję przy marce Pentax. Jeśli dostanę te pieniądze, wówczas wydam je na obiektywy, zapasowe body i upragniony skaner, a jeśli nic z tej dotacji nie wyjdzie to startuję z tym co mam :->

karmazyniello napisał/a:

:-B :lol:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
sahib, a dla mnie to smutne :roll:

[ Dodano: 2009-04-28, 15:11 ]
Tym bardziej że lada moment k7d wychodzi ...

sahib  Dołączył: 14 Lut 2009
Ja już nie wnikam w "wybory systemowe" - widać D700 spełnia jego oczekiwania w większym stopniu niż sprzęt Pentaksa. Jeśli będzie mógł dzięki temu "rozwinąć skrzydła" to nie pozostaje nic innego jak się cieszyć :)

Swoją drogą jestem człekiem cierpliwym, w końcu i pentaksowa brać doczeka się super-duper-profesjonalnej lustrzanki. To co mam w tej chwili mi w zupełności wystarcza.

Edit:
Fakt, tego tylko troszkę szkoda - może się okazać, że niepotrzebnie przepłacił (bo N chyba ostatnio szaleńczo z cenami pojechał).

DJ_Direct  Dołączył: 03 Cze 2008
no pojechal mocno, ale w Canonie tez C5DmkII podobnie kosztuje, wiec chcac FF nie bardzo mial wyjscie kupic wyraznie taniej.

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
alfa nie tańsza?

sahib napisał/a:
karmazyniello napisał/a:
Z dumą oświadczam iż pozostaję przy marce Pentax. Jeśli dostanę te pieniądze, wówczas wydam je na obiektywy, zapasowe body i upragniony skaner, a jeśli nic z tej dotacji nie wyjdzie to startuję z tym co mam :->

karmazyniello napisał/a:

:-B :lol:

Ha ha ha, jakoś tak wyszło że dostał mi się egzemplarz na jeden wieczór i mi się spodobał.

Eldred napisał/a:
mnie to smutne :roll:

[ Dodano: 2009-04-28, 15:11 ]
Tym bardziej że lada moment k7d wychodzi ...

Szkoda, też żałuję, naprawdę :-|

pyciar napisał/a:
alfa nie tańsza?

nie brałem pod uwagę, a warto :?:

karmazyniello napisał/a:
Szkoda, też żałuję, naprawdę :-|
stary ale przecież już pod koniec maja ten sprzęt wychodzi, jeśli chodzi Ci o lepszy AF to możliwe że nie trzeba zmieniać systemu, no chyba że chodzi Ci o pełną klatkę i super duże używalne ISO, wtedy rozumiem jak najbardziej (gdyby 5d miał mniejsze szumy niż kasetka to już pewnie bym go miał od paru miesięcy bo miałem super okazję)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
alfa ma problem na wyzszych czulosciach
Stawiajac na zarobek "w kotletach"wybralbym jednak nikona

Eldred napisał/a:
jeśli chodzi Ci o lepszy AF

AF mi wcale nie przeszkadza, jest ok - przyzwyczaiłem się ;-)

Eldred napisał/a:
super duże używalne ISO

Też, NEOPAN 1600 tani nie jest, więc dobrze byłoby mieć tą cyfrę w pełni używalną.

Fafniak, chyba Ty jeszcze masz D700 nie licząc milo :?:

karmazyniello, gdyby zaszła taka sytuacja że będziesz miał już D700 a jeszcze nie sprzedasz k10d to mógłbyś zrobić parę zdjęć porównawczych? chodzi mi o te body postawione obok siebie, przodem, tyłem i bokiem, bo ciekaw jestem na ile to jest poręczne i duże w stos do k10d. Zresztą i 5d bym w takim porównaniu chętnie zobaczył 8-)

Chociaż jak tak patrzę tutaj to wygląda mi na to że d700 jest wielkości d300 z większym pryzmatem.
A tutaj i tutaj są fizyczne porównania 5d z d700.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
no mam

Eldred, spoko, jeśli koniecznie chcesz to zobaczyć :-D

Fafniak napisał/a:
no mam

w takim razie jesteś w o tyle lepszej sytuacji że wiesz o czym piszesz :mrgreen:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Eldred napisał/a:
Chociaż jak tak patrzę tutaj to wygląda mi na to że d700 jest wielkości d300 z większym pryzmatem.

bo to w ogólności jest korpus z d300 z większym pryzmatem

jak wielkościowo z k10d :?:
moja kadyszka często stoi koło N d200 i Nikon jest już zauważalnie większy od kadyszki
po podłączeniu gripa do k10, Pentax przez chwilę prowadzi, potem podłączasz grip do Nikona i znów żółty na czele

jako że rozmiar k10d z gripem odpowiada mi z zupełności (bez gripa ucieka mi półtora palca - teoretycznie można to przeboleć), to d200 wydaje mi się przyduży jak go biorę w łapki

zakładam że d300 nie jest mniejszy od d200 ;-)

Skocz do: