CytatNie biore udziału w tej dyskusji, bo nie lubię Arakiego i znam go na wyrywki
Cytat![]()
http://vimeo.com/31503573
![]()
http://vimeo.com/38084638
![]()
![]()
http://www.japanexposures...oducts_id=10485
![]()
Dead flowers/Araki
"W sztuce może być coś dobrze zrobione albo źle, nic więcej." Stanisław Lem
Sugerujesz, że dzerry nie lubi cycków?M.W napisał/a:Araki to nie tylko cycki
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
Arti napisał/a:Ja Cię serdecznie przepraszam, ale naprawdę chcesz podyskutować o prześwietleniu dupy na przytoczonym tu zdjęciu, żeby uznać moje do niego zastrzeżenia.
Arti napisał/a:Kurcze, ale tak poważnie, podoba Ci się to zdjęcie?
wojtekk napisał/a:Wciąż czekam na kogoś, kto mi napisze, dlaczego nie podoba mu się fotografia Arakiego używając innych niż 'bo nie' argumentów.
Ryszard napisał/a:sylwesto, a skąd u Ciebie ten nerwowy potrójny pytajnik?
M0NIA napisał/a:ale ja Cię proszę sylwesto... jakie rzeczowe krytykowanie? naprawdę muszę siegać po wykwintne amplifikacje żebyś uznał moje nieuznawanie zdjęcia palca w tyłku za wartosciowe dla mnie zdjęcie?
Sebastian napisał/a:I takie właśnie podejście, Twoje i sylwesto doprowadza mnie do szewskiej pasji.
sylwesto napisał/a:Nie, nie chcę z Tobą rozmawiać o tym co napisałeś, bo to nie jest tematem zdjęcia.
Pozdrawiam
Arti
K20D, MV-1, Optomax 28 2.8, SMC-M 50 1.7, SMC-K 135 3.5, kit II 18-55 i 50-200
Mamiya 645E, Mamiya-Sekor 80 2.8
Cmena 35
Kershaw Eight-20 King Penguin
Arti napisał/a:sylwesto napisał/a:
Nie, nie chcę z Tobą rozmawiać o tym co napisałeś, bo to nie jest tematem zdjęcia.
To weź ten kaganek i oświeć mnie i paru mi podobnych.
sylwesto napisał/a:dlaczego takie zdjęcia jak to z palcem w ... wchodzą do galerii, to bez trudu znajdziesz potrzebne informacje.
sylwesto napisał/a:No i pomyśl - nie chciałbyś potrzymać blendy albo poprawić modelce "grzywkę" podczas jednej z sesji Arakiego?;)
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Poza tym ja nie uważam, że otoczka przyczynowo skutkowa, nazwisko autora, czy fakt pięknego opisu stanowi o wartości dzieła czy tworu ludzkiej działalności.
wojtekk napisał/a:Z czystej ciekawości zapytam: a co stanowi?
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:A wiesz, że nie wiem.
wojtekk napisał/a:Nie rozumiem wprawdzie do końca, jak kontekst i intencje autora mogą nie stanowić o wartości jego pracy, ale jeśli ty tak uważasz, to git.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Masz rację, zabrakło w mojej wypowiedzi słowa "jedynie". Mnie się rozchodzi o to, że coś nie jest wielkie, tylko i wyłącznie dlatego, że zrobił je Taki Owaki. To jest jeden z elementów tej układanki.
Arti napisał/a:Wiesz, ja chętnie, tylko problem polega na tym, że ja się nie boję i nie wstydzę powiedzieć, że ja se czasem lubię po prostu popatrzeć, na grzywki, ot tak, bez podtekstu i dorabiania do tego ideologii.
Arti napisał/a:Nie, nie będę szukał, bo zawzięty i uparty jestem. Poza tym ja nie uważam, że otoczka przyczynowo skutkowa, nazwisko autora, czy fakt pięknego opisu stanowi o wartości dzieła czy tworu ludzkiej działalności. I jasne, wiem, że może pomóc, może być integralną całością itd, ale na moje nie może tylko i wyłącznie jego wartością. I ja też nie uważam, że jedynym sposobem na zaistnienie musi być chore przekraczanie kolejnych granic. I to nie po to, żeby coś osiągnąć a tylko by zaistnieć gdzieś na chwilę chociaż. Że to nie o to powinno chodzić.