Pemigan  Dołączył: 24 Cze 2006
Oprócz kolorów nie bardzo jest na czym oko zawiesić :)

To zdjęcie gdzie widać molo chyba najbardziej interesujące dla mnie, ale wolałbym zobaczyć więcej scenerii i chyba pod troche innym kątem. Mogłoby być fajne.

Zgadzam się, że te krzywe... czemu to ma służyć ? :P

Mam ten sam problem, że czasem chwila i miejsce są piękne, ale na zdjęciu jakoś to znika :)
Może dlatego, że net jest zapełniony kolorowymi obrazami i nasze oczy stały się bardziej wymagające? :)

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
OK cheshirecat75, widzę że z powodu nudy wiejącej ze zdjęć 1, 2, 3 otworzyłeś coś mocniejszego. Pewnie był ciepły leniwy wieczór. 4 i 5 mówi wiele o Twoim apogeum kryzysu twórczego. Słaniasz się... przepraszam, skłaniasz się ku eksperymentowaniu z kadrem. Krzywa wyraźnie ciągnie w lewo, ku ciemnej stronie... Ale, ale, mimo kryzysu twórczego ;-) podnosisz się z upadku (mam nadzeję, że nie uszkodziłeś sobie sprzętu) i wielce poruszony orgią kolorów na niebie (a właściwie orgią jednego koloru) focisz 6 i 7. :evilsmile:
Szczerze zasdroszczę ci, ja w tym roku nie posiedzę nad jeziorem... :-(
No to :-B

cheshirecat75  Dołączył: 04 Gru 2006
Siła interpretacji mnie poraziła :D

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
cheshirecat75, 8-)

Litol  Dołączył: 14 Sie 2007
W 100% zgadzam sie z Jarkiem Dabrowskim
6. rulez!

Taka fajna mgła
Była dzisiaj w Krakowie :) Niestety nie miałem czasu, więc zdjęcie mam tylko jedno:

Plac Bohaterów Getta...

Co myslicie?

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
cheshirecat75, fajne, ale tak myśląc w "moim stylu :-P " to za mało centranie ja bym chciał biegnące 2 rzędy krzeseł z obu stron kadru :mrgreen:

Bardzo fajne zdjęcie, koszmarna mgła w Krakowie ma jak widać swoje plusy :-P

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
cheshirecat75, jak Żaba, jest bardzo dobre ale bardziej centralnie bardziej by mi odpowiadało. I żeby krzesła gęściej poustawiali ;-)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
cheshirecat75, doszedłem do takiego spostrzeżenia - pewnego rodzaju pułapki - że ładnie wychodzą zdjęcia, na których są ładne obiekty.

Fotografia niczego sobie, ale zastanawiam sie, czy to nie jest po prostu dokumentacja tego, kto ktoś zrobił ładnie. Może to nie problem - nie wiem, zastanawiam się. Ale dostrzegam pewne niebezpieczeństwo.

Sam zresztą jedne z najlepszych fotek w życiu zrobiłem na wystawie designu - niestety zobowiązałem się publicznie nie publikować tych zdjęć...

Bardziej centralnie byłoby ciężko... brudy po obu stronach (albo elementy kompozycji których nie umiałem złożyć do kupy ;-) ) A co do "gęstości" krzeseł to stoją jak stoją... Plac oprócz tego że jest pomnikiem pełni tez funkcję, hm... placu ;-)

Ale cieszę się że Wam się podoba :-)

Samp napisał/a:
zastanawiam sie, czy to nie jest po prostu dokumentacja tego, kto ktoś zrobił ładnie.

No fakt - Ktoś te mgłę zrobił ładnie... :mrgreen:

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
cheshirecat75 napisał/a:

No fakt - Ktoś te mgłę zrobił ładnie... :mrgreen:

Chyba zawsze ktoś coś zrobił, choć niezawsze ładnie.
Filozoficznie.

To coś nowego teraz
Dzięki za komentarze pod ostatnim zdjęciem. Dzisiaj dla odmiany próby portretowe. Ponieważ właściwie to pierwsza przymiarka moja do portretu to prosiłbym o wytknięcie najważniejszych błędów. Tak, wiem już że blenda z alufolii się nie sprawdza ;)

1.

2.

3.

g70104sm  Dołączył: 25 Cze 2007
Modelka wydaje mi się "wycofana". Te gesty - otulanie się swetrem/golfem, przykładanie ręki dla mnie oznaczają, że modelka czuje się bardzo niekomfortowo i nie chce, żebyś jej robił zdjęcia. Może źle to oceniam, w końcu tylko Ty wiesz jak było w trakcie sesji. Jak dla mnie brakuje kontaktu fotograf-modelka.
A technicznie - 2 jest coś taka szara. 3 ma moim zdaniem za małą GO i twarz modelki wygląda przez to jak wycięta i wklejona w zdjęcie. Poza tym jest brzydki cień swetra na dekolcie.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Niedoswietlone 0,5-1 EV... Kolory tez jakies takie grobowe. Generalnie za malo swiatla!

Może ja mam coś nie tak z monitorem? U mnie nie wydają się niedoświetlone... Fakturę swetra na 1 i 2 widać wyraźnie. A kolory, no zdjąłem dość nasycenie, wybledziłem je, ale żeby zaraz grobowe?... Hmm

cheshirecat75 napisał/a:
Może ja mam coś nie tak z monitorem?

Byc moze.

cheshirecat75 napisał/a:
A kolory, no zdjąłem dość nasycenie, wybledziłem je, ale żeby zaraz grobowe?.

To dobrze, ze zdjales nasycenie. Mialem na mysli tonacje - nie podoba mi sie ten odcien.

dan napisał/a:
cheshirecat75 napisał/a:
Może ja mam coś nie tak z monitorem?

Byc moze.

BYć może, ale jak określić pojęcie "nietakości"? ;) Mam ustawiony monitor tak, że wydruki zdjęć robione w konkretnym labie wyglądają (niemal) identycznie jak u mnie na monitorze. I przy tych ustawieniach obrabiam zdjęcia. I przy tych ustawieniach wydaje mi się że te powyżej nie są niedoświetlone... Ale może mi się tylko tak wydaje. A to zdjęcie wcześniejsze, z krzesłami - też jest dla Ciebie za ciemne?

cheshirecat75, nie obrazisz sie, jak wstawie tu moja wersje? Jesli nie wyrazasz zdgody, to natychmiast usuwam zdjecie.

[ Dodano: 2008-01-25, 16:04 ]
cheshirecat75 napisał/a:
A to zdjęcie wcześniejsze, z krzesłami - też jest dla Ciebie za ciemne?

Zdjecie z krzeslami odpowiada mi w 100% :-)

dan napisał/a:
cheshirecat75, nie obrazisz sie, jak wstawie tu moja wersje?

Co Ty, jestem wdzięczny za poświęcenie mi uwagi :) Ale kurczę, mnie - przy moich ustawieniach "pod wydruk" Twoja wersja wydaje mi się prześwietlona... Lewa strona twarzy robi się biała :mrgreen:

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
cheshirecat75 napisał/a:
Lewa strona twarzy robi się biała

Oj, to masz nieźle przekręcony monitor...

Skocz do: