lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
bEEf napisał/a:
A cholera wie. Poza tym i tak pewnie za długo na realny zakład. No ale może... zaryzykuję 2.5 roku.

że za 2,5 roku będą wymienne matryce w lustrzankach? Stoi. O co chciałbyś się założyć?

[ Dodano: 2008-01-25, 23:19 ]
Żaba napisał/a:
Za pięknie by było, gdyby był jeden bagnet i nikt się na to nie zgodzi. :-x

Kiedyś był.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
lipalipski, doprecyzujmy, żeby nie było potem niejasności - czy chodzi o to, że rozwiązanie zagości powszechnie w lustrzankach, czy, że powstanie taki model. Biorąc pod uwagę dość krótki przedział czasowy, wolałbym to drugie ;-) Powiedzmy - powstanie model mainstreamowego producenta oferujący taki ficzer. W małym obrazku. Ok?

A o co... hm, muszę pomyśleć, jak masz propozycje, to wal. Może coś na poziomie nagród w forumowych konkursach - fajne manualne body lub słoik?

Może być to drugie.

Ale matryca musi być możliwa do wymiany przez użytkownika, czyli działać na zasadzie kart pamięci -wsuwam w odpowiednie gniazdo i mam.

Może być o coś z pleśniaków. Co, poza fanaberiami typu LX lub 50/1.2, nie ma dla mnie znaczenia.

[ Dodano: 2008-01-25, 23:30 ]
Ktoś przybije? :-D

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
przebijam

[ Dodano: 2008-01-25, 23:34 ]
bEEf przegrasz chłopie ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Żaba, stawkę przebijasz? Znaczy dwa pleśniaki czy jak? :shock:

lipalipski napisał/a:
Ale matryca musi być możliwa do wymiany przez użytkownika, czyli działać na zasadzie kart pamięci -wsuwam w odpowiednie gniazdo i mam.

Ok.
lipalipski napisał/a:
Może być o coś z pleśniaków. Co, poza fanaberiami typu LX lub 50/1.2, nie ma dla mnie znaczenia.

Ok.
Żaba napisał/a:
bEEf przegrasz chłopie

Ok ;-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
matb nie. Jak jest zakład to żeby był ważny ktoś musi przebić (wirtualnie "przeciąć ręce") no więc ja tylko zatwierdziłem ich zakład ;-)

No, to muszę sobie wstukać w Outlooka, coby nie zapomnieć przez te 2,5 roku. :mrgreen:

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
lipalipski napisał/a:
No, to muszę sobie wstukać w Outlooka, coby nie zapomnieć przez te 2,5 roku. :mrgreen:

matryce to może będą za 2.5 lata, ale outlooka to się na pewno pozbędziesz :)

Zawsze termin przetrwa na nowszej wersji PDA. Nie martw się. Co jakiś czas odzywają się dzwonki z poprzednich lat.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja jestem pewny, że żadnej technologii nie potrzeba - zrobienie takiej matrycy jest nawet prostsze niż kolorowej, bo nie trzeba nakładać mozaiki bayerowskiej.
Do tego soft ma do przerobienia jeden a nie 3 kanały. Gdyby coś takiego zrobić z k200d to powinno wyjść taniej niż kolorowy, bo tak na prawdę wszystko już jest, jedynie to trzeba ładnie połączyć w całość.

A wymienne matryce? bEEf, obawiam się że przegrasz... :roll: A szkoda.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Żaba napisał/a:
matb nie. Jak jest zakład to żeby był ważny ktoś musi przebić (wirtualnie "przeciąć ręce") no więc ja tylko zatwierdziłem ich zakład ;-)

U mnie na podwórku to się "przecinało" właśnie, ewentualnie "przybijało". Ale żeby przebijać? To w licytacjach raczej ;-)

[ Dodano: 2008-01-26, 11:11 ]
bEEf, ale tego MESa z banera nie wydasz, nie?

matb napisał/a:
bEEf, ale tego MESa z banera nie wydasz, nie?

Nie :-)

A w ogóle to kurcze, nie ma wiary w narodzie, no. Już nie dywagują "czy", tylko "co" :-P ;-)

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
podsumowujac dyskusje, uwazam, ze skoro Pentaksa stac na wypuszczenie krotkiej serii k10 w srebrnej, plesniakowej budzie, mogliby rowniez wypuscic wersje Limited z czb matryca, a co! Trzeba im tylko ten pomysl podsunac :evilsmile:

Skocz do: