Uau.Łukaszzz napisał/a:Nie wymieniałem wszystkich obiektywów jakie mam do P.
no ja jechalem przez dlugi czas. Ale zmienilem na N, bo procz tej wielkiej chaltury, jaka sa sluby, robie tez sport (pilka nozna i hokej) bo k20d mi nie nadazal i nie mialem 6fpsŁukaszzz napisał/a:podawajcie przykłady gdzie ktoś komercyjnie jedzie już na tym systemie.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
seweryn1 napisał/a:Mój światopogląd na kwestie egzystencjalne, eschatologiczne
seweryn1 napisał/a:ale jest to temat nie do dyskusji na forum z powodów forumowo-organizacyjnych (regulamin).
seweryn1 napisał/a:Dodam, że jestem po studiach doktoranckich (niestety bez tytułu) z teologii.
perl napisał/a:Gdybym robil tylko sluby, w zyciu bym nie zmienil k20d na cokolwiek innego
D700
Przecież napisałem Ci, żebyś się nie zastanawiał tylko wszedł w system, którym robi się śluby. I nie ma co roztrząsać, czy Pentaxem się da, czy nie da. Weź to, co ma cichy, sprawny AF, pełnoklatkową matrycę. Kup szkła z górnej półki i będziesz zadowolony. Nie piszę tego z przekąsem. Wydatek może i spory, ale zwróci Ci się. Traktuj to jako inwestycję w narzędzie pracy, a na tym nie można oszczędzać. Musisz mieć, pewnego, niezawodnego woła roboczego, który zrobi zdjęcie w każdych warunkach.Łukaszzz napisał/a:Nie podawajcie mi przykładów gdzie raz wam ktoś zrobił ślub Pentaxem... podawajcie przykłady gdzie ktoś komercyjnie jedzie już na tym systemie. Komfort pracy na Pentaxie nie jest zadowalający.
Pentagram napisał/a:Traktuj to jako inwestycję w narzędzie pracy, a na tym nie można oszczędzać. Musisz mieć, pewnego, niezawodnego woła roboczego, który zrobi zdjęcie w każdych warunkach.
D700
Fajnie, że możesz. Ja mam jeszcze taką górę pracy, że jak zwykle do 0500 posiedzę,Łukaszzz napisał/a:Panowie do podusi przed snem.
nie wiem, nie znam sie zbyt dobrze na aparatach, ale mam wrazenie ze Ty chyba porownujesz nieco inne klasy sprzetu...Łukaszzz napisał/a:No widzisz a ja pobawiłem się D700 kolegi w jego studiu i plenerze jako asysta ślubna i stwierdzam że komfort pracy nie porównywalny.
mi nic pokazywac nie musisz, testow zadnych i tak dalej. Ja mam porownanie, bo mialem juz kilka cyfrowych Pentaxow i przeszedlem na zolc+czern ze wzgledu na nieco inne wymagania co do szybkostrzelnosci etc.Łukaszzz napisał/a:Jak będę miał już D700 i jeszcze K20d supportowe to zrobię Wam teścik i wideo tescik AFu i takie tam...
- jesli "do wakacji" oznacza tyle samo co "tuz przed wakacjami" to mysle ze nie warto o tym teraz gadac i sobie zaprzatac tym glowy.mori0220 napisał/a:do tych wakacji nowego...
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
Zdano napisał/a:Sprzedam swojego Passata bo mnie ogranicza, kupię sobie jakiegoś bolida F1, będę jeździł jak Kubica, tylko czy mnie wpuszczą na tor?![]()
![]()
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
mori0220 napisał/a:Dobra Panowie, koniec smutów... a czytaliście o tym:
http://www.kallepahajoki....in-spring-2009/
Żadna nowość, ale może i rzeczywiście coś wypuszczą do tych wakacji nowego... Czyżby Sylwiusz wiedział już o planach wakacyjnych PentaxaSzkoda że nikt nic nie może powiedzieć więcej
![]()
ozdrowienia
Wyobraź sobie jakie to były przemyślane i wychuchane zdjęcia!Thadeus napisał/a:C40D po 2 latach z 1000 zdjęć na liczniku
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Pentagram napisał/a:Benek, musisz jeszcze poedytować trochę te wyliczanki puszek![]()
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
gebi napisał/a:Wyobraź sobie jakie to były przemyślane i wychuchane zdjęcia!Thadeus napisał/a:C40D po 2 latach z 1000 zdjęć na liczniku![]()
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.