perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Łukaszzz napisał/a:
Nie wymieniałem wszystkich obiektywów jakie mam do P.
Uau.

No dobra, przyznaje sie - ja mialem wiecej. I co? W moim przypadku to bylo LBA ;-)

Łukaszzz napisał/a:
podawajcie przykłady gdzie ktoś komercyjnie jedzie już na tym systemie.
no ja jechalem przez dlugi czas. Ale zmienilem na N, bo procz tej wielkiej chaltury, jaka sa sluby, robie tez sport (pilka nozna i hokej) bo k20d mi nie nadazal i nie mialem 6fps :mrgreen:
Gdybym robil tylko sluby, w zyciu bym nie zmienil k20d na cokolwiek innego, majac takie szkla jak Ty.

AreKc  Dołączył: 27 Cze 2008
seweryn1 napisał/a:
Mój światopogląd na kwestie egzystencjalne, eschatologiczne

Czyli zgadzamy się, że dobro i zło istnieje, jeśli istnieje ktoś, kto dokona oceny :-P

seweryn1 napisał/a:
ale jest to temat nie do dyskusji na forum z powodów forumowo-organizacyjnych (regulamin).

OK, kończymy.

seweryn1 napisał/a:
Dodam, że jestem po studiach doktoranckich (niestety bez tytułu) z teologii.

:mrgreen:

Łukaszzz  Dołączył: 15 Wrz 2007
perl napisał/a:
Gdybym robil tylko sluby, w zyciu bym nie zmienil k20d na cokolwiek innego

No widzisz a ja pobawiłem się D700 kolegi w jego studiu i plenerze jako asysta ślubna i stwierdzam że komfort pracy nie porównywalny. Żal mi sprzedawać K20 i limitedy głównie z powodu kasy jaką wydałem za to wszystko, dlatego z 2 puszek ograniczę się i zostanę z jedną. Jak będę miał już D700 i jeszcze K20d supportowe to zrobię Wam teścik i wideo tescik AFu i takie tam... tymczasem idę już spać. CU crew!

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Łukaszzz napisał/a:
Nie podawajcie mi przykładów gdzie raz wam ktoś zrobił ślub Pentaxem... podawajcie przykłady gdzie ktoś komercyjnie jedzie już na tym systemie. Komfort pracy na Pentaxie nie jest zadowalający.
Przecież napisałem Ci, żebyś się nie zastanawiał tylko wszedł w system, którym robi się śluby. I nie ma co roztrząsać, czy Pentaxem się da, czy nie da. Weź to, co ma cichy, sprawny AF, pełnoklatkową matrycę. Kup szkła z górnej półki i będziesz zadowolony. Nie piszę tego z przekąsem. Wydatek może i spory, ale zwróci Ci się. Traktuj to jako inwestycję w narzędzie pracy, a na tym nie można oszczędzać. Musisz mieć, pewnego, niezawodnego woła roboczego, który zrobi zdjęcie w każdych warunkach.

Łukaszzz  Dołączył: 15 Wrz 2007
Pentagram napisał/a:
Traktuj to jako inwestycję w narzędzie pracy, a na tym nie można oszczędzać. Musisz mieć, pewnego, niezawodnego woła roboczego, który zrobi zdjęcie w każdych warunkach.

Tak właśnie zamierzam zrobić... Miłego w-czoru i :-B :-B :-B :-B Panowie do podusi przed snem. Może zawitam na PPD kiedyś, bo spoko ludzie jesteście i klimat forum mi podpasił bardziej niż Nikona gdy śledziłem co tam się dzieje. :-B :-B

Łukaszzz napisał/a:
:-B Panowie do podusi przed snem.
Fajnie, że możesz. Ja mam jeszcze taką górę pracy, że jak zwykle do 0500 posiedzę, :-|

mori0220  Dołączył: 01 Lut 2009
Dobra Panowie, koniec smutów... a czytaliście o tym:

http://www.kallepahajoki....in-spring-2009/

Żadna nowość, ale może i rzeczywiście coś wypuszczą do tych wakacji nowego... Czyżby Sylwiusz wiedział już o planach wakacyjnych Pentaxa :mrgreen: Szkoda że nikt nic nie może powiedzieć więcej :-?

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Łukaszzz napisał/a:
No widzisz a ja pobawiłem się D700 kolegi w jego studiu i plenerze jako asysta ślubna i stwierdzam że komfort pracy nie porównywalny.
nie wiem, nie znam sie zbyt dobrze na aparatach, ale mam wrazenie ze Ty chyba porownujesz nieco inne klasy sprzetu...

Łukaszzz napisał/a:
Jak będę miał już D700 i jeszcze K20d supportowe to zrobię Wam teścik i wideo tescik AFu i takie tam...
mi nic pokazywac nie musisz, testow zadnych i tak dalej. Ja mam porownanie, bo mialem juz kilka cyfrowych Pentaxow i przeszedlem na zolc+czern ze wzgledu na nieco inne wymagania co do szybkostrzelnosci etc.
Uwazam ze wszelkie testy, zwlaszcza porownawcze, to bzdura jest i nigdy nie sa miarodajne, nie wazne przez kogo robione (najgorzej jesli przez optyczne.pl).

mori0220 napisał/a:
do tych wakacji nowego...
- jesli "do wakacji" oznacza tyle samo co "tuz przed wakacjami" to mysle ze nie warto o tym teraz gadac i sobie zaprzatac tym glowy.
- jesli natomiast "do wakacji" oznacza mniej wiecej tyle, ze w dowolnym momencie od dzis do wakacji (na przyklad pojutrze) moze pojawic sie cos nowego, no to...juz widze te kolejnych 50 stron tego tematu :-> ;-)

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
nie chce mi sie czytać.. to o PMA? chyba już dawno nie...

dagio, ło, już z 15 stron temu PMA odeszła w niepamięć i pogrążyła się w otchłani zapomnienia ;-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Zdano napisał/a:
Sprzedam swojego Passata bo mnie ogranicza, kupię sobie jakiegoś bolida F1, będę jeździł jak Kubica, tylko czy mnie wpuszczą na tor? :-P :mrgreen:

Doskonale Cię rozumiem moja Toyota strasznie ogranicza moje możliowości dojazdy do pracy, ale na szczęscie Toyota jest w F1 :mrgreen: to jedyne co trzyma mnie przy tej marce :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 2009-03-06, 07:00 ]
uff doczytałem watek od stronn 46 do 53 i powiem szczerze, eee..

..nie powiem szczerze.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
Jako małą Pointe na rozweselenie i początek dnia napiszę ze znam osobę która jako pierwszą lustrzankę kupiła D700 obowiazkowo z kitem 17-70. Ech chciał bym mieć takie możliwości finansowe. Inna historia ze sklepu - Klient oddaje w rozliczeniu C40D po 2 latach z 1000 zdjęć na liczniku, igła normalnie bo ma spore przypływy gotówki i kupuje 5DmkII :D. Normalnie aż pragnę się załamać jak słyszę takie rzeczy.

Taki lajf niestety :D

rozio  Dołączyła: 28 Lip 2006
mori0220 napisał/a:
Dobra Panowie, koniec smutów... a czytaliście o tym:

http://www.kallepahajoki....in-spring-2009/

Żadna nowość, ale może i rzeczywiście coś wypuszczą do tych wakacji nowego... Czyżby Sylwiusz wiedział już o planach wakacyjnych Pentaxa :mrgreen: Szkoda że nikt nic nie może powiedzieć więcej :-?

Do wakacji może ceny trochę "znormalnieją" i wtedy będzie można sobie z czystym sumieniem kupić tą wyczekiwaną puchę z super Af- em. Teraz robienie jakichkolwiek ruchów w tej kwestii jest raczej niewskazane - no chyba że ktoś jest zdecydowany na zmiany to tylko teraz sprzedawać i czekać na lepsze czasy.

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Thadeus napisał/a:
C40D po 2 latach z 1000 zdjęć na liczniku
Wyobraź sobie jakie to były przemyślane i wychuchane zdjęcia! :-)

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Pentagram napisał/a:
Benek, musisz jeszcze poedytować trochę te wyliczanki puszek ;-)

a bo późno było... :lol:

Zmierzałem do tego, że jeśli nie liczyć puszek FF to Pentax wcale jakoś drastycznie ilościowo nie odstaje od konkurencji...

sylwiusz od wtorku się już nie loguje - chyba boi się "linczu" na forum :-D
Ciekawe, czy nadinterpretowaliśmy jego półsłówka, czy też Pentax zrezygnował z pokazania prototypu nowego modelu? (czegoś pojedyńczego)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Chyba Ty nadinterpretujesz nieobecność Sylwiusza :evilsmile:

Wiem, wiem - pewnie w spokoju robi testy tego "czegoś pojedyńczego" w terenie i jak nam zawali samplami to nam szczęki nie tylko opadną ale i odpadną. ;-)

pyciar  Dołączył: 29 Cze 2007
a tak wyglądał wątek o PIE08 http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=10847 ;-) 2 strony i pozamitane :mrgreen:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
gebi napisał/a:
Thadeus napisał/a:
C40D po 2 latach z 1000 zdjęć na liczniku
Wyobraź sobie jakie to były przemyślane i wychuchane zdjęcia! :-)

to jest raptem niecale 28 rolek filmu wiec na dwa lata wydaje mi sie calkiem normalna iloscia...
nie wiem czemu teraz robienie zdjec musi isc w tysiace na miesiac...?

Skocz do: