skalin napisał/a:Zrobione - powędrowało po osi 2 pkt w lewo, oba w tym samym miejscu i ma być dobrze?
skalin napisał/a:pójdę dziś, albo jutro w ekstremalnie żółte warunki
skalin napisał/a:Co do "kolegowania się z obcymi - z obcych jedynie słuszne szkiełka z CCCP od zenitów więc raczej nie tą drogą.
CytatPalca Filipinki nie znam.
skalin napisał/a:A co to za metoda "poprzez przycisk MENU i kilku kombinacji klawiszy funkcyjnych" czy jeszcze coś można powojować z tą puszką?
skalin napisał/a:Gdzie szukać i jakich haseł.
skalin napisał/a:Najwyraźniej się komuś należy :)![]()
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
Trzeba było zdefiniować WB dla światła padającego na matrycę albo robić RAW-y.skalin napisał/a:robiłem komunię i np sporo zabawy miałem żeby sukienki były białe
X-T1
skalin napisał/a:Tylko co jeszcze bardziej drażni koledzy z C i S mają tak jak ja w panasonie....
skalin napisał/a:robiłem komunię i np sporo zabawy miałem żeby sukienki były białe
skalin napisał/a:tylko męczy mnie to że gdzie małpa (no dobra żeby się nie obraził bo przydaje się jeszcze - hybryda) FZ50 radzi sobie na auto AWB tam Samem muszę cudować.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:skalin napisał/a:Tylko co jeszcze bardziej drażni koledzy z C i S mają tak jak ja w panasonie....
Zapewniam cię że ja mam tak również,więc skoro ty masz inaczej świadczy o tym że masz niepoprawnie wysterowany AWB.
skalin napisał/a:robiłem komunię i np sporo zabawy miałem żeby sukienki były białe
Może po prostu nie były wyprane w VIZIR-ze.
skalin napisał/a:tylko męczy mnie to że gdzie małpa (no dobra żeby się nie obraził bo przydaje się jeszcze - hybryda) FZ50 radzi sobie na auto AWB tam Samem muszę cudować.
Wróć do małpy-będziesz miał łatwiej i bez cudowania.
Nikon
Mathis napisał/a:Może zamiast odwodzenia kolegi od lustrzanki byś mu pomógł?
andybond napisał/a:A próbowałeś kalibrować na Grey Card? Primo po pierwsze w świetle naturalnym ustaw sobie kolorystykę wyświetlacza. Primo po drugie w jakimkolwiek programie graficznym suwaki składowych barw ustaw sobie na 123, wypełnij tym kolorem ekran a następnie cyknij zdjęcie. Po ocenie oczywiście w odpowiednio skalibrowanym monitorze dokonaj stosownej korekty.Ja mam to szczęście,że tak barwa wyświetlacza jak i WB mają idealne ustawienia gdy zielony punkcik na skali odcieni leży centralnie.
Mathis napisał/a:Dlaczego ma wracać do hybrydy która na pewno bardziej ogranicza fotografa niż GX20 który jest bardzo dobrą lustrzanką?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
k-5+Pentax/Tamron 18>200
F100 D600 24-120/4 70-200/4 SB-910
pikolo napisał/a:Odpowiedzią może być informacja podana przez serwisy 1001noisycameras oraz amateurphotographer , które poinformowały o pracach nad pełną klatką ( http://www.amateurphotogr...ews_227234.html , http://1001noisycameras.b...frame-cmos.html ) . Być może producent koncentruje cały swój potencjał na tym celu . Interesujący jest fragment w informacji podanej na stronie amateurphotographer.co.uk , cytuję : " 'professional' standard digital SLR." . Czyżby rzeczywiście FF będzie dostępne dla mas ? .
PS. - Po sony raczej tego nie będzie można się spodziewać .
pstryk! powiedział spust, klap! zrobiło lustro...
K10d, Helios 58 , Jupiter 135, Samsung 18-55, Sigma 70 - 300 APO.
GX-20 | 17-50/2.8 | 90/2.8 | 48 AF-1 |
enjoy the silence
gregorisan napisał/a:to się nazywa zaklinanie rzeczywistości![]()
k-5+Pentax/Tamron 18>200
15-35-70 ltd
skalin napisał/a:Miło wiedzieć gdzie gnać z problemami ze sprzętem :).
k-5+Pentax/Tamron 18>200