fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
bix napisał/a:olgierd, jak Ci się ta sigma spisuje? Bo swego czasu marzyła mi się taka (może nadal nawet za nią trochę szaleję).
pozdrawiam Olgierd
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Niestety, ale ta informacja nie jest prawdziwa - http://www.43rumors.com/d...ld-do-mft-lens/MacRayers napisał/a:Wczoraj firma Zeiss zapowiedziała wypuszczenie do końca roku dwóch obiektywów dla m4/3: APO Sonara T 135/2.0 oraz Distagona 15/2.8
cube007 napisał/a:Niestety, ale ta informacja nie jest prawdziwa - http://www.43rumors.com/d...ld-do-mft-lens/
Benek napisał/a:Dla mnie system m4/3 (jak i 4/3) jest wielką zagadką. O aparatach z FF mówiono, że są tak drogie, bo cenę winduje wysoki koszt wielkiej matrycy i spore ścinki z plastra kwarcu. Logiczne byłoby więc, gdyby aparaty 4/3 (i m4/3) były wyraźnie tańsze od aparatów z APS-C. A wcale tak nie jest i nic nie zapowiada, żeby tak się stało.
CytatCo ciekawe, na rynek wchodzą coraz tańsze aparaty z matrycą z FF, którym towarzyszą coraz droższe aparaty z matrycami 4/3. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby polityka cenowa Olympusa i Panasonica doprowadziła za niedługo do takiej sytuacji rynkowej, w której najdroższe będą aparaty z matrycą FF, najtańsze z matrycą APS-C, a w środku stawki ulokują się aparaty z matrycą 4/3.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Nowe matryce w m4/3 zblizyly sie na tyle jakoscia do APS-C, ze roznice sa, przynajmniej jak dla mnie, pomijalnie male.
sylwiusz napisał/a:Z tymi "coraz" tanszymi FF nie przesadzalbym, taka cene jak obecnie ma Nikon D600 czy Canon 6D mialy juz Soniaki A850 pare lat temu, nie bardzo widac tutaj tendencje spadkowa
Oj tam, bo na zachodzie kombinować nie potrafią i za szkła do nx-a trzeba becelować tyle co za m4/3 (60-tka macro nawet droższa w samie):sylwiusz napisał/a:Poza tym jakby na to nie spojrzec, nowe NXy wcale nie sa jakos specjalnie tansze od nowych Olkow porownywalnej klasy, podobnie z NEXami. +/- aparaty z podobnej polki maja zblizone ceny w tych trzech systemach.
denvi napisał/a:sylwiusz uważaj, bo Cię zaraz od "ofiar marketingu" zwyzywają.
CytatCiągle na rynku są 5d2 i d700 za podobne pieniądze. jak ktoś się nie wstydzi, może sobie "dziadka" sprawić i parę stówek zaoszczędzić. Ta dziecięca naiwność piszących bzdury o "nowych, tanich fufu" po prostu mnie rozbraja.
CytatOj tam, bo na zachodzie kombinować nie potrafią i za szkła do nx-a trzeba becelować tyle co za m4/3 (60-tka macro nawet droższa w samie):
http://www.bhphotovideo.c...6223+4291237751
Trzeba im gwiazdy handlu z naszych serwisów podesłać i światowy sukces samsunga murowany.
CytatI uprzedzę benkowe "kiedyś"... biorąc po uwagę "kiedyś" to najlepszy jest Pentax, bo kiedyś kupiłem 35 i 50 do P za 500$ a dolar był po 2 złote. Koniec i kropka!
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Hihi, tutuaj przynajmniej polscy userzy 4/3 maja tez niezle jak uda im sie dostac do OJ
wuzet napisał/a:Czy taki Panas G3 coś jest wart ?