Eldred napisał/a:możliwe że nie trzeba zmieniać systemu
Eldred napisał/a:chyba że chodzi Ci o pełną klatkę i super duże używalne ISO
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Eldred napisał/a:stary ale przecież już pod koniec maja ten sprzęt wychodzi
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
pyciar napisał/a:
wg nich jest lepsza od mamiya-y i porównywalny z Hasselblad H3D![]()
CytatMyślę, że żadne ze zdjęć – poza Mamiya – nie odstaje od wysoko postawionej porzeczki. Pod względem ostrości wszystkie aparaty trzymają bardzo dobry poziom. Ale ostrość czy wielkość pliku to nie jedyny parametr, dla mnie istotną rzeczą jest plastyka, kolor i klarowność obrazu. I tutaj w mojej subiektywnej ocenie Sony Alpha 900 uzyskuje przewagę. Natomiast jeśli chodzi o komfort pracy, szybkość, możliwości, dostępność, a co za tym idzie, cenę zakupu, sony deklasuje konkurencję.
MX*2 + SMC 24/2,8 + SMC-M 35/2 + SMC-M 50/1.7 + printzflex 70-210 :) I luv plesniaki
Canon 400d + 30/1.4 + sigma 70-200/2,8
gezeb napisał/a:http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=416643#416643
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Eldred napisał/a:karmazyniello, gdyby zaszła taka sytuacja że będziesz miał już D700 a jeszcze nie sprzedasz k10d to mógłbyś zrobić parę zdjęć porównawczych? chodzi mi o te body postawione obok siebie, przodem, tyłem i bokiem, bo ciekaw jestem na ile to jest poręczne i duże w stos do k10d.