Benek napisał/a:Ryży twierdzi, że choć obrazek z 645d jest trochę lepszy, to jednak Nikon 800 poważnie zagroził pozycji 645D.
"Living is easy with eyes closed"
dusza Pentaksa, a sprzęt Canona
P30n, 5D Mk I, objektorów kilka i same pełne klatki RF
sołtys napisał/a:
pawel1967 napisał/a:Co z tego że D800 ma 36 megapixeli . Jeśli tak naprawdę optyka pozwoli mu zaledwie na wyciągnięcie 18-19 a najlepsze obiektywy 22 megapixeli .
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Weź mi podaj algorytm do przeliczania różnic w odbiorze obrazu na cenę.pawel1967 napisał/a:Sciągnałem kiilka zdjęć z Nikona D800 i porównałem je z poprzednikiem różnica jest zauważalna ale żeby trzyrotnie większa
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:No i jaki sens ma wrzucanie do wora z 645d, d800
ma sens marketingowy jak już napisano . Nie ma sensu abym pisał o słabszych od możliwości matrycy obiektywach bo to głupota . nie ma sensu czułosc która zaledwie odpowiada D300 . Nie ma sensu porównywać tego aparatu z D700 bo to też głupota . Zastanawia mnie tylko dlaczego z D700 zdjęcia maja wyraźnie lepszą ostrość jak z D300 mimo że oba mają 12 megową matrycę . Ale przepraszam już nie będę nikogo denerwował i pisał . Skoro mam komuś działać na nerwyjorge.martinez napisał/a:Weź mi podaj algorytm do przeliczania różnic w odbiorze obrazu na cenę.
No i jaki sens ma wrzucanie do wora z 645d, d800 jeszcze 5dII? A do tego jeszcze stabilizacji? Masło maślane.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Meggido napisał/a:A nie prościej iść robić zdjęcia D800, D800E lub D700?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
Praktica & Sonnar i takie tam inne