Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Nie przeczę, że AF w K3III jest rewelacyjny, lepszy, szybszy i osiąga poziom tantrycznego zespolenia z całym wszechświatem. Ale do tego z K-5II nie miałem żadnych zastrzeżeń i dla mnie był więcej niż wystarczający. AF-C nie używałem (a to tutaj zapewne jest największa różnica), więc potencjalna przesiadka nie miałaby sensu.radek_m napisał/a:W kwestii AF, to przesiądź się na K3-iii
radek_m napisał/a:
Ciągle uważam, że sprzęt dobieramy do potrzeb a nie dlatego, że wyszło coś nowego, rewolucyjnego - o ile nie poprawi nam to komfortu/przyjemności pracy. Czymś takim dla przykładu był Eye AF. Przez wielu określany mianem gadgetu, dla mnie jest opcją zmieniającą reguły gry.
Nikon, Pentax, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, FKD i to nie wszystko ...
Jacek_Z napisał/a:Gdy ktoś fotografuje modelki to eye AF jest nie do przecenienia. To rewolucja.
CzareK
greentrek napisał/a:Pierwsze słyszę żeby najważniejszą częścią kobiety było oko
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
greentrek napisał/a:Jacek_Z napisał/a:Gdy ktoś fotografuje modelki to eye AF jest nie do przecenienia. To rewolucja.
Pierwsze słyszę żeby najważniejszą częścią kobiety było oko
![]()
Nikon, Pentax, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, FKD i to nie wszystko ...
Jacek_Z napisał/a:Fotografując kobietę ustawiasz ostrość na stopę czy dłoń?
CzareK
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:Nic dziwnego że nie lubiła jak nos miała najostrzejszy![]()
CzareK
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
Żeby tylko nie skończyło się na gadaniu. O tych analogach. Jestem serio ciekawy, jaki kompakt na film można zaprojektować w 2023r. Jest tyle dróg...ClicoFantastico napisał/a:W sam raz do nowych analogów Pentaxa