I nie tylko. Używałem Della, który był sprzedawany w wersji z W 2000 i Linuksem RedHat, a tylko Linux miał problemy z prawidłowym zamykaniem. Z kolei na laptopie w ogóle nie wymyślono czegoś takiego, jak funkcja oddokowania, co pięknie działało w XP.alkos napisał/a:rozejrzyj sie po rynku skanerów
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
emigrant napisał/a:Czy to są wg Ciebie, vertiico, braki sterowników, czy braki systemu?
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
kidding ^^
vertiico napisał/a:mam skaner i pod 64bit linuxem i vista tez 64bit nie mam problemow, co nie znaczy ze inni nie maja.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
kidding ^^
dzerry napisał/a:j+, AFAIK, nawet jesli masz MSDN, to uzywanie systemu w domu do rzeczy typu obrobka zdjec, to i tak jest lamanie licencji.
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
alkos, blad logiczny, ktory ja tez kiedys popelnialem, dopoki bEEf mnie z niego nie wyprowadzil. Windows to nie linux, gdzie nawet flash player musi byc portowany pod 64-bit, zeby zadzial (a nie jest i trzeba robic jakies chocki klocki z instalacja 32-bit firefoksa) Jesli cos nie jest dedykowane pod system Windows 64-bitowy, nie znaczy, ze nie bedzie dzialac. Co wiecej, prawie na pewno bedzie. Za bEEfem.alkos napisał/a:ktore mialyby jakiekolwiek wsparcie w kierunku 64bit...
CytatWindoza 64 bit to są w zasadzie 2 systemy w jednym - dokładnie wszystkie aplikacje 32-bitowe po prostu muszą działać, gdyż wszystkie biblioteki systemowe są w dwóch wersjach - aplikacja 32bit widzi dokładnie to, co na systemie 32bit.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:alkos, blad logiczny,
No kurde, jak mi soft minolty Dual Scan III dziala!alkos napisał/a:Niestety nie mam jak sprawdzic![]()
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:No kurde, jak mi soft minolty Dual Scan III dziala!
dzerry napisał/a:Enzo, czyli wysilek Adobe w stworzenie wersji 64-bit LR, to tylko "chwyt marketingowy". Wiesz jak powstaje software i ile czasu i zasobow kosztuje stworzenie takiego "chwytu marketingowego"?
My reach is global, my tower secure,
My cause is noble, my power is pure
Ta, a potem samo sie przetestuje i wyda.maslot napisał/a:Generalnie niewiele - wystarczy przekompilować źródła![]()
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Ta, a potem samo sie przetestuje i wyda.
My reach is global, my tower secure,
My cause is noble, my power is pure
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
dzerry napisał/a:LR 64-bit nie bedzie szybszy?
dzerry napisał/a:Co wiecej, prawie na pewno bedzie.
dzerry napisał/a:Windows to nie linux, gdzie nawet flash player musi byc portowany pod 64-bit, zeby zadzial
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Tak, dokładnie to miałem na myśli pisząc:vertiico napisał/a:ale my mamy za Ciebie podjąć decyzję?
j+ napisał/a:Nie miałem kontaktu wcześniej z XP pro w wersji 64-bitowej, z resztą na Viście Business tylko w Wordzie pisałem. Jak jest ze sterownikami do XP? Jak tam Vista po Service Pack'u? Orientuje się ktoś?
vertiico napisał/a:
po pierwsze: licencje MSDN głównie są na kierunkach informatycznych / info-podobnych.
Jeśli interesuję się sportem, to muszę być na bieżąco w wynikach potyczek brydżowych? Szczerze wierzę, że na tym forum są osoby pomocne i lepiej zorientowane w temacie. Nie wszystkie oczywiście (Ty vertiico na przykład tej ślicznej koniunkcji nie spełniasz), ale kilka osób się znajdzie (ba, znalazło).vertiico napisał/a:jezeli tak to czemu nas o to pytasz, sam powinienes juz wiedziec
Dokładnie tak. Wcześniej, w sumie przez kilka lat, używałem 32bitowego Pro. Końcówka Pro dodaje w końcu kilka centymetrów.vertiico napisał/a:btw wiesz chociaz jakie sa roznice miedzy XP Pro a Home? badz jakie miedzy wersjami Visty?
Od razu wziales pod uwage XP Pro, pro bo ladnie brzmi tak?
dzerry napisał/a:j+, AFAIK, nawet jesli masz MSDN, to uzywanie systemu w domu do rzeczy typu obrobka zdjec, to i tak jest lamanie licencji.
W faq'u zwroty 'do użytku edukacyjnego i badawczego' są używane zamiennie z 'użytkiem niekomercyjnym'. Ale doczytam - najwyżej np. w ramach odrabiania ugadam się z wykładowcą, że zrobię jedyne w swoim rodzaju badania na temat wydajności różnych systemów operacyjnych w kwestii obróbki plików graficznych.bix napisał/a:Z tego co ja pamiętam to nie można poprostu wykorzystywać komercyjnie. Więc jeśli obrabiasz zdjęcia i publikujesz je a nie zbierasz za to kasy to nic złego się nie dzieje.
Okej, zamroczyło mnie - nie wpadłem na to nawet :)dzerry napisał/a:A dlaczego licencja Servera 2008 tyka? Nie masz jej w MSDN?
vertiico napisał/a:boze znów się zaczną czepiać mnie, dajcie sobie na luz![]()
Pentax, zasadniczo.
Ż jest P... p.
j+ napisał/a:Dokładnie to wybieram między XP Professional x64 i Vistą Business x64
vertiico napisał/a:Od razu wziales pod uwage XP Pro, pro bo ladnie brzmi tak?
alkos napisał/a:nie ma w tym momencie zadnych produkowanych albo nie skanerow dedykowanych do klisz, ktore mialyby jakiekolwiek wsparcie w kierunku 64bit... no chyba ze przez vuescana...
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"