<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
emigrant napisał/a:to odsyłam do wikipedii, bo to tylko jeden z rodzajów kebabu.H.M. napisał/a:zawsze była to zwykła buła, przecięta, wydrążona i napakowana TYLKO mięsem, cebulą, kapustą i jugurtem
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kebab
Z moich obserwacji arabowie najczęściej podają kebab na patyku lub szpikulcu (jak szaszłyk), pieczony na ruszcie.
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
wikiCytatW Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap - po turecku ‘obracające się pieczone mięso
?!Dancer napisał/a:Chyba jedna z głubszych debat na Forum. A w dodatku z 1grosza poprzez banki do kebaba.
Niezałożycielu tematu !!! Ciebie może i rąbią wiele razy dziennie, skoro się dajesz to Twoja sprawa, ale ja na kazdym kroku gdzie tylko mogę, nie daję się rąbać.Dancer napisał/a:Założycielu tematu! ! ! ! ! wiele razy dziennie Ciebie rąbią na kasie... i to na dużej kasie... a w dodatku robię Cię państwo polskie a Ty się spuszczasz nad 1 groszem.
Dancer napisał/a:Zaraz będzie pytanie co ? gdzie ? jak?
Jeżeli śmigasz samochodem to zobacz na cene benzyny i co się na nią skłąda...
A jeżeli nie.... to analizuj inne wydatki w podstawowym codziennym egzystowaniu.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
thrackan napisał/a:YellowLabel napisał/a:thrackan, normalna cukiernia, pizzeria, Mc donald's, KFC, chińczyk, przydrożne knajpki itd itp.
Tzn, jeżeli ktoś przestrzega tej diety oczywiście..
Ej... to po co komu te paskudztwa ze sklepu ze zdrowym żarciem? Dobrze rozumiem, że możesz jeść u wyżej wymienionych "restauratorów"? Czy właśnie jesz a nie powinieneś?
Opakowania tego, co jadłem już nie pamiętam. Zgniotłem je i wyrzuciłem do kosza, gdy pierwsze wióry wpadły mi w postaci pyłu do płuc. Po odzyskaniu oddechu uciekłem za wersalkę i z paznokciami wbitymi w parkiet czekałem na ratunek straży pożarnej i MIB.
Oj, to będzie jeszcze gorzej! Jak znikną grosze to ceny będą się zamykać na 9zł (99, 129, 259 itp.) a kasjerkom będzie w kasie będzie ciągle brakować tej złotówki do wydania. To już lepiej pogodzić się z nadpłatą o 1gr niż 1zł.kaczor napisał/a:janek_wu napisał/a:a wszystko przez jeden malutki grosik
Tylko ten malutki grosik kiepsko skończy
http://www.dziennik.pl/go...h_portfeli.html
No i problem się rozwiąże.
X-T1
janek_wu napisał/a:To już lepiej pogodzić się z nadpłatą o 1gr niż 1zł.
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
perl napisał/a:, zamiast Ł powinno być R
Tak...to zaczyna mieć sens.
perl napisał/a:To że Państwo Polskie rąbie mnie na dużych podatkach, mi nie przeszkadza.
perl napisał/a:Może kiedyś z tych podatków będzie jakiś pożytek i zrobią w końcu dobry socjal tak jak w Dojczach albo w Anglii.
perl napisał/a:nie krytykuj
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
DrEwNiAK napisał/a:Co do kebaba. Pierwszy raz zjadłem rok temu i nie wiem czy cieszyć się, że tak późno czy smucić, że tak wcześnie.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
dlugas1982 napisał/a:No jedyny minus narty (zapiekanki) to brak mięsiwa,
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
kwantus
-----------
K200D+grip, DA 18-55 AL II + DA 50-200 ED + SMC A 50/1,7 + Samyang 10mm/2,8 ED AS NCS CS +Pentax smc DA 35 mm f/2.4 AL + Soligor C/D 70-210/3,5 Macro | M42--> Helios 44-M-4 58//2| Metz 58 AF-1
Bliżej mi do tych na Placu Żydowskim/Nowym. Wiwat niebieskawy sos czosnkowy!kwantus napisał/a:zapiekanki to tylko w Nowej Hucie na bieńczyckim placu targowym
perl napisał/a:To że Państwo Polskie rąbie mnie na dużych podatkach, mi nie przeszkadza.
perl napisał/a:Może kiedyś z tych podatków będzie jakiś pożytek
perl napisał/a:zrobią w końcu dobry socjal
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50