arg napisał/a:em_pe - zdjęcia "szesnastek" to spełnienie marzeń każdego pasjonata. Gratuluję!
Pozdrawiam, M. P.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
K-3II, P18-55, P50/1.7, S100-300/4
Pozdrawiam, M. P.
em_pe napisał/a:rawok - po pierwsze mało tych fot. Moje uwagi: w pierwszym skupiłeś się na flarach, ale śmigłowiec z nieruchomymi łopatami, blisko krawędzi zdjęcia - nie wygląda to dobrze, choć zdjęcie ostre i ogólnie ciekawe. Na drugim klasyczne ujęcie, ale jak dla mnie trochę za chłodna tonacja.
Pozdrawiam, M. P.
em_pe napisał/a:zasady obowiązują w kręgu fotografów lotniczych (mam na myśli tych z spfl). I jeszcze jedna uwaga, zostawiaj trochę przestrzeni dla lecącego samolotu, spartan i gripen moim zdaniem trochę za ciasno.
em_pe napisał/a:rawok - odrzutowce ostre jak należy, ale śmigła i wirniki powinny być rozmyte, takie zasady obowiązują w kręgu fotografów lotniczych (mam na myśli tych z spfl). I jeszcze jedna uwaga, zostawiaj trochę przestrzeni dla lecącego samolotu, spartan i gripen moim zdaniem trochę za ciasno. Wstawiając zdjęcia na forum stosuj numerację, która pomaga komentującym w precyzowaniu swoich wypowiedzi. Chociaż tutaj to już mało kto zagląda i trudno doczekać się na jakieś komentarze.
rawok napisał/a:... K5 mam dopiero od 3-4 miesięcy a 55-300 przysłali 1-2 dni przed treningami więc praktycznie nie miałem kiedy poćwiczyć z tym sprzętem. Myślę jednak, że jak na totalnego laika w fotografii lotniczej w miarę dobrze wyszły te zdjęcia. Druga sprawa - kadrowanie, niestety screenerzy na stronie lotnictwo.net.pl jeśli nie wypełni się należycie kadru odrzucają zdjęcie, chyba, że właśnie dopełnia go smuga, dopalacz. Następnym razem już na 100% będę pamiętał o numeracji zdjęć. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam, M. P.
:)
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
WoRaS napisał/a:Wątek powoli przygasa, więc spróbuję go jeszcze raz rozruszać.
Pozdrawiam, M. P.
zagląda, zagląda... a że mało piszą na temat zdjęć ... taka już chyba nasza natura ;)em_pe napisał/a:tutaj to już mało kto zagląda i trudno doczekać się na jakieś komentarze.
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
em_pe napisał/a:To już późna jesień i samoloty widocznie też odlatują. Secik ciekawy, chociaż jak dla mnie trochę ciasno kadrowane. Czy to taka wizja kadrów, czy długa ogniskowa zmuszała do ucinania fragmentów sceny?. Wybieram 2.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
WoRaS napisał/a:starałem się w ten sposób spotęgować wrażenie bliskości samolotów
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki