jarecky  Dołączył: 16 Cze 2009
radekone, guerilla, Stachu, Wielkie dzięki za zaangażowanie ;)

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
screwdriver napisał/a:
nemo napisał/a:
phi, moje w aparacie
ile ich tam zmieściłeś? :evilsmile:
:mrgreen:

Hihnt  Dołączył: 06 Wrz 2008
Filmy w lodowce! Wielkie dzieki dla wszystkich zaangazowanych w akcje :)

kubiq  Dołączył: 06 Cze 2009
Uh.. Niestety przespałem tą edycję ściągania neopanów.. :(
Może ktoś z kolegów by mi odsprzedał kilka neopanów na mały obrazek w jakiejś ciekawej cenie, hmm?

Leszeg  Dołączył: 25 Wrz 2007
Spoglądaliście na sklepik w UK? Czyżby po naszej akcji podnieśli ceny filmów? :-(

Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007
Witam
Patrzyłem, no i niestety podnieśli ceny na wszystkie filmy, b&w i slajdy już się praktycznie nie opłaca tam kupować :-(
Pozdrawiam
Piotr

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
A ja tak zapytam po dlugim czasie..
Macie jakies sprawdzone formulki moczenia tych Neo400? Pytam, bo mam ich jeszcze sporo w zamrazarce - w sumie niewiele ich od czasu tej akcji zuzylem, bo mialem delty :-) Teraz je odkopalem i bylem zdziwiony, ze w tych samych warunkach lepiej mi wyszedl XP2, zatem cos musialem spartolic (poblokowane swiatla). A troche szkoda materialu na eksperymenty.

Pchane na 1600 jak pamietam fajnie mi wychodzily w D76 1+1. W xtolu wychodzily cudnie, szczegolnie te robione w pomieszczeniach ale to byly w wersji 135..

Jakby ktos pytal, mozna sobie juz tylko pomarzyc o kupnie. Jak sie raz na pol roku cos na ebayu pojawi to wszystko. 400-135 jeszcze jest pelno, ale najtaniej po £4 za rolke.
Dzis £1.59 za rolke brzmi jak jakis zart.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
radekone, ja swego czasu robiłem według wskazówek Alkosa.

Albo w FX-1 albo w D76 1+2. Poszukaj, gdzieś powinno być na forum.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007

JaZ99  Dołączył: 06 Sty 2010

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
Ja go chyba zwyczajnie w rodinalu wypluskam..

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
wychodził świetnie świecony na 320 w xtolu 1+1, zwłaszcza nocą.

radekone napisał/a:
Ja go chyba zwyczajnie w rodinalu wypluskam..

Witam
Jak dla mnie za ziarnisty, w średnim formacie ujdzie do 30x30 ziarna nie widać, w małym bieda. Tyle, że ja nie lubię ziarna.
Pozdrawiam
Piotr

[ Dodano: 2012-02-02, 21:44 ]
xneon napisał/a:
wychodził świetnie świecony na 320 w xtolu 1+1, zwłaszcza nocą.

Jak mieszasz podczas wołania, bo mi z xtolem co prawda 1:3 wychodził nierówno wywołany, chociaż strasznie uważałem żeby dobrze kręci koreksem (mam kaisera), z rodinalem zero problemów, niestety jest ziarnisty i wolałbym wrócić do xtola.

Pozdrawiam
Piotr

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
całą minutę mieszam potem 10szybkich obrotów koreksem w ciągu 5s każdej minuty. przerzuciłem się na mieszanie przez pierwsze 30s i potem co 30s 2 obroty ale nie podoba mi się to, moja wcześniejsza opcja robi tzw. "crispy look" :)

zero ziarna w zasadzie, tylko rozpuszczanie ziarna przez xtol jakoś średni mi pasuje. mam teraz spura hrx-3 który jest określany jako zamiennik xtola, dwie testowe klatki z delty 100 wyszły miodnie w porównaniu do ilfoteca hc w którym zrobiłem resztę rolki, niedługo polypana wymoczę w nim na próbę

Witam
Dzięki jutro w takim razie rozrabiam xtola :)
Pozdrawiam
Piotr

Skocz do: