Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
sylwiusz napisał/a:Poki co tez cena zapowiada sie dosc wysoko - u nas pewnie bedzie w okolicy 3000 zl.
No tak, do neksa pasuje. Do Pentaksa też. Może do Leiki też się znajdzie - tam to dopiero ludzię płacą za obiektywy... Chyba napiszę do "Leica Fotografie International", że siedzą w tych okopach, niczym Hirō Onoda na wyspie Lubang. Niech w końcu wszyscy zrozumieją, że pojawiły się jaskółki przełomu w fotografii cyfrowej i w końcu zakupią te eniksowe tanie (a w Polsce jeszcze tańsze bo z serwisu) obiektywy Samsunga, które nie wiedzieć po co stawiane są jako alternatywa...Benek napisał/a:Ciekawe, czy będzie trzy razy lepszy od tego...
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
MacRayers napisał/a:...Miałem 7-kę na małym teście i powiem tak: do jakości spasowania OM-D mu daleko. Jakość w mojej ocenie też jest niższa niż X100.
opaczni- test OMD napisał/a:Jego korpus został wykonany w przeważającej części ze stopu magnezu i jedynie elementy wykończeniowe zostały zrobione z tworzywa sztucznego. Dzięki temu cała konstrukcja zachowuje się naprawdę sztywno i robi wrażenie wytrzymałej.Poszczególne części obudowy są dobrze ze sobą spasowane i nie znaleźliśmy żadnych niepokojących uchybień w tym względzie.
opaczni- test Nex7 napisał/a:Dodatkowo, obudowa wykonana ze stopów magnezu jest bardzo sztywna i sprawia wrażenie bardzo solidnej. Nie mamy najmniejszych zarzutów do jakości wykonania i spasowania elementów tego aparatu. Podoba się nam również dobrej jakości guma pokrywająca uchwyt z prawej strony obudowy.
Minolta X500 + wiadro słoików
Pentax K-S2,[S]12-24, [P]16-45, [P]35
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
sasic napisał/a:
To jak to jest, kto ma rację?
Kurde, naprawdę nie ma nic lepszego od Fuji?
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:Czy z prostym adapterem (czysto mechanicznym, bez elektroniki) będzie w Neksie działał światłomierz?
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Benek napisał/a:
Samsung skoncentrował się na szkłach, wypuszczając w dość krótkim czasie prawie dziesiątkę niezłych szkieł (20-50, 18-55, 18-200, 50-200, 16/2.4, 20/2.8, 30/2, 60/2.8, 85/1.4 + zapowiedziane na photokinę 45/1.8, 12-24 - nie liczę tu licznych wersji II) trochę jednak zaniedbując korpusy (NX210 wyróżnia od poprzednika w zasadzie tylko WiFi, a do flagowca NX20 wpakowano matrycę z NX200 i to cała nowatorskość).
Sony tymczasem robi świetną robotę w korpusach, ewidentnie jednak zaniedbując szklarnię.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Był K-x. Został ME SUPER i kilka szkieł.
MOJE MAKRO TU
MOJE MAKRO TAM - digart, I TAM - 500px
Był K-x. Został ME SUPER i kilka szkieł.
MOJE MAKRO TU
MOJE MAKRO TAM - digart, I TAM - 500px