OMG - do ekranu. Sa wersje dla roznych aparatow, LCD nie musi byc ruchomy.Kfan napisał/a:Do czego to zaczepić?
No tak, jednym się nie najesz..Kfan napisał/a:3 nalesniki to większe możliwości niż 1 naleśnik
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
mygosia napisał/a:Ale z tego co widzę mój temat został już wyczerpany, zaczęliście przekonywać samych siebie o wyższości BN, nad WN - wiecie jak to wygląda z zewnątrz?
Może ktoś ma jeszcze cos konstruktywnego do dodania?
Bo na razie widzę jałowe kręcenie się w kółko.
Widziałem dzisiaj w FJ samsunga NX1000 i zaskoczył mnie gabarytami. Nie spodziewałem się że jest taki niewielki, wizualnie zbliżony rozmiarami do Nex-ów 3 i 5 oraz niektórych kompaktów 1/1,7" i wyraźnie mniejszy niż NX100. W porównaniu do ww Nex-ów ma plus w postaci kółka PASM i gorącej stopki oraz wifi. Jest nieznacznie okrojony w porównaniu do NX200/210 ale za to dostępny w kraju, w sklepach stacjonarnych.mygosia napisał/a:Może ktoś ma jeszcze cos konstruktywnego do dodania?
X-T1
Benek napisał/a:faktycznie byłby NX1000 niż NX200. Mniejszy, lżejszy, okrąglejszy. Ale czy nie za drogi?
GieKa napisał/a:Przecież przeciętny "Brytol", stać go, tak czy siak i tak kupi i to i to
Nieostra wizja, fonii brak!!!
arob napisał/a:ja dziś obmacałem Nex 6 i już mi przeszła na niego ochota. Gabaryty 7 obiektyw 16-50 też wcale nie taki mały; w ogóle jakiś taki "klok" wielki mi się wydał. Nex 5 pod względem poręczności dużo lepiej mi leżał.
GieKa napisał/a:Jest na forum ktoś z Anglii kto planuje zakup tabletu? :)
mygosia napisał/a:Nx1000 ma chyba plastikową obudowę, prawda?
A nx200 magnezowa?
dziś macałem w saturnie - mogę tylko potwierdzić.Benek napisał/a:Ale plastiki Samsunga to mniej więcej ta klasa co plastiki w Pentaksie k20d. Czyli bardzo dobre i solidne, spasowane nienagannie i nieskrzypiące.
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
pozdrawiam,
dzerrry