fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
alkos napisał/a:
Strzelam wlasnie neopana 400@1600 i hp5+@1600 w xtolu 1+1, 20st w 14 minutach. Powiem jak wyszlo.

czekamy ;-)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
guerilla napisał/a:
Robienie negatywów pod skaner jest ogromnym błędem. Jeśli kiedyś chciałoby się sprzedać jakąkolwiek odbitkę, to tylko baryt, wydruk to oszustwo.

Dziwnym trafem te, ktore sie latwo skanowaly, rownie latwo sie powiekszaly. Mysle, ze chodzi o to, ze gesty negatyw da rade ladnie skopiowac, ale bardzo trudno go zeskanowac na plaskim skanerze. Czy to oznacza, ze normalny negatyw (nie za gesty, nie za cienki) nie da sie dobrze, lub bardzo dobrze kopiowac?

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
dan napisał/a:
ale bardzo trudno go zeskanowac na plaskim skanerze. Czy to oznacza, ze normalny negatyw (nie za gesty, nie za cienki) nie da sie dobrze, lub bardzo dobrze kopiowac?

W sumie na płaskim nigdy nie robiłem, a na dedykowanym 10-20% różnicy żadnej robi ..

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
guerilla napisał/a:
a na dedykowanym 10-20% różnicy żadnej robi ..

Jaaasne. :-/

fotostopowicz napisał/a:
czekamy

Hp5+ bardzo ladnie, neopanowi by sie przydala jeszcze minutka. Ale nie wiem jak byl naswietlany, bo to nie moj...

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
guerilla napisał/a:
a na dedykowanym 10-20% różnicy żadnej robi ..

Jaaasne. :-/

Może z tym "żadnej" przedobrzyłem. Ale możliwą do zniwelowania. Zrobiłem kilka rolek trix'a w d76 w czasie dla 1:1, ale rozcieńczyłem 1:3 i też jest znośnie, skan ok, a pod powiększalnikiem - może być :-P

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
R09 może się kurzyć tyle samo co Rodinal oryginalny?

Skocz do: