Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pozdrawiam
K-3III, szkła 17 - 300 x 1,4 (stałki Pentax, zoomy S i T) i jakieś inne szpeje.
plwk napisał/a:Kto pyta nie błądzi. Google pokazują co najmniej kilka różnych ładowarek do tych akumulatorów.
Pozdrawiam
apemantus napisał/a:Po przesiadce na K3III, też nie mogłem się przyzwyczaić. Wydawało mi się to bardzo niewygodne. Szukałem alternatywnych ładowarek w rozsądnej cenie. W międzyczasie trafił się tygodniowy wyjazd. Naładowałem oryginał i zamiennik Newella i było OK. Wieczorem doładowywałem jedną baterię w aparacie i na dzień miałem dwa aku gotowe do pracy. Przestalem szukać ładowarki i prędzej dokupię jeszcze jednego albo dwa akumulatorki niż ładowarkę.
MF , FF , APS-C
slwk2020 napisał/a:Brak w zestawie z K3 III dedykowanej ładowarki sprawia, że ładowanie akumulatora przez body jest niewygodne, a już naładowanie drugiego akumulatora, uziemia nas na kilka godzin. Wg instrukcji baterię można również naładować za pomocą opcjonalnej ładowarki D-BC177. Niestety tego typu oryginalne ładowarki już nie są dostępne. Z poprzednimi aparatami korzystałem z dołączonych ładowarek i akumulatory wytrzymały kilkanaście lat w dobrej kondycji np. K20D. Jaką sprawdzoną ładowarkę Koledzy polecacie do naszych akumulatorów D-Li90, żeby utrzymać ich w dobrej kondycji. Stoję przed zamiarem zakupu, a nie chcę zniszczyć akumulatora, a zamienników jest wiele.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Flickr
K*3, FA*5, DFA*2, DA*3
Pozdrawiam
CzareK