Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Dabrow napisał/a:
Jedno doradzę - warto sprawdzać w używkach stan klapki komory bateryjnej - np. w mojej wyłamał się jeden ząbek przez co klapka się nie domyka idealnie na gładko z korpusem lampy tylko trochę odstaje - nie przeszkadza to bo styk jest ale godzi w moje poczucie estetyki (-;
*DL
SMC Pentax-DA 1:3.5-5.6 18-55mm; Tamron LD (IF) 1:3.8-5.6 28-200mm; Tokina SD 1:3.5-4.5 28-70mm; m42 1:2.0 50mm
hejkumkejkum napisał/a:To chyba istna plaga w tych lampach. Ostatnio kupiłem używaną 360FGZ z tym samym "felerem". Moje testy "wstrząsowe" wykazały jednak, że brak ząbka nie powoduje samoczynnego otwierania się klapki. Mam nadzieję, że z czasem kolejne się nie wyłamią i nie trzeba będzie stosować taśmy samoprzylepnej ;)
tomecki napisał/a:Sigma EF-500DG SUPER, EF-500DG ST (tu prawdopodobnie z kasetką nie działa)
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
JiM2000 napisał/a:moze Ktos ma namiary na polskiego importera Tumaxow, albo na producenta (wlasciciela garazu ;)... zapytamy...
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Wysyłałem do nich pare liścików- bez odpowiedzi. Po drugiej rozmowie dzisiaj dowiedziałem się, ze nic na razie nie wiadomo. Niby upgrade jest, ale wysyłają do Japonii. Nie mają na razie pojęcia czy jest darmowy, czy nie. Nie wiedzą nawet czy można upgradować za pieniążki. Nie otrzymali na razie żadnych informacji od K-Consult, a podobno już trochę czekają. Jedyne co się dowiedziałem w trakcie pierwszej rozmowy, że za 1-1,5 miesiąca sprowadzą/dostaną oprzyrzadowanie do tej "operacji". Więc na razie nic nie wiadomo. Niestety, Polska to nie USA.sylwiusz napisał/a:Ale na wszelki wypadek radzilbym zadzwonic wczesniej do autoryzowanego serwisu Sigmy (chyba u Rendaszki w Gdyni) i upewnic się, czy beda tak mili![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
CytatTumax 386AFZ
Tekst podpisu
Bardzo fajna lampa, miałem ją nawet. Tylko moja była bez tej literki i. Ale to raczej oznaczenie dla N i C. W związku, że mam Kasetkę, to pozbyłem się jej. Duża moc, dwa palniki, bardzo dobra własna automatyka. Niestety nie posiada P-TTL. Oczywiście TTL-a ma.wasyl napisał/a:A ma ktoś doświadczenia z lampą Metz 54 MZ-4i? Ślicznie wygląda i w Foto -Technice (pamiętacie taką firmę?) fajną cenę mająMoże ona ma coś wspólnego z P-TTL em?
Ech...udali się nam dystrybutorzy. To samo z Sigmą. ZERO informacji.mily napisał/a:pisalem do tumaxa, importer na PL nie ma pojecia o niczym...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
Tekst podpisu
Na razie chyba tylko najnowszą sigmą, stare nie działają z K100D i K10D.mily napisał/a:Czyli jedyna znana mi lampa p-ttl poza sigma
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
mily napisał/a:Czyli jedyna znana mi lampa p-ttl poza sigma i pentaxem jest promaster
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Zobacz tutaj: PromasterZdano napisał/a:Chodzi mi o Promastera.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Tekst podpisu