Alek  Dołączył: 20 Kwi 2006
Tez oczywiscie widzialem mnostwo dobrych zdjec z Canona ale faktem jest ze wlasnei czesto C jest goniony za pomiar swiatla, jak wszedl EOS 3 byly nawet bledy do 2EV. Jest jeszcze jedna sprawa ktora mnie mocno dziwi, nawet jesli kolega mial pomiar malo dokladny, dlaczego nie przeszedl na np centralny lub dawal stala kompensacje.?No chyba ze albo mial zupelnie nieprzewidywalny pomiar albo fatalny egzemplarz. Coz, faktem jest ze C jest najbardziej popularny itd ale tez dlatego ze jest wszedzie, marketing b dobry itd i na dlugie lata zalatwili reszta z USM i IS i CMOSami wlasnymi....Ale czy jest taki super?Zaezy jakie szkla itd Na pewno w zakresie od 20mm do chyba 100mm bym wolal Zeissa, 31 i 77 Lt a widzac oceny i porownianaia nowej 1.2 50mm Lki zwatpilem, moze nie sa to do konca wyroczniem ale cos w tym chyba jest, za taka kase powinien po prostu rozladac kazda niemal 50mm na rynku.
Jak planowales zmiene na C to chyba myslales o moze 5D, same stalki i cos zeby krylo szeroki ale to musialaby byc sama gorna polka lub....Distagon 28mm bo jak nie to mydliny na bokach i z 13M masz moze z 8M efektywnych, nadajacych sie do uzycue. Ale widac ze np w Pentaxie taka 70mm jest b dobra + 21mm, sam foce Z1 i KX, mam jescze Super Aiitd i faktycznie P ma dobry pomiar swiatla, a to dla mnie robiac slajdy najwazniejsze.

Skocz do: