milo  Dołączył: 01 Sie 2006
sołtys, tylko nie mow jak mi sie wydalwalo ze ten kebab to z drugiej strony jest :P

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
sołtys napisał/a:
wolę krakowskiego

W Shisha bar... z ostrym sosem :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
milo napisał/a:
mi sie wydalwalo ze ten kebab to z drugiej strony jest

Z drugiej strony Ziemi :?: ;-)

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
plwk napisał/a:
Z drugiej strony Ziemi :?: ;-)

Cos jakby tak :)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
sołtys, ale w tym zaglebiu sekszopowym kebabow, tak na oko, to jest tylko 10 mniej niz sekszopw. O ktorym dokladnie piszesz? :-P

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
milo napisał/a:
sołtys, tylko nie mow jak mi sie wydalwalo ze ten kebab to z drugiej strony jest :P

plwk napisał/a:
Z drugiej strony Ziemi

bardzo trafne określenie :lol: :mrgreen:

dan, wiesz, przy takim "stężeniu" na metr kwadratowy straciłem orientację :roll: ... stężeniu kebabów oczywiście!

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Fafniak, w temacie modelarstwa to bawię sie w to już ok. 45 lat :roll: , aczkolwiek samochody nie są moja domeną. Z praktyki poradzę Ci tak:
1. Jeśli nigdy z tym nie robiłeś nic, kupuj nowe, w sklepie i z gwarancją
2. Jeśli zakładasz, że będzie to zabawa na dłużej, kup oddzielnie dobrą aparaturę RC, a oddzielnie model. Aparatury w zestawach z modelami sa delikatnie mówiąc szajsowne. :roll:
3. pamietaj, że zakup modelu i aparatury to dopiero początek. Dużo więcej wydasz na części zamienne( każdy model na poczatku się rozbija ), akumulatory, i inne "niezbędne" szpeja. :shock:
4 To cholerstwo wciąga :-P .kupisz autko-elektryka, a za chwilę będziecie musieli mieć spalinówkę, potem może helikopter itd. I wtedy po Tobie i oszczędnościach na nowe obiektywy itp.
Tamiya jest niezła firmą ale to co można kupić za rozsądne pieniądze to raczej zabawki o stosunkowo małej trwałości, bo osiągi na razie i tak Cię nie interesują. :evilsmile:
Ze swej strony polecam spacerek do sklepu modelarskiego w Warszawie - ul. Bitwy Warszawskiej- myślę, że wiesz gdzie jest taka ulica i pogadanie z właścicielem , lub sprzedawcami. ewent. http://www.modelarnia.pl Ja teraz ich nie znam, bo mają filię w Krakowie i tam sie zaopatruję w to co mi potrzeba. Coś doradzą, ale nie sugeruj się wszystkim co powiedzą . Wiadomo- marketing i trzeba sprzedać to, co drogie. Aha - na rekonesans raczej idź sam, bez młodego.
:mrgreen: :mrgreen: :evilsmile: :evilsmile:

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
O, Dada, a byłeś może kiedyś na corocznym przeglądzie modelarstwa redukcyjnego w Pałacu Kultury? Kojarzysz Klub Śmigiełko? To też Cię interesuje?

[ Dodano: 2008-03-25, 22:24 ]
Aaa... i przepraszam za zboczenie z off-topic'a :mrgreen: :mrgreen:

Samp napisał/a:
przeglądzie modelarstwa redukcyjnego
-Nie, bo z redukcjami plastykowymi po zgromadzeniu ponad 200 modeli dałem sobie spokój- brak miejsca i za duzo czyszczenia z kurzu. :-/ A modele u znajomych z dużym domem leżą :-( .W zasadzie mnie interesują latające, ostatnio usiłuje bawic się z różnym skutkiem helikopterkami elektrycznymi. To jest dopiero zabawa bez końca ( kasy :evilsmile: )Wczesniej tez troche latających popełniłem, z tym że mnie bawi robienie przede wszystkiem, a dopiero później latanie. Problem też jest taki, że teraz coraz mniej miejsca jest, żeby z tym gdzieś polatać, zwłaszcza w moich okolicach a na lotnisko modelarskie daleko.

Dada napisał/a:
Problem też jest taki, że teraz coraz mniej miejsca jest, żeby z tym gdzieś polatać, zwłaszcza w moich okolicach a na lotnisko modelarskie daleko.

Było z Włocławka nie wyjeżdżać - miałbyś blisko :mrgreen:

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Fafniak RC SHOP na pewno widziałem w oszonie na Górczewskiej, coś chyba jest też w Blue City i Promenadzie, ale głowy nie dam.

plwk napisał/a:
Było z Włocławka nie wyjeżdżać
Fakt. Ale we Włocławku zaczynałem ( Kruszyn-lotnisko i modelarnia Aeroklubu - wtedy na Żabiej jeszcze )

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
Żabiej? :mrgreen: ;-)

ulicy :mrgreen:

Wszelkie podobieństwa nazw ulic we Włocławku do nicków osobników z tego forum jest niezamierzone :mrgreen:

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Fafniak, moze taki, niedrogi, co prawda, gorzej z transportem :-P :mrgreen:
http://page15.auctions.ya...;otakaratuuhann

Dada, a z helikopterkow, to takie?
http://page14.auctions.ya...;otakaratuuhann

:mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2008-03-27, 22:07 ]
albo Taki Motor, tylko 45km/h!!!!!

PiotrB. napisał/a:
to takie?
Nie bardzo doczytałem sie w tych krzaczkach, ale takie są w Polsce po około 320 zł - komplet,a w ogóle to raczej zabawka jest, choć dośc fajnie lata i sterować się też trzeba nauczyć. :roll:

Skocz do: