Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Pierwszy raz w życiu muszę dopłacić... :-(
Za poprzedni rok był K10D :-)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Jeszcze nie liczyłem, pewnie dopłace, a jak bede miał jakimś cudem zwrot to pewnie taki, że starczy na pół litra żeby si na smutno naj...ć :-/

babylock  Dołączył: 23 Maj 2007
jacekh napisał:

Cytat
Jeszcze nie liczyłem, pewnie dopłace, a jak bede miał jakimś cudem zwrot to pewnie taki, że starczy na pół litra żeby si na smutno naj...ć

Jakie na smutno, jest Was dwóch do lustra pić nie będziecie.

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
no to teraz pytanie z innej beczki, bo ja znowu dopłacam (yh dział personalny chyba za słabo mnie kroi :-| że nigdy nie mam zwrotów)

kiedy trzeba zapłacić ten felerny podatek??

w zeszłym roku pani w okienku wprowadziła mnie w błąd mówiąc że dostane listem info/wezwanie - yh chyba jaja sobie zrobiła z głupiego pytania, no i płaciłem bodajże w lipcu :oops: jak się przypomniało, cud że kary nie dostałem

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
qameleo napisał/a:
Nie wnikajac w ustawę ( :shock: ) zawsze wpłacałem w taki sposób, żeby przed końcem kwietnia doszło na konto US, a wysyłałem listem poleconym PITy w ostatnim dopuszczalnym dniu - nawet się 2. maja zdarzyło :-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
qameleo napisał/a:

Musisz mieć potwierdzenie nadania, bodajże do 31.04.

Ja zwykle wysyłam PIT w ostatnim dniu - poleconym, coby mieć potwierdzenie nadania. I podatek też kiedyś tak poszedł.

grohu  Dołączył: 25 Wrz 2006
jacekh, moim rodzicom US oddaje w tym roku 2pln, bo nic nie odliczali.
U mnie dużo lepiej bo na zlecenie robiłem i trochę więcej wychodzi uzyskanie dochodu ;-)

zorzyk, mygosia, :-B dla was, przypomnieć się na ppd możecie, bo nie wiedziałem że można pita przesłać pocztą, yh człowiek nie czyta nie dzwoni nie pyta i nic nie wie

btw wnikałem w zeszłym roku w ustawę, i szczerze nie znalazłem (albo nie zrozumiałem) terminu do którego trzeba wpłacić im kasę

Aspius  Dołączył: 18 Wrz 2006
Jesli dobrze pamiętam dopłate należy zrobić do 30.04... ale mogę się mylić ;) A ja w tym roku wyjatkowo rozliczenie roczne zrobilem juz w lutym ;) Ale to przez to zamieszanie mieszkaniowo-kredytowe.. no i niestety nie było zwrotu ;( co nie zmienia faktu, że jednak coś sobie kupilem ;)
Grzesiek

prozac  Dołączył: 03 Wrz 2006
witam,
zwrot --nie pamietam co to jest---diabelski podatek od zyskow z gieldy mnie zabija !!
jak to jest -ja kombinuje staram sie zarobic-dorobic a panstwo bec 19 procent podatku...
ja inwestuje pozyczam firmie swoja kase liczac ze postara sie o zyski i zyskami podzieli sie ze mna -a panstwo bec 19 procent
no i tak trzeba placic.....(a kokladnie pozyczyc kase na podatek:(
pozdrawiam
prozac

prozac, ale te 19% masz o zysku z sprzedaży akcji za dany rok, więc jeżeli wychodzi ci cokolwiek to musiałeś na tym zarobić :) ja niestety raz spróbowałem i ze stratą mam pita z platformy brokierskiej więc 0 podatku, na razie wole gdzie indziej zarabiać :)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Właśnie się "podliczyłem". Zwrócą mi... 3 PLN.
Nawet upić się nie ma za co...

Ech...

gotiger  Dołączył: 02 Mar 2008
jacekh napisał/a:
Właśnie się "podliczyłem". Zwrócą mi... 3 PLN.
Nawet upić się nie ma za co...

jacekh, to nie za dużo tego zwrotu będzie :->

ja wydałem tegoroczny zwrot na kasetkę :mrgreen:
oczywiście było tego za mało, ale żeby się kasa nie rozeszła po kątach, to zdecydowałem się na zmiane sprzętu (podobnie jak w zeszłym roku). niestety musiałem się rozstać z moim Fujikiem S5600 (makro na tym narazie cierpi), ale nareszcie mam upragnione lustro :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ja z powodu zanotowania rekordowego w mojej krótkiej historii podatkowej (3 lata) zwrotu, zamierzam dołożyć 100-200zł i kupić jakieś autofokuśne tele (starczy albo na tamrona, albo na pentaxa)

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
ojoj, trzeba wypełnić tego pita :-/

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Nie będę oryginalny: za trójke dzieci dostanę dosyc duży zwrot.Pójdzie na tygodniowy pobyt nad morzem w wakacje.Sprzetu raczej nie kupię (zakupy robię na bieżąco :mrgreen: ).

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Za trójkę dzieci (przy odpowiednich zarobkach) starczyłoby i na nową kadwuszkę. :mrgreen:

Anno  Dołączyła: 04 Sie 2007
Mojego zwrotu (za Internet) wystarczy na jakiś filterek (może szara połówka?). Niestety. Jaka pensja, taki zwrot :-(

Chmarski  Dołączył: 28 Mar 2007
mygosia napisał/a:
qameleo napisał/a:

Musisz mieć potwierdzenie nadania, bodajże do 31.04.

No to masz kupę czasu :evilsmile:

U mnie pójdzie na ubezpieczenie samochodu...

żony :evil:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
nie ma się co dołować ;) ja mam "duży" zwrot, bo 10 miesięcy robiłem na umowę o dzieło, więc koszty uzyskania dochodu wysokie.

teraz umowa o pracę, więc i zwrotu nie będzie, tym bardziej że na dzieci nie mam co liczyć póki co jeszcze :(

Skocz do: