Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Meggido napisał/a:
SQ6GIT, czy masz coś wspólnego z krótkofalarstwem? ;)

Poza tym że mam licencję, znak SQ6GIT i czasem się udzielam na VHF, to nic nie mam... ;-)

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
O to pytałem. ;)

W ramach korespondencji trochę streeta ze Wschodu:

22. Salon piękności z wynajętym modelem...

23.

24.

25.

26.

27.

Nusydnas  Dołączyła: 21 Sty 2008
przyjemne światło na 27, szkoda, że cień na trawie taki niezrozumiały ;) gratuluję spontanicznych, ale udanych streetowych kadrów!

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ten cien postaralbym sie "wyciagnac"(bardziej widoczny) i doprowadzic kadr do kwadratu

Z dzisiejszej sesji - pierwsza w życiu w sumie, bez wizażystki, sami sobie radziliśmy...
Ciekaw jestem Waszych opinii:

23.

24.

25.

26.

27.

28.

z góry dzięki za konstruktywną krytykę!!

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
SQ6GIT, kadry fajne, ale postprocess nieciekawy. Te zdjecia maja spory potencjal, ktory mozna by pieknie wyciagnac bez jakiejs skomplikowanej obrobki.

Dzięki. A co można z nimi zrobić?
- często zarzucają mi, że robię za ciemnie, to możliwe, bo mam monitor jakiś zrąbany i robię po omacku, dopiero na cudzym widzę, co wyszło
Jeśli to to, to poprawię na kompie żony, a jeśli coś jeszcze, to chętnie usłyszę. Na obróbce się znam póki co jak Pudzian na śpiewaniu.
:-)

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
SQ6GIT napisał/a:
często zarzucają mi, że robię za ciemnie,

Akurat z tym nie masz problemu. Przynajmniej, jeśli o najnowsze zdjęcia chodzi :)
Myślę, że można trochę ocieplić kolory, bo to właśnie one mi się mało podobają.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Twoje portrety jakoś mi nie leżą i chyba głównie za przyczyną kolorystyki, może warto modelkę ubrać w coś innego, czerwony kolor do niej nie pasuje, przynajmniej na tych zdjęciach.

Ale za to obejrzałem sobie cały Twój wątek i dopatrzyłem się super sesji z wesołego miasteczka, dla mnie bomba. Super kadry z dobrym czasem naświetlania.

Dzięki za uwagi.

Czyli jak - tylko samo ocieplenie kolorów? Czy raczej wzmocnić intensyfikację nasycenia?
Kurcze na tym monitorze nie jestem w stanie nic zrobić, muszę kupić extra jakiś dodatkowy monitor.

BTW. Fakt, dzień był parszywy, przesadnie ciemna szaruga i co chwilę padało, ale sesja umówiona była, więc trzeba było działać mimo pogody. Zobaczę w RT, może coś się uda ocieplić te kolorki.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
przydałaby ci się blenda do takich portretów jak zrobiłeś, żeby trochę pod oczami podciągnąć cienie, (w PS też się trochę da:)) albo na lampa w hss i będzie super.

Saturacji nie podbijaj, jest ok, troche WB ociepl tylko..

blenda była, tylko Trzymaczka nawaliła... :-)

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
SQ6GIT Street najlepszy "ze wschodu Europy". Doskonałe uchwycenie momentu, statystów, ich charakteru, pokazanie dnia codziennego.

Portetowe : najlepsza 23. bo kontrast spękanej kory platana i gładka cera modelki. Cała seria ma jakoś mdłe kolory. Czy można bardziej kolorowo? Zatrudnić solidną trzymaczkę blendy. Na pewno dobre ustawienie modelki, poprawne kadrowanie.

Ponad wszystko wyróżnia się wesołe miasteczko.Pozdrawiam !

Dzięki za info. No, wrzucę coś z 6x6, nie mogę się oprzeć. :-)

29.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Dobry portret :-) To juz z V500? :-D

niestety jeszcze z labu na Odrzańskiej (1500px)... :-(

wstyd przyznać, nie rozpakowałem jeszcze v500 z kartonu, qrcze, zero czasu - miałem dodatkowo 2 sesje w ten weekend + obowiązki domowe... :-)

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Ładne.

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Ładne Ładne, jednak bokeh jakiś taki mało ujmujący. Można się domyślić, że to wnętrze akademika (czy soś takiego, gdzie są piętrowe łóżka). W odbiorze bardzo przyjemne. Tylko dlaczego tak centralnie. Ujmująca jest mimika modelki. Pozdrawiam!

nemo  Dołączył: 21 Wrz 2007
Nazwany napisał/a:
że to wnętrze akademika
ja bym jednak powiedział pokój dziecka :->

Skocz do: