Jasiek Matacz napisał/a:mam zamiar kupić coś ciężkiego, bez bajerów i porządnego
Pentax K200d,Ricoh Kr-5,Pentax z-70,canon510,minoltaf100cdn.
Apocalypse napisał/a:Ewentualnie Yashica FX-1 też płócienna migawka, ale poza tym bardzo miły aparat:) Tylko w przejściówkę musisz zainwestować:p
pawelb napisał/a:pewnie jedna z kurtynek idzie za wolno i szczelina jest zbyt wąska.
Brak podpisu .
Pentax k20d + S 17-70 + S 50-150 2.8 + + Samyang 8 mm 3.5 + Metz 58 AF-1
Pentax k2 + P-M 50mm 1.4 + Star-D 135 2.8 + Tokina MC 24 mm 2.8
http://www.hobbyipasja.blogspot.com
Yeti napisał/a:pawelb napisał/a:pewnie jedna z kurtynek idzie za wolno i szczelina jest zbyt wąska.
Gdyby jedna z rolet szła za wolno to zdjęcie przede wszystkim byłoby naświetlone bardzo nierówno (prześwietlone)- lewa strona względem prawej w zależności od tego która roleta szła by wolniej.
Yeti napisał/a:Mój MX działał dobrze przy -18, w niższych temperaturach nie robiłem zdjęć, choćby dlatego że moja ręka stawała się sztywna
Yeti napisał/a:A wracając do dobrych migawek na niskie temperatury to najlepsze są tylko tytanowe (roletkowe), niestety metalowe żaluzjowe wbrew pozorom nie są lepsze od (dobrych) płóciennych, bo mają więcej smaru.