PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Robert napisał/a:
w K100
predoo napisał/a:
mój K100D
medieval1978 pyta o K10D - aparat z uszczelnieniami.

medieval1978 napisał/a:
Pan z serwisu zapewnial rozwniez ze nagromadzony kurz nie przedostanie sie do srodka aparatu gdyz sam ekranik jest już uszczelniony.
Ciekawe czy woda tez tam może się dostać? Tragedii nie ma, ale niefajne to.

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
mygosia, Tu nie chodzi o żart, bo na nich się nawet znam... tylko czemu skoro autor stwierdził, że to żarcik nie wstawił odpowiedniej emotki typu ;-) tylko !ale najważniejsze, że potrafił przeprosić :-B

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Niektórzy nie używają emotek - rzekła śmiertelnie poważna Mygosia - Michu, Jarek Dąbrowski...

Robert  Dołączył: 19 Lis 2006
PiotruśP napisał/a:
pyta o K10D - aparat z uszczelnieniami.

racja, co gorsza nie chodziło mu o Katowice, najmocniej przepraszam, że wyjechałem jak pijany zając z plebejską kasetką co lcd ma bez uszczelnień, proszę o ostrzeżenie, najchętniej przyjmę je od kobiety, taki trochę zboczek jestem

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Mała perwersja... :mrgreen:

predoo  Dołączył: 26 Sie 2006
:mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-29, 22:37 ]
PiotruśP napisał/a:
Ciekawe czy woda tez tam może się dostać?

myślę że bez problemu, woda ma jedną z najmniejszych cząsteczek coś około 0,0001µ , a 1mm=1000µ więc jakbyśmy chcieli ułożyć sznureczek z cząsteczek wody długości 1mm potrzebujemy 10 000 000 cząsteczek wody :shock:

frisky  Dołączył: 04 Gru 2007
Pentax K20 Warszawa - też górny prawy róg.
Ale dopóki nie zasypie mi obiektywu od spodu to nie zwracam uwagi :-)

medieval1978  Dołączył: 12 Cze 2008
Cytat
Pentax K20 Warszawa - też górny prawy róg.

Myslalem ze to problem dotykajacy K10d, niby szczegol a jednak troche mnie drazni. Bo jesli cos uszczelniac, to solidnie a nie czesciowo. Chyba ze to miejsce jest jakos szczegolnie newraligiczne.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
medieval1978 napisał/a:
Myslalem ze to problem dotykajacy K10d,

przecież to jest praktycznie ten sam korpus, więc i takie niedomagania będą wspólne dla obu modeli

mbuksa  Dołączył: 09 Kwi 2008
W mojej K200 tez zaobserwowalem kurz z prawej strony wyswietlacza LCD,
Gliwice

medieval1978  Dołączył: 12 Cze 2008
Cytat
przecież to jest praktycznie ten sam korpus, więc i takie niedomagania będą wspólne dla obu modeli

W zasadzie tak, wydawalo mi sie ze w k20d pokusili sie o wiecej uszczelek. Najwidoczniej nie. Szkoda :-(

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Wszystko co jest szczelne może się rozszczelnić ...Chyba... Tylko czemu tak szybko? ;-) :-|

specmisiek napisał/a:
Wszystko co jest szczelne może się rozszczelnić ...Chyba... Tylko czemu tak szybko?

chciałoby się sparafrazować znany tekst i rzec:
Cytat
nie ma takiej kadyszki na świecie, której nie można rozszczelnić

SiekaSS  Dołączył: 11 Maj 2008
:-P u mnie też jest niewielki ale jest w prawym rogu...w k100D Super i to po 2 miesiącach użytkowania ale jadę z nim ostro :evilsmile:

bladawiec  Dołączył: 01 Kwi 2008
Nie ma uszczelnien 100procentowych. Zadaniem ich jest _ograniczenie_, a nie zablokowanie. Chyba, ze wykonamy spaw... Pozdrawiam. bladawiec

kale  Dołączył: 02 Lip 2008

LOL

folia na bagnecie rządzi

Skocz do: