Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
opiszon napisał/a:
to po co w szkołach uczą regułek?

po to, żeby każdy wybrał czego chce się w przyszłości uczyć i co wynieść ze szkoły.
Warto się zastanowić czy wytykający nie podbudowuje jedynie własnego ego, uzupełniając dodatkowo braki swojej wiedzy w innych dziedzinach :-P .

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
dla mnie się też podobało i nie zwracam uwagi na fałsze.... poza tym wydaje mi się że to wszystko kwestia gustu i dobrego humoru...to tak jak jednemu podoba się kazik innemu feel...źle zacząłem ...może tak: to jak z pośladkami :D jeden lubi tyłeczek Jennifer Lopez inny Halle Berry jeszcze inny Rihanny a są tacy co zawsze będą narzekali :mrgreen: fajny ale coś w nim brakuje, to jednak nie to :mrgreen: :-B :-B :-B dla marudów(marud,ludzi marudzących maruderów :mrgreen: )

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
opiszon napisał/a:
j+, zdziwiłbyś się w jakim wieku zacząłem czytać, i ile książek zdążyłem pochłonąć do 3 klasy podstawówki :-)
wierz mi, nie zdziwiłbym się.
*puf*

jungli
[Usunięty]
Ja sie zastanawiam ile Chylinskiej i temu drugiemu asowi dali premii za lezki....

Jak dobrze, ze nie ogladam tv...

hej

Lord  Dołączył: 19 Mar 2008
Czasami zdarza mi się obejrzeć coś w telewizji, ale zdarza się to niezmiernie rzadko, z braku czasu, oczywiście.

Występ tej dziewczynki obejrzałem dopiero po wystawieniu lina w tym wątku i jestem pod wrażeniem. Nie chodzi o czystość głosu, który dopiero kształtuje się, nie biorę pod uwagę repertuaru, ani próby albo jej braku, naśladowania oryginalnego wykonania, ale tej niezmiernej dynamiki głosu i siły, coby nie nazwać, powera w głosie. Dziewczynka mam ogromną siłę i barwę, co daje jej wielkie przebicie i przewagę nad wieloma innymi ludźmi (dźwiękami).

Pewnie jest wiele innych, ciekawszych, a może i dużo lepszych głosów, brzmień, co nie zmienia faktu, że wyjątkowo pozytywnie i z wielką chęcią słucha się takiego fenomenu.

Może trochę górnolotnie opisałem to, ale jestem świeżo po obejrzeniu i jeszcze emocje, jakie wywołała na mnie, nie opadły :-)

[ Dodano: 2008-09-21, 02:07 ]
Spodobało mi się pewnie również dlatego, że uwielbiam dobry, niekoniecznie mocny, głos, który na (bardzo) długo zapada w pamięć i chętnie wraca się do niego.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
jungli napisał/a:
Jak dobrze, ze nie ogladam tv...
Ja tez.
TV jakies zle moce w moja strone sle.
Zawsze np. jak wlaczam telewizor to leci reklama.

Wiec juz nie wlaczam.

TV to syf.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Fafniak, ale o co chodzi?
To, jak ta dziewczynka śpiewa utwór Niemena, powinno mi się podobać - tak?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Ganz napisał/a:
Warto się zastanowić czy wytykający nie podbudowuje jedynie własnego ego

rozumiem wytykanie, jak ktoś pisze notorycznie całe teksty z błędami, a wytykanie pojedynczych jest trochę bez sensu (przede wszystkim dlatego że wprowadza niepotrzebne zamieszanie w wątku)
dlatego zawsze odsyłam do takiej definicji : http://www.urbandictionar...m=spelling+nazi 8-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Samp, nie nie musi ci sie podobac ....nie chcodzi o to czy sie podoba czy nie...ale pozwol ze nie bede kontynuowal...

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
Co do wysŧępu - wzruszył mnie. Ale od czasu "Truman show" podchodzę do tego typu widowisk bardzo sceptycznie ;-) Talent wokalisty czy muzyka powinno być słychać a nie widać. W radiu gdybyśmy usłyszeli ten sam utwór nie znając autora, wykonawcy i historii ich życia (nie wspominając już o owacjach czy reakcjach jury) musiałby obronić się sam talent - sztuką czasem zwany (a propos - za Potem: Sztuka obroni się sama. Ale nie przede mną! ;)). I słucham sobie teraz tego wykonania bez wizji (co proponuję również tym którzy się zachwycili) i podzielam zdania krytyczne na jego temat. Nasunęła mi się też od razu historia pierwszej finalistki "Idola" niejakiej Alicji Janosz. Czy ktoś się nią dalej zachwyca ? Jak to podsumowała wtedy Elżbieta Zapędowska - Ludzie zobaczyli śpiewające dziecko i się wzruszyli. Bo nie dość że dziecko to jeszcze umie śpiewać. Ale kto będzie słuchał płyt śpiewającego dziecka ? I w końcu: co może mieć do powiedzenia czy raczej zaśpiewania dziecko ?

perl napisał/a:
TV jakies zle moce w moja strone sle.

Raczej wysysa Twoja energię - polecam "Akumulator" Sveraka ;-) Dlatego już nie mam TV.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
A faktycznie, to w druga strone idzie. Tak tez podejrzewalem.

A moj dziadek podobno mowil "zlodziej czasu" ;-)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Nie oglądacie telewizora? Naprawdę? Żałujcie - właśnie leci "Czterech pancernych" :evilsmile:

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
TV jest świetne jako zasypianka - jezeli ma automatyczne wyłącznie np. po 30 minutach, to jest dokładnie to, o co chodzi ;-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Zmieniłem tytuł wątku, bo po pierwsze krzyczał, a po drugie nie był jednoznaczny.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
matb napisał/a:
Żałujcie - właśnie leci "Czterech pancernych"

Wiedziałem że ten pies kiedyś zdechnie.

Sławek_S  Dołączył: 21 Mar 2007
Matewka napisał/a:
Absolutnie zgadzam się z Sampem, a zachwycanie się umiejętnościami tej dziewczynki ze względu na jej wiek jest przesadzone. Dzieci, które naprawdę "od dziecka" uczą się śpiewać, potrafią o wiele więcej. Ta dziewczynka natomiast nie pokazała prawie nic. Po wprowadzeniu weszła o jakieś 1,5 tonu wyżej, na szczęście wróciła do tonacji. Potem pojawiały się fałsze. Zresztą Samp już wspomniał. To, co mi się najbardziej nie podobało, to barwa i intonacja głosu.

Sęk w tym, że ona nigdy nie pobierała lekcji śpiewu, uczy sie gry na flecie. Łatwo kogoś zjechać, prawda?

jungli
[Usunięty]
zorzyk,

Zapomniales dodac, ze tylko kineskopowy, to najlepsza kolysanka:)

hej

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Zaraz, zaraz - ale o czym tu w ogóle mowa? Dziewczynka pokazała, że ma talent do imitowania Czesława Niemena. I poszło jej nieźle, jurorzy to chyba docenili, publice się podobało - o to chyba w tym programie chodzi. Ma też warunki głosowe do śpiewania - to trzeba przyznać. A że jeszcze śpiewać nie umie? Trudno, może się nauczy.
Swoją drogą jednak uważam, że euforia spowodowana tym, że ktoś ma niezły głos i 11 lat to trochę nie tego. Osób z niezłym głosem, które jeszcze potrafią dobrze nim operować jest wiele, zaś wieku nie traktowałbym tu jako jakiś atut. Zresztą - podobno wczoraj w tym programie pokazali inną panią, co ma głos i śpiewać chyba potrafi.

Niemy  Dołączył: 22 Cze 2008
tref napisał/a:
Zmieniłem tytuł wątku, bo po pierwsze krzyczał, a po drugie nie był jednoznaczny.

Tytuł może byc jeszcze - "zgubny wpływ telewizji" :lol:

Mnie lekko dziwi reakcja jury a przedewszystkim Chylińskiej, chociaz na zywo pewnie większe emocje.
M.zd. z dziewczynki można ładnie wyprowadzic faktycznie piosenkarkę ale BOŻE CHROŃ JA PRZED POPem że tak powiem (nie mam na myśli prawosławnego popa oczywiście). Na poważnie to faktycznie gdyby trafila do dobrej muzycznej mogłaby lepiej skończyc niz po takim programie... No tak ale by sie tak nie wybiła.. Czas pokaze co bedzie na razie faktycznie muszą jej wybierać odpowiedni repertuar, bo niemen nie był dla niej, jak juz zostało napisane. Musi sie nauczyć nie fałszowac trzymać sie tonacji, tak tak dużo przed nią
Byleby nie skończyła jak niektóre gwaizdki z idola

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
matb napisał/a:
właśnie leci "Czterech pancernych"
Znowu? :evil: który to juz raz w tym roku? Trzeci? Czwarty?

Skocz do: