Staś  Dołączył: 15 Sty 2008
malyglod napisał/a:
A więc sprawdziłem miernikiem wszystko, co się dało. Akumulatorki - bezbłędnie pokazują napięcie 8,3V, ładowarka - wykazuje aktywność, jednak wartości narastają PULSACYJNIE. Raz jest, raz nie ma. Czy to normalne?

aku sprawdź pod kątem pojemności , a nie napiecia wyjściowego.
Ładowarka jest impulsowa , wiec twoje wskazanie jest OK.

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Hmm,
miałem, a właściwie mam coś podobnego z Ds-em.
Nagle na plenerku w Bydgoszczy zasygnalizował mi rozładowanie baterii (czyli akumulatorków), mimo, że wziąłem na pewno naładowane. Trudno - pomyślałem i wsadziłem zapasowe. Też - sygnalizacja nie naładowanych.
Jak wróciłem do domu, przećwiczyłem wszystko jeszcze raz i co bym nie robił, wskazywał to samo. Pomyślałem, i do tej pory trzymam się tego, że styk na włączniku zasilania, bo jakby to była kwestia zwarcia, to przy akumulatorkach 2500mAH, na pewno by się wszystko usmażyło i na pewno bym poczuł.
Po kilku dniach, gdy stwierdziłem, że naprawa będzie kosztował mniej więcej tyle, co kupienie nowego body, pomyślałem, że zajmę się tym sam. Wtedy nagle naprawił się. Nawet w sobotę miałem go na pikniku.
Ale okazuje się, ze wszystko zależy od humoru aparatu, raz się włącza bez problemu, raz pokazuje naładowanie do połowy, raz rozładowanie. Kapryśny jak kobieta.

Podejrzewam, że możesz mieć to samo.
Ale, żeby się upewnić, to będzie potrzebne rozebranie.

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
Cóż, na pewno nie jest to kwestia akumulatorów, czy ładowarki - podłączyłem aku kumpla i nic.

Jutro pakuję kadyszkę i wysyłam do Apollo - z nadzieją na sprawny rozwój akcji... :(

Cypis aka Piotr  Dołączył: 16 Cze 2008
malyglod napisał/a:
wykazuje aktywność, jednak wartości narastają PULSACYJNIE. Raz jest, raz nie ma. Czy to normalne?

Si, ładowarka do ogniw litowych co chwila przerywa ładowanie i sprawdza, jakie jest napięcie na akusach. Ot tak, coby przypadkiem samozapłonu nie wywołac ;-)

Skocz do: