bedzie chodzic lepiej niz w C*n*n - Pentaxy maja wszystkie pomiary dzialajace i duzo lepsze wizjery. I stabilizacje obrazu - a to wszystko rowniez ze szklami M42. Tylko tryby automatyki nie zupelnie tego ... no i nie bedzie działać AFpilapl napisał/a:ale jak wszystko będze chodzić
Bronek napisał/a:no i nie bedzie działać AF Chociaz, jak lubisz bawic się takim sprzetem, to pewnie niedlugo kupisz sobie cos na bagnet K ... a potem to juz pojdzie
"Living is easy with eyes closed"
سلام عليكم
PLFOTO
K20D; MZ-M; P30; Ricoh KR-10; START 66,
ob.: SMC-M 2.8/28, SMC-A 1.7/50, Mir 3.5/20 oraz Pentacony 2.8/29, 3.5/30, 1.8/50, 2.8/100, 4/200 - 16 listkowy
PRAKISIX + ob. flektogon 4/50, tessar 2.8/80, biometar 2.8/120
pilapl napisał/a:A i jaki przelicznik ma k100d i k10d dla 35 mm
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
zubryn napisał/a:Szkła systemu Pentax K tym są lepsze od M42 (poza jakością), że nie potrzebujesz żadnej przejściówki, tylko odrazu wpinasz szkło do korpusu K10D lubo Gx10.
sołtys napisał/a:osobiście musze powiedzieć, że jeszcze nie trafiłem na to "coś" co mogłoby mnie w tym systemie denerwować
سلام عليكم
PLFOTO
pilapl napisał/a:A i jaki przelicznik ma k100d i k10d dla 35 mm .
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
te sprzed 30 lat nie mają, ale nowsze - owszem.pilapl napisał/a:Czyli obiektywy na bagnet K mają AF dobrze zrozumiałem :)
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...