Marcinicus  Dołączył: 30 Gru 2006
Cytat
aby mieć możliwość skorzystania z nowego, 2 letniego okresu reklamacji

Lampa Metz 58 ma 2-letnią gwarancję?

Artooro  Dołączył: 11 Sty 2007
nie, gwarancja jest roczna ale reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową możesz wnieść w ciągu 2 lat od dokonania zakupu (ustawa tak mówi!), sprzedawcy tego nie mówią bo jest im to nie na rękę a mówiąc o gwarancji podają okres jaki udziela producent

Czarek..  Dołączył: 17 Sty 2009
Ja także mam problem z 58 Metza do K20tki, początkowo się blokował zoom, a następnie przy ogniskowych 70 i powyżej naświetlał praiwdłowo około 1/3 środkowej części kadru. Natomiast lampka wbudowana w tych samych parametrach zdjęciwych praiwdłowo naświetla kadr. Ma ktoś może doświadczenia z takimi objawami? Lampa już drugi raz była w serwisie w Niemczech. Teraz poprzez Fototechnikę również odesłałem im tę lampę , to już mnie zaczeli straszyć że obciążą mnie kosztami ekspertyzy. Ja po użytkowaniu trzech lamp Metza tą jestem całkowicie zdegustowany, to już nie jets ta precyzja co kiedyś. Pozdrawiam i czekam na info. :-|

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
No jak się blokuje zoom to i naświetlać będzie źle, bo przy krótkich ogniskowych będzie za wąski strumień światła.
A co do samego blokowania się zoomu, to niestety ten typ tak czasami ma. Było już kilka postów na ten temat.

Czarek..  Dołączył: 17 Sty 2009

Jeszcze raz się odniosę do tematu. Mój Metz 58 wrócił z serwisu już trzeci raz i w systemi p-ttl poprostu nie można robić zdjęć. Jedynie automatyka lampy daję jakieś efekty pod warunkiem ręcznego ustawienia czułości w lustrzance. Lecz przy zdjęciach seryjnych pojawia się w dalszym ciągu różne naświetlenie klatek kadru. Różnice są co prawda niewielkie ale przy serii zdjęć widoczne. Jeśli ma ktoś takie doświadczenia, może podpowie jak to rozwiązać. Pozdrawiam Czarek

Skocz do: