opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
zorzyk napisał/a:
chciałem pokazać, co bym widział w miejscu tej plamy... Czyli lampę, ale raczej nieostrą 8-)

no ale tak na moje nieuzbrojone, amatorskie oko, to własnie jest nieostra lampa

jeżeli byłaby w inny sposób nieostra (mniej, ale wciąż nieostra) to już nie byłoby to samo
oczywiście (niezgodność z prawami optyki), nie widząc wersji pierwotnej, pewnie byśmy tego nawet nie zauważyli, ale teraz już po ptokach

no chyba że to by miała być abstrakcja na ten przykład, to rozumiem że wszelkie modyfikacje dozwolone

:-B

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Ej no spadajcie od tej lampy, co to za stół bilardowy bez lampy? Ma być i koniec :-) Pierwsze nieco ciasne, ale oba mi się podobają 8-)

AvantaR  Dołączył: 06 Sty 2009
Dziekuje za pozytywne komentarze (i te mniej pozytywne tez). Niestety pogoda sprawia, ze nie mam zbyt wielu okazji do focenia, ale jutro postaram sie cos wrzucic.

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
Już stało się jutro. ;-)

Skoro stalo sie jutro, to wrzucam nastepna fotke.

3.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Całkiem przyjemne.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
... z tym, że nie na pewno 8-) Mnie tam się nie podoba. Ogólnie nie podchodzą mi tematy jedzeniowe-językowe-miny itp :-|

Zdjecie pod tytulem "kochanie, chodz zobaczysz jak szybko ten aparat potrafi robic zdjecia po wlaczeniu". Manualny obiektyw, przypadkowo ustawiona ostrosc, po prostu pstryk z przypadku. Mi jakos przypadl do gustu, mimo, ze moze temat choinki swiatecznej jest dosc plytki i kiczowaty (a moze jednak nie?).

4.

Dziwne podejście do fotografii z kiepskim efektem, przynajmniej w odniesieniu do ostatniego zdjęcia. To moje zdanie, sorki. Może innym się spodoba.

kulten napisał/a:
Dziwne podejście do fotografii z kiepskim efektem, przynajmniej w odniesieniu do ostatniego zdjęcia. To moje zdanie, sorki. Może innym się spodoba.

To nie jest podejscie do fotografii. Ot nacisnalem spust migawki. Pozniej przy przegladaniu zdjec mi sie spodobalo. Nie mowie, ze musi Ci sie spodobac, mi sie spodobalo, chce pokazac innym. Jesli sie innym nie spodoba trudno - nie wszystko musi sie podobac ;)

Beda inne zdjecia, moze lepsze, moze gorsze (miejmy nadzieje, ze lepsze).

AvantaR, pierwszymi dwoma zdjęciami ustawiłeś bardzo wysoko poprzeczkę, więc nie dziw się temu, co pisze kulten. Z nim się akurat teraz zgadzam 8-)

zorzyk napisał/a:
AvantaR, pierwszymi dwoma zdjęciami ustawiłeś bardzo wysoko poprzeczkę, więc nie dziw się temu, co pisze kulten. Z nim się akurat teraz zgadzam 8-)

Gdybym ja tylko wiedzial, ze tamte zdjecia to taka wysoka poprzeczka ... No dobra, bije sie w piers i bede bardziej sie staral :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-10, 18:37 ]
Jedziemy dalej. Tym razem troche wiecej fotek. Wyszedlem z domu wyprobowac obiektyw kitowy, ale nic z tego nie wyszlo bo kitowa to byla jedynie pogoda. Zamiast tego kilka fotek z dzisiejszej wizyty na malej pakerni u mnie w miescie.

5. Dajesz!

6.

7. Kazik, the climber

8. Jump!

9.

Niestety ruchomy obiekt, manualny obiektyw i slabe swiatlo troche mnie przeroslo. Ale cos splodzilem, tradycyjnie prosze o komentarze.

[ Dodano: 2009-01-10, 20:57 ]
Kurde musialem usunac stary post, zeby zmienila sie data :P

Przyjemna sesja.

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Szczególnie mi się ostatnie podoba!

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Z ostatniej serii 6 mi się średnio podoba, reszta wliczając poprzednie (wraz z choinką i bananem) jest moim zdaniem bardzo dobra. Zwłaszcza 9 i 1 mi się podobają.

Pozdrawiam
Buczo

Zdjecia 5.-9. to jak wprawka przed reportażem - powiedziałbym, spróbuj tam jeszcze raz podejsć (do tej ściany) i spróbuj opowiedzieć jakąś historię - właśnie w 4-5 zdjęciach. To może być ciekawe...

zorzyk napisał/a:
Zdjecia 5.-9. to jak wprawka przed reportażem - powiedziałbym, spróbuj tam jeszcze raz podejsć (do tej ściany) i spróbuj opowiedzieć jakąś historię - właśnie w 4-5 zdjęciach. To może być ciekawe...

Na pewno beda nastepne zdjecia o tej tematyce. Sam sie wspinam, wiec temat pewnie bedzie walkowany (tak jak temat gor). Musze tylko wczesniej ustawic znajomych bo niestety z aktualnym sprzetem nie wszystko uda mi sie cyknac bez 'ustawiania' ludzi ;)

Pewne niedoskonałości techniczne - np. na 8. ręka w ruchu - mogą byc środkiem wyrazu. Szerszy plan też moze uzupełnic zdjęcia z detalem.

Reka na 8 miala wprowadzic uczucie dynamizmu, takze akurat tutaj ta niedoskonalosc byla zgodna z moimi zalozeniami :)

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
ale 9 i tak rozbraja :-D :-B :-B :-B

Skocz do: