jungli
[Usunięty]
Panowie, UPC dziala bdb, pod warunkiem dobrej sieci, wiem troche bo 10 lat przepracowalem w telekomunie, temat pokrewny, mam 10mbit i zapierdziula jak rakieta przewaznie full 1MB/s przy sciaganiu, do tego przystepna cena, doliczaja kase za usluge smartguard, tez mialem szopki z wymowieniem ale czy to jakas odchylka od normy z zalatwianiem jakiejkolwiek sprawy? To samo mam w Nce, TP i dowolnych urzedach, mieszkam w Polsce. Sprowadza sie to czesto do osoby i jej stopnia zbiurokratyzowania, loboze ale zem dziwolaga napisal:)

hej

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006

Ja na UPC też nie narzekam. Czasem cos padnie, ale tak jak powyżej mam w godzinach wieczornych, a więc jak jest duże obciążenie.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Kablówka

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
ggdh, :shock:

[ Dodano: 2009-01-12, 18:41 ]
Aaaa... Dublin?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
To Wy macie szybkie internety, nie to co u mnie :-|

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
thrackan napisał/a:
Aaaa... Dublin?

Nie tyle Dublin, co Uniwersytet. W domu nie jest juz tak rozowo :-/

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006

Vectra... Ale i tak chcę z nich zrezygnować chyba - bo nie samą szybkością człowiek żyje...

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
To i ja się pochwalę:

Mam w UPC internet, kablówkę i telefon w domu oraz internet i telefon w firmie... ogólnie jestem zadowolony.

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Kablówka u mniebardzo dobry i solidny dostawca ale drogi. :-/

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
JackDeJack, nie wyraziłem się precyzyjnie - oczywiście nie miałem na myśli szybkości pobierania plików z różnych miejsc w sieciach, ale właśnie to, co wykazują testy. Faktem jest, że podany przez Ciebie tester wykazał mi przed chwilą lepsze parametry, niż używany przeze mnie speedtest.pl (w pracy mam neostradę i speedtest.pl wykazuje niemal nominalne wartości down- i uploadu). A spadki przepustowości miałem czasem ogromne - nawet proste strony otwierały się wolno.

Dzięki i pozdrawiam!

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
ggdh napisał/a:
Nie tyle Dublin, co Uniwersytet. W domu nie jest juz tak rozowo :-/

To takie buty! Uch, poczekaj, aż wezmę lapka na Biologię UW. Ostatnio miałem tam coś koło 140 mb/s :evilsmile:

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Koteki, Speedtest PL vs NET

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
JackDeJack - dzięki, część problemów się wyjaśniła.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Sieć w pracy.

Szybkość to nie wszystko, to powyżej wystarcza mi w 99%. Ten jeden procent to ściąganie dużych plików.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
@work

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
No mam tyle, co obiecywali :-)

Ale - właśnie - szybkość to nie wszystko. Ważny jest np też ping. Codziennie prawie pracuję na zdalnym pulpicie i po pewnym czasie zapominam, że nie klepię u siebie. A kumpel, pomimo teoretycznie lepszych parametrów i transferów w kablówce nie daje rady z powodu kiepskiego pinga i niestabilności transferu (raz 0 za sekundę 10MBit).

@ home
powinno być więcej, ale drugi komp coś siągał - więc 1024 wyciągnie spokojnie

jak widać ping porażający :-P

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008

Kablówka Łódż - 1mb/s

Dobry to wynik czy nie?

YellowLabel, świetny upload

masz łącze symetryczne :?:

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
a bo ja wiem? :D