K20D+DA18-55IIAL+DA50-200ED+SMC M50f/2
flood napisał/a:Potrzebuję około 2 TB na pliki najważniejsze dla mnie - muzykę,
boso
flood napisał/a:
Zastanawiam się czy zastosowanie kontrolera SATA na PCI ( zamiast SATA II na PCI X) będzie bliższe PATA czy SATA.
K100D + FA 35/2 | Super A + SMC-A 50/1.7
flood napisał/a:Czyli raczej szukac jednak sata II na PCI-X...
mimo niewygórowanych oczekiwań...
K100D + FA 35/2 | Super A + SMC-A 50/1.7
pjak napisał/a:nie lepiej wymienić te dyski na np. 4x750gb? Jeszcze w RAID0 to byłby wypas.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Tak. PCIe 1x, 4x 8x i 16x wsadzisz w złącze 16x i będzie działać.Pietras napisał/a:Czy kontroler SATAII na PCIe 8x można podłączyć na każdej płycie która ma 2 gniazda PCIe 16x ? Zauważyłem że karta z PCIe 8x ma dużo mniejsze złącze czy w tym przypadku tak jak zwykłe PCI krótkie można pakować w dużo dłuższy slot ?
Kontroler może, ale czy dyski mogą? No i pewnie to jest wartość teoretyczna, albo transfer z kontrolera do płyty.Pietras napisał/a:Ile jest w tym prawdy że kontroler na PCIe 8x może wyciągnąć 3GBps transferu i co to jest za wymysł złącza SAS ???![]()
Z tego co wiem to tak, 8000-ki mogą pracować w większym stadzie, ale nie muszą, 2000-ki nie działają w większej ilości.Pietras napisał/a:Ostatnie pytanie nie bardzo ma się do tego tematu ale nie chce pisać w kilku tematach na raz... Czy procesory Opteron Quad serii 8347 Barcelona będą współpracować z płytą dla serii 2000 ? (również Barcelona) Czy może muszę zmieniać płytę ?
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Pełna torba śmieci, może by się nauczyć zdjęcia robić?
Gwiazdor napisał/a:Pietras napisał/a:
Ile jest w tym prawdy że kontroler na PCIe 8x może wyciągnąć 3GBps transferu i co to jest za wymysł złącza SAS ???![]()
Kontroler może, ale czy dyski mogą? No i pewnie to jest wartość teoretyczna, albo transfer z kontrolera do płyty.![]()