Pioter  Dołączył: 18 Cze 2007

dan napisał/a:
Pioter napisał/a:
Durst już nie produkuje powiększalników

A co z Meoptą?

jeszcze parę lat temu coś tam robili, ale w odróżnieniu od Dursta to raczej niewielka strata. Mam Opemusa 6, to jest sprzęt ściśle amatorski, niemożliwy do precyzyjnego skalibrowania, mało stabilna kolumna itp. Dursta szkoda, z drugiej strony i tak nie byłoby mnie stać na nowy model. Używane są za to bardzo tanie. W tej chwili to jest najlepszy czas, na zakup sprzętu analogowego. Trzeba się jednak trochę spieszyć. Dwa lata temu jak kupowałem moją Bronkę, na angielskim ebay-u było tego mnóstwo. W różnym stanie, cenie. W tej chwili podaż drastycznie zmalała. Po prostu ci co przechodzili na cyfrę sprzedali, reszta dalej fotografuje. Jeszcze raz powtórzę, nie ma szans na zakończenie produkcji materiałów analogowych. Kodak, gwarantuje produkcję w wyniku podpisanych umów, jeszcze na minimum 10 lat. Pamiętajmy Kodak to spółka akcyjna, ma obowiązek prawny polegający na tworzeniu dochodu. To nie jest fundacja charytatywna. Jeżeli produkuje filmy to znaczy, że to się opłaca teraz i w dalszej perspektywie czasowej.

W związku z tym koniec ględzenia o końcu analoga, do ciemni marsz!!! :mrgreen:

Pozdrawiam strapionych
Piotr

Skocz do: