mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
gezeb napisał/a:
90 dni liczą od 1 maja chyba .

W zeszlych latach byl od dnia zlozenia.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
a ja w tym roku nie czekam na zwrot :-P tak jak w poprzednich latach

miałbym 1zł, gdyby nie to, że mam zaświadczenie ze stacji krwiodawstwa o ilości oddanej krwi - będzie jakieś 30zł z tego :-P

Marcin1978  Dołączył: 20 Lip 2008
Właśnie mój PIT poszedł internetem, bez "bezpiecznego podpisu elektronicznego". Nawet urzędowe poświadczenie odbioru dostałem od razu (na stronie ministerstwa finansów jest napisane, że czas oczekiwania wynosi do 24 godziny i podają nawet, gdzie ustawić sobie, żeby aplikacja automatycznie co jakiś czas sprawdzała, czy urzędowe poświadczenie odbioru nadeszło - a tu pierwsze sprawdzenie po kilkunastu sekundach i sprawa załatwiona).

Mariusz.R  Dołączył: 09 Lis 2008
U mnie przy próbie pobrania UPO błąd :evil:

Znaczy się numer referencyjny wpisujesz i wywala jakiś błąd? Czy pokazuje się błąd typu:
1XX, 2XX, 3XX lub 4XX?

W zakładce wysłane mam pita i klikam na button pobierz UPO i wtedy wywala błąd.
Pobierałeś to Upo czy zostawiłeś zakładkę wysłane w spokoju?Cały czas błąd 401 napisali co on oznacza,ale co z tym zróbić to już nie.

błąd 401 to: Dokument niezgodny ze schematem xsd (no to już wszystko wiesz ;)). Ja też lubię komunikaty błędów, których nie rozumiem.

A na poważnie, to wypełniałeś przez ściągnięcie formularza PIT-37? Ja ściągnąłem aplikację e-Deklaracje, tam ten PIT-37 jest "wmontowany". Tam wszystko się odbywa w trzech fazach - wypełnienie, wysłanie, UPO. Tam mi wszystko zadziałało bez problemu. Spróbuj tak, a może zadziała. Gdy instalowałem adobowe środowisko AIR (potrzebne do e-Deklaracji) ze strony ministerstwa finansów to też nie dało rady - musiałem ze strony Adobe ściągnąć. Jakieś niezgodności są, prawdopodobnie dlatego, że na szybciora to wprowadzają. Podobnie jest z formularzem UPL-1 na stronie MFinansów (pełnomocnictwo konieczne dla tych, co się chcą przez internet wspólnie rozliczyć) - formularz ten jest inny jako normalny PDF i inny jako "interaktywny" PDF. Więc lekki bałagan tam mają. Dlatego spróbuj przez aplikację e-Deklaracje.

Mam aplikację e-desktop,ale ten Air może być problemem bo ściągnięty z MF.
Podmienię go,może będzie lepiej.

Skocz do: