Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Potwierdzam, dzisiaj dotarła do mnie matówka do k200d z Apollo. Wystraczyło trochę poczekać na sprowadzenie... ;)

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
Janusz Gdula napisał/a:
Potwierdzam, dzisiaj dotarła do mnie matówka do k200d z Apollo. Wystraczyło trochę poczekać na sprowadzenie... ;)

Widzę, że w końcu jest ktoś z praktyką ;-) Jak się z serwisem kontaktowałeś i zamawiałeś? Telefonicznie czy mailem? Ile to kosztowało? Korzystałeś z ogólnie dostępnych kontaktów? Mój mail w sprawie matówki (telefonicznie jakiś człowiek z serwisu powiedział mi, żeby mailować) chyba gdzieś zaginął w czeluściach Apollo :-> Mam do uratowania aparacik kolegi, którego zresztą sam namówiłem na Pentaksa. Przywiózł sobie używany korpus z zagranicy ale z parszywie zarysowaną matówką i ja to w dodatku odkryłem :-(

:]
Kontaktowałem sie poprzez e-mail. Matówkę zamówiłem w połowie maja, 2 miesiące oczekiwania i jest :)
Sama matówka 41 zł + transport DHL-em i wyszło 65 zł.

komtur  Dołączył: 04 Cze 2008
Janusz Gdula napisał/a:
Kontaktowałem sie poprzez e-mail.

Czyli serwis@apollo.eu? Płaciłeś z góry za tę akcję?
Najwyraźniej albo mieli zły dzień, albo mój mail rzeczywiście zaginął w czeluści.
Jeśli ta procedura trwa ponad 2 miesiące, to ciekawe skąd oni te matówki biorą. Albo w serwisie taka "mulizna" panuje. Na szczęście zainteresowany jest studentem i wyjechał bez aparatu na całe wakacje. Mam szansę się wyrobić :->

Płaciłem przy odbiorze. Może mieli zły dzień...

geeker84  Dołączył: 30 Mar 2009
A jaką matówkę proponujecie do K200 zamiast oryginalnej? Jakąś lepszą, moja jest w stanie fabrycznym ale głos wewnętrzny mówi mi "spróbuj innej, lepszej", tylko jakiej?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
geeker84 napisał/a:
tylko jakiej

Na przykład takiej http://www.katzeyeoptics....prod_K100D.html

geeker84  Dołączył: 30 Mar 2009
Gdzieś ją już widziałem.... a co ona zmienia? Jaka jest różnica w jasności i w ostrzeniu?
Pytam o jasność, bo wydaje mi się, że oryg. jest trochę za ciemny dla mnie

blade74  Dołączył: 25 Lut 2009
Nie rozumiem, takie matówki są tam po 105$ a tutaj wychodzi niecałe 70 złotych? Super sprawa, mnie podoba się ta z regułą trójpodziału:
http://www.katzeyeoptics....gridlines.html.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ta za 65 zł to oryginalna gładka.

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
blade74 napisał/a:
takie matówki są tam po 105$
to jest goła matówka z klinem i rastrem bez żadnych linii. Jak chcesz linie to dolicz 45$ :-| i już masz 150$ :-P

Skocz do: