bbartlomiej  Dołączył: 10 Wrz 2007
LDevil napisał/a:
Markus, jak będziesz robił testy, to zwróć uwagę na zużycie pamięci aplikacji. Najlepiej byłoby, gdyby testy były przeprowadzane na tych samych wersjach systemu/aplikacji różniących się tylko architekturą.
Bardzo dobrze się do tego nada Debian stable czy tam testing, wedle uznania. Z powodu tego, że bardzo szybko się go instaluje i wersje pakietów powinny być identyczne na obie architektury. Przypomnę tylko, że 64bity to nie lekarstwo na wszystko, no i że mi przy obróbce grafiki pomogło.

Markus  Dołączył: 21 Mar 2007
Mam jeszcze pytanie czy da się obok siebie na jednym dysku zainstalować windows xp i ubuntu 32 i 64 bit ?
Mam już win xp i ubuntu 32 bit czy da się doinstalować 64 ubuntu ? bez grzebania w konfiguracji gruba itp ?

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Do gruba dopisać nowy system trzeba , chyba że wraz z nową instalacją zainstalujesz nowego
który automatycznie wykryje " stare " systemy ( choć ja nigdy nie ufam automatom - szczególnie w ubuntopodobnych dystrybucjach - przecież dopisanie 3-4 linijek recznie to nie problem ) . No i przed zabawą warto zapisać kopię mbr , tak żeby można ją było odtworzyć np. z livecd .

Skocz do: