venice napisał/a:Stwierdzam, że mi się nie podoba. A jak ono zostało naświetlone to widzisz po tym jak sygnał z matrycy został zinterpretowany przez oporgramowanie aparatu czego efektem jest plik *.pef
Mam ciężki gust i odmienne priorytety.
venice napisał/a:Tak, dla mnie jest kaszaną/kaszanem/tandetą i do tego zalatuje lekko wiejskim pojęciem estetyki.
Poza tym mylisz pojęcia "naświetlenia" z "wywołaniem/obróbką".
Pebal napisał/a:Program stara się pokazać obraz tak jak był widziany w rzeczywistości.
Pebal napisał/a:Pojęć zaś nie mylę. Pisze o naświetlaniu zdjęcia (cyfrowego) na podstawie wywołanego obrazu. Podobnie jak naświetla się papier fotograficzny na podstawie wywołanej kliszy.
venice napisał/a:Pebal napisał/a:Program stara się pokazać obraz tak jak był widziany w rzeczywistości.
Tak jest napisane na pudełku/stronie internetowej?
Pebal napisał/a:Pojęć zaś nie mylę. Pisze o naświetlaniu zdjęcia (cyfrowego) na podstawie wywołanego obrazu. Podobnie jak naświetla się papier fotograficzny na podstawie wywołanej kliszy.
No no. Fara para cira fara tonga.
Pebal napisał/a:Pokazałem jak można uzyskać coś z czym wiele osób nie potrafi sobie poradzić.
Serioza
K200D
serioza napisał/a:Pebal napisał/a:Pokazałem jak można uzyskać coś z czym wiele osób nie potrafi sobie poradzić.
Nie do końca - wg regulaminu RC nie wolno obrabiać fragmentów zdjęcia. Program, który użyłeś nie przestrzegał regulaminu :) Gdyby uczestnicy mogli stosować warstwy, maski itp., wtedy byłyby równe szanse.
Pebal napisał/a:lokalne wzmocnienie kontrastu
Pebal napisał/a:Nie wydaje mi się aby ta operacja łamała regulamin
mygosia napisał/a:Pebal napisał/a:lokalne wzmocnienie kontrastu
Pebal napisał/a:Nie wydaje mi się aby ta operacja łamała regulamin
A czytales go?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:Pebal, widzisz różnicę między całym obrazem a jego każdym punktem
Pebal napisał/a:ale o co Wam chodzi?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:Pebal napisał/a:ale o co Wam chodzi?
o to chyba.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Pebal napisał/a:Czyż w oknie "Shadows/Highlights" w PS, nie ma takiej opcji?
izbkp napisał/a:Pebal, ale przeczytałeś co pisze przy moim obrazku w drugim poście tego wątku?
ps. W regulaminie rc jest mowa o zakazie HDR jako takim, co też pewnie przeczytałeś? Zacytuję: "...Nie można używać oprogramowania do HDR, ani funkcji do HDR wbudowanych w inne programy..."
mygosia napisał/a:Pebal, masz racje - wydaje Ci sie.
[ Dodano: 2009-11-17, 09:00 ]
Pebal napisał/a:Czyż w oknie "Shadows/Highlights" w PS, nie ma takiej opcji?
Jest rowniez winieta - i co? Uwazasz, ze to operacja na calym obrazku?
Wiesz co jest ciekawe - przez lata nikt nie mial watpliwosci co mozna, a czego nie.
Przychodzisz i od razu sie szarogesisz i probujesz narzucac swoje zdanie.
Jak wchodzisz do czyjegos mieszkania, to tez probujesz przestawiac kwiatki i meble, zeby bylo "tak jak Ci sie wydaje"?
venice napisał/a:No no. Fara para cira fara tonga.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
venice napisał/a:myślę, że nie ma sensu wdawać się w dalsze dyskusje. Szkoda prądu. Niech sobie gość wrzuca cokolwiek i do czegokolwiek mu się żywnie podoba i gada o swoim "naświetlaniu" zdjęć w photoshopie. Póki wychodzi z tego taki płaski bazarowy kicz to nie ma nad czym tu dywagować.
Chciałem jeszcze o shadows/highlights parę słów ale uznałem to zazbyt wielką pożywkę do kolejnych wywodów Pebala.
Mnie tylko poruszyło, że wpadł tu gość, ani "dzień dobry" ani "pocałuj mnie w d**pę" i twierdzi, że tu sobie ludzie z obróbką nie radzą. A reszta? Resztę puśćmy mimochodem.
venice napisał/a:opiszon, właśnie jakiś taki smród dało się wyczuć. Dzięki za link i ... "ekhm... (dźwięk harmonijki)... fara para cira.... "